Tuesday, December 31, 2013

Makin Segar!Alhamdulillah

Nadrah Safiyya dah selamat aku dan suami usahakan untuk di transfer ke KPJ Kuantan..

Mula2 jumpa Doktor Siti..
Doktor Siti ni mmg pakar kanak2..
Jadinya memang amat sangat berpuas hati dpt consultation dari dia..org nya sgt laa baikk..die punya explanation tu memang clear..

Doktor cerita kenapa anak aku jadi muntah2 dan cirit birit..

Katanye..virus yg sebabkan batuk anak aku dah sampai kat usus..jadi die kacau usus anak aku..itu yang anak aku asyik cirit birit je.. Dan dokter kata iALLAH akan sembuh dalam seminggu..kena sabar katanya...

Doctor cerita lagi..disebabkan suami aku ade resdung dan aku ade athma..jadi anak kami mmg amat tinggi probability nye utk dpt penyakit mcm kami..niceeee combination kate nyee..

Dokter minta anak aku untuk tinggal di wad..sebab senang dia nak monitor..aku dan suami setuju..

Mula2 dokter masuk kan ubat ikut bontot safiyya..sebab suhu anak aku 38.8..lepas tu doctor bagi neb utk safiyya..ank aku kalo bagi neb die rilek jek..dah terbiasa dari kecik agaknye..dan mungkin die tahu bila amik asap tu die blh bernafas lebih baik..lepas ank aku amik neb tu ade budak umur dlm 2 thn lebih ambik neb jugak..dan die punye menangis tu..ya rabbi ya salammm..merduu..bersilat mak abah die..dalam hati aku kate..bertabahlah wahai mak abah.kihkih..jadi aku kena puji anak aku..safiyya clever!!good girl!! 

Ok lepas neb..husbnd aku register utk masuk wad..wad penuh..so, nurse suruh balik dulu..ade kosong bru die call...
Tgh2 kami nak balik nurse kat luar tu cakap ade patient baru discharge..bilik single..alhamdulillah...rezki safiyya..masuk bilik anak aku ceria jee..ubat yg dimasukkan kat bontot tadi dah menjalankan kerjanya kot...anak aku happy..boleh main2..boleh puji ibu die cantik dan ayah die hensem lagiii..ohh seronokk..tgk anak happy kite pon bahagia..

Nampak sangat improvement nye..drip yg dari hospital Sebelum ni mmg x ditanggal..sbb kononye xnak anak dicucuk banyak kali utk cari line tu..sakittt ooo...sakit tau tak!!last2 doctr kate kena buat line baru jugak sebab yg hospital tu buat ade licking..ubat tak masuk..maka menjerit2 menggelupur laa nyawa aku tu..menangis die mintak tolong aku..aku cuba utk tak menangis..tapi mmg aku kalah!muka die memang mintak kena peluk..so mase dokter nak buat line baru aku peluk safiyya..aku cakap kat die..safiyya clever..safiyya good girl..safiyya strong..dont cry honey..ALLAH selalu ada untuk safiyya syg..safiyya menangis lagi tapi takde la semeraung tadi..dokter siti pon bukan main puji anak aku..nyanyi mcm2 lagi kat anak aku..smbil selawat dan doa doctor cucuk safiyya..alhamdulillah..dapat pon line baru..

Masuk bilik..nurse masukkan ubat..ikut drip tu...anak aku rimas..ye la kan mende tu macam kacau die nak main kan..lepas aku menyusukan die..die tidur..alhamdulillah lena tidurnye...

Semoga hari esok lebih baik dari hari ini..:))

No comments:

Lepas Follow, Tinggalkan Link Anda Di Sini Pulak Ye: