Thursday, August 25, 2011

Jemputan Kawen!!

Apekan daya..
bulan ni..
banyak betul menghabiskan minyak kereta..
ke sana..ke mari..

apa2 pon..
saya dengan berbesar hati ingin menjemput semua kawan2 bdalam blog ni untuk datang ke majlis kenduri saya..
saya nak sangat jumpe kengkawan semua..





maka dengan itu..tolong lah kirimkan alamat kawan2 ke komen post ini @ boleh email kepada saya di hiasan_dunia84@yahoo.com...

SEKIAN..:)

Friday, August 12, 2011

Wedding Preparation (Part I)

Fuhhhhhhhhhhhhhhhhhhh....
banyak menda rupanya nak kene pikir untuk kenduri kawen ni..

Majlis akad nikah: 16 September 2011
Lokasi: Lot 358 Kampung Pedah, Jerantut (Rumah Abah saye laaa)
Waktu: Malam (sejuk ckettt...wakaka)
Baju Nikah : Akan siap pada 14 September 2011 (gileeeeee ah..gamble jek saya ni haa..dan oleh sebab itu..saya akan standby satu baju putih..mane tau..kot2 tailor tu tak sempat siap..menangis air mate darah saya..)

Majlis Kenduri Kahwin: 18 September 2011
Lokasi : SDA
Waktu: Tengah hari buta (bepeluh ketiak oooo)
Baju: Tailor kata masih tak siap lagi..maybe lepas raya (wahhhh..ni lagi gamble...tak pe..harap2 sempat dia siapkan..)

Bunting segala bagai..
Alhamdulillah..dah settle..
saya tempah bunting kat Whiteymommy <--sila kilik
sangat berpuas hati dengan hasil kerja sis whiteymommy..
dan gambar ni..semua saya cilok kat website whiteymommy









comel kan doll sis whiteymommy buat..jangan konpius kenapa doll tu pakai cemin mate..sebab memang saya yang request begitu...sebab kami kan pakai cemin mate..hehe..dan design baju pon..sis whiteymommy akan ikut design baju yang kita request...

doll tu selimm jek kan..tapi..saya lagi selimm..wakakkaa<--jangan percaya!!

Setakat ni..bunting..penunjuk arah..button badge aje yang siap..
yang lain..haremmmm..
termasuklah kad kawen...minggu depan baru siap oooo...

Wedding gift??
hohoho..maaf ye..saya tak ade nak bagi dalam paper bag tu...
saya just bagi cekelat aje..hehhe

 Ni design untuk kotak cekelat

Ni contoh cekelat nye

Cekelat ni saya order kat HumairaGoodies <--sila klik
Cekelat ni saya order utk 1800 guest...
Tak kira lah VIP ke..VVIP ke..semua dapat menda yang sama..
kire fair la tu kan...kuikuikui

*****
Sekian setakat ni update untuk wedding preparation saya..
hehhe...sangat kelam kelibut...
ye la..dalam masa 2 bulan..
saya kena setle kan semua ni..
semoga segalanya berjalan lancar..:)

credit to: Miss Sunshine <--sila klik.. sebab share pasal wedding doll.puas saya cari..tapi lepas 'geledah' blog Miss Sunshine..jumpa la whiteymommy..tq to both of u...:)

SEKIAN...:)

Thursday, August 11, 2011

Itu Bukan Saya!!!

Jalan-Jalan..
Nampak kucing comel ...
Bulu die kembang...
Kucing Parsi la katekan...
Bawak balik rumah...
Letak dalam bilik..
Nak tido pon peluk je kucing comel tu..
Maklum la..bulunye lembut..
Ala-ala bantal gitu...
Bestnye tido dengan kucing...

Tapi Sebenarnya...
ITU BUKAN SAYA!!!

Tiap-tiap pagi...
Menunggu di pintu pagar sekolah *berdiri sebelah pak guard*
Tunggu Guru Besar sampai..
Bila GB sampai..
Berlari ke kereta GB..
Bukakan pintu kereta GB..
Ucap "Selamat Pagi" dengan senyuman manis dilemparkan pada GB..
Dan tolong angkatkan beg GB..
Asal waktu rehat..
Belanja GB makan...
Buat semua tu..
Dengan harapan..
Nama tercalon sebagai GURU CEMERLANG sekolah..

Tapi Sebenarnya...
ITU BUKAN SAYA!!!

Bila nampak lelaki hensem...
Dan2 tu lah jadi Transformers..
Bertukar terus..
Daripada tak pernah ke dapur..
Turun ke dapur..
Daripada tak pernah suke kat budak kecik..
Terus dipeluk..dicium nye budak kecik..
Maklum la...
Nak suruh si hensem tu berkenan kat kite..
Kononnye WANITA MITHALI IDAMAN MALAYA...

Tapi Sebenarnya...
ITU BUKAN SAYA!!!

ITU BUKAN SAYA!!!

ITU BUKAN SAYA!!!


ITU BUKAN SAYA!!!

ITU BUKAN SAYA!!!

ITU BUKAN SAYA!!!


Habis tu!!SIAPA SAYA?????

Mak Bilang: Jadilah diri sendiri... ikhlaskan diri bila buat sesuatu kerja dan jangan harapkan balasan semata..


Lepas Follow, Tinggalkan Link Anda Di Sini Pulak Ye: