Wednesday, April 27, 2011

Power Rangers!!

Nota: Kereta saya sudah kembali ke pangkal jalan..dan yang hantar tu..bukan calang2 orang tau..lelaki hensem gilosss..sekali tengok macam Dahlan Zainudin..dua kali tengok macam DJ Dave..tengok kali ketiga..sebijik macam muke Abah saya!!Iskkk3..Abah rupanya..



Masa saya kecik2 dulu...Power Rangers..Ultraman..Gaban..Suria Pekasa Hitam..memang pemes la..

Adik badik saya memang taksub nye yang amat dengan Power Rangers..
Ni masa zaman kegemilangan Mighty Morphin Power Rangers..
tapi tak lame pas tu..mighty morphin tu dimansuhkan,,,jadi power rangers jekk..atas sebab2 tertentu..
Kebetulan pulak..Power Rangers(PR) kan ada 5 orang..sama pulak tu jumlah dengan adik beradik saya masa tu..
haa...ape lagi..masing2 copp la hero masing2..kire kitorang ni adik badik geng PR la..saya ingat watak saya amik tu..Kimberly name die..die PR kaler pink..saya pon bajet saye Kimberly la..ceittt!!muntah bedarah la!!perasan!!

Kadang-kadang..kitorang main lawan sesame sendiri tau..tp buat geng la..saya a.k.a PR pink geng dgn PR merah..pastu lawan punya lawan..tibe2 rasa nak menangis..saya panggil la PR merah tolong saya..ye la..PR merah tu kan paling kuat...kononye la...padahal adik saya yang jadi PR merah tu..bukan kuat mane pon..menjerit je lebihnye..

Korang yang hidup sezaman dengan saya ingat tak..geng PR ni pernah datang Malaysia..buat live show kat stadium negara..korang pegi tak??

masa tahu geng PR nak datang Malaysia tu..kitorang adik badik memang excited gile la..berangan nak pegi tengok 'kembar' kitorang..ececehhh..perasan!!ape lagi..boleh kate tiap2 hari duk bodek abah..adik saya yg PR merah tu..kalo becakap memang berapi..jadi tugas membodek memang serah kat dia....

bodekan dia berjaya ooo..
saya tak ingat hari apa..jumaat kot..tapi masa tu dah petang..abah kata kat saya adik badik..

"esok kita pegi tengok power rangers!!"

makk aii..melompat sakan la kami..sonokk oo..nak jumpe hero masing2..malam tu..tido tak bape nak tido la..duk teringatkan geng PR..

esok tu..memang pagi2 bute dah pegi Airport ..sebab flight pukul 6.30 tak silapnye..sampai kolumpo..tak ingat dah sape yang amik saya sefamily..tapi yang saya ingat..kitorang masuk dalam stadium tu..lima5 adik badik saya jadi jakon..nak2 bila geng PR tu kuar..fuhhh..rase macam mimpi jekk mase tu..ye la..selama ni..duk tengok kat tivi melopong..sekarang jumpa live...bestt ooo...diorang belakon ala2 dalam tv tu la..ade raksakse jahat..pastu geng PR tu punye cara fighting die..memang sama dalam tivi..teruja sungguh masa tu....siap ada lagi watak pompuan jahat yang macam nenek kebayan..Rita name die..ni gambar die

gila jahat die ni..kalo die gelak..ngeri nak dengar..
Masa tu jugak kami adik badik sakan la membeli topeng PR masing2..al-maklum la..koya lebih..memang gitu..fuhh..masa sepangjang pejalanan balik tu..adik saya PR merah tu tak tanggal topeng die..bongkak gile die memakai topeng tu..sampai nak tesungkur la bejalan sbb tak berapa nampak dunia..saya tak dek la pakai sampai tak tanggal2..sebab saya reti malu dah masa tu...

Apa2 pon..memang seronok sangat2..tu la..kalau ingat balik..kelakar nye la rasa kan..seronok betol zaman kanak2 ni kan..

Korang suka tengok PR jugak??ape??tomato man???ok jugak tu..comellll...

SEKIAN..:)

22 comments:

Encik MamaT said...

jetman, cybercop.. gaban.. kekekeke... zaman kegemilangan la time tu geng... haha

liyana said...

HAHA..nice entry..sy dulupn tgk pr..slalu gaduh ngan cousin pmpuan nk pr colur pink...

tp bahaye kot citer tu...
kan pmpUAN jht tu nk bg rsakse tu besar die lmpar tgkt tu ke bumi..
terpikir gk sy..btul2 ade ke org leh lmpa tngktdri lgit..
mklumla bdk2 agi..hehe

Prince Halilintar said...

haha...mmg betul pon..prince pun layan gak kecik dulu PR ni..prince cop kaler merah tu..siap wat aksi tendangan terbang lagi bila habis tgk cite tu..slmt xkene pelempang dr ayah prince..haha

prince suke gak tgk tomatoman,flashman,cybercorp,dan mcm2 lagi la..hehe..sonok kan bile ingat blk zaman kite bdk2 dulu..klakor je rase..

aisyah ahmad said...

Encik mamat:betol3..tu zaman kegemilangan depa la tu..glemer tak hengattt...

aisyah ahmad said...

liyana:ala..kalo betol ade orang lempar tongkat dari langit pon..okay ape..kite amik..hantar kat muzium..pak cik kayo!!wakaka

aisyah ahmad said...

Prince : heheh..sonok kan zaman bebudak..prince..jom kite wat surat ke orang tivi nak??suh die tayang segala bagai citer2 lame ni..syokk oo..

Nasriq said...

kalau tengok power rangers yang sekarang ni ka... mesti terpikir... awat la bebengap sangat aku dulu boleh terpengaruh cerita paling mengarut ni...

KUREKURE COMEL said...

hahaha...mina cmtu jgk dulu....tp tak pernah la tgk secara live....

dulu mina cop nk jd merah...hehehe...
best2....sukeeee gile cite ni...hihihi

aisyah ahmad said...

TK:hahhaha..kenape gitu ek??kenapa dulu pantang ade..tak miss tgk..tapi skang tak dek jiwa da nak tgk..tapi kan..PR yang dulu best oo..yang baru ni jek tak best..

aisyah ahmad said...

mina:ishh..adekepatut nak jadi yg merah tu..mane boleh.mina amik kuning..merah lelaki jekk..pompuan kene amik kuning atau pink..AA da amik pink..mina kuning ok!!;p

tapi mmg best MMPR!!

yana said...

mak aiii . sempat lg ek maen plih3 colour :P

aisyah ahmad said...

yana:heheh..of kozz..baru la feel..hehe

Mr iz said...

he he he he.... saya zaman suria perkasa hitam je... masa pr ni dah tua sikit kot he he he he...ada la juga laya sesekali ...he he he....

aisyah ahmad said...

Suria Perkasa Itam!!fuyyooo.
mase tu..bapak ensem nye die..
tidor malam tak lena ingat muke die..

ctmarqonah said...

AA aku pown ske PR ni.... Nak2 TOMMY... I fall in love with him!!!!! Hahahahah!!!! Go go power rangers!!!!!!

Cik Ezy said...

dorg prnh dtg mesia ke?
xtau pulak..
mybe cik ezy dh lupe.. xpon xamek tau..
ekeke..
zmn dulu best woo PR..
skrg ni dh xbest..
hahakk

Asrul "iLham" Sany said...

follow ur blog, hope u'll follow and comment mine as well thanks

p/s : sy MINAT giler kat power rangers n 90s cartoon...masih minat lagi smpi skunk

;D

aisyah ahmad said...

Ctmarqonah:tommy??ooo..yg rambut pnjg cket tu yekk..mase zaman die masuk PR..aku da separa pencen minat PR...huhu

Cik Ezy:ade cik ezy..dlm tahun 1996 kot...huhu...

Asrul:thanx sbb sudi follow tau...:)wahh..minat PR jugak yekk...Give 5 Five!!!:)

CGG said...

HI:)

lama tak jenguk anda:)

aisyah ahmad said...

Ccg:=))нi..=)) нi.º°˚˚˚°º=)) =))..sile2 la jenguk selalu...

hafiz hafizol said...

muahaha... kite pun pernah maen gak pR .. Kite chuke warne merah .. sebab dia kuat hahaha

aisyah ahmad said...

HH:heheh..btol3..merah tu kuat la kononyeee...hehe

Lepas Follow, Tinggalkan Link Anda Di Sini Pulak Ye: