Tuesday, April 26, 2011

Kereta kena tarik oooo

Semalam..kan saya ada meeting..tiba2 tengah meeting tu..ade nombor tak dikenali telepon...
macam biasa lah..bila nombor yang tak dikenali telepon saya..saya akan jawab dengan penuh sopan santun dan jugak control suara kasi habis cun laa..mana tau pakwe hensem telepon cakap nak masuk meminang ke kan..kan..kan..tapi tu tak mungkin jadi sekarang..sebab yang telepon tu...die cakap gini..

"amoi..u mana duduk? saya sudah ada depan ini sekolah..u punya kereta mana satu moi?.."

ceittt..dengar je sore apek yang tak romantik ni..saya pon terus bertukar jadi saya yang se'original' mungkin la..

"itu kereta saya..depan pagar..gold color..tak ape..uncle tunggu aaaa..sikijap lagi saya turun.."

sampai kat kereta..manusia2 yang berbadan sibuk(bz body) dah pandang semacam kat saya dan kereta saya..ye la..mana tak nye..siap ada towing bebagai..mesti orang ingat kereta kena tarik sebab tak bayar 5 bulan kann..

saya berborak dengan pak guard..eh silap..abg guard..sebab muda lagi..
saya cerita kat dia..kereta saya rosak..dari hari semalam enjin selalu mati tiba2..
kena hantar repair ke kolumpo jugak..tak boleh buat kat sini..sebab tu saya panggil towing ni angkut kereta saya..

abg guard menunjukkan muka simpati..

saya cerita kat dia dengan harapan..nanti dia tolong cerita kat org2 berbadan sibuk tu bahawasanya kereta saya kena tarik sebab rosak..bukan tak bayar..

hari ni tak ada kereta..pegi sekolah tumpang orang..rasa kesian kat diri sendiri...patah kaki rase ooo bila kereta tak ade ni..

SEKIAN..:)

19 comments:

Cik Ezy said...

haha..
kete rosak bkn xbayo 5 bln..
tjok je dh saspen..
hahakk

aisyah ahmad said...

hehe..iye cik ezy..kete AA rosak..
bukan tak bayar tau..huhu

Nasriq said...

ala... bukan godang bonar pun moncheh tu... lolap mato pun dah bulih sampai kek sekolah...sekolah mano? dato taha?

cik hani said...

laaa...ingatkan duk cite pasal kete xbayar..

berdebar2 baca..

ingatkan ada adegen tarik menarik

Mr iz said...

he he he cikAA ni suka bagi suspen je...he he he... jauh tu kena buatnye... spare part tak de ke apa ni... nak juga jd bz body ni...apa poblemnya tu....he he he

aisyah ahmad said...

TK: godang tu amende??AA ngajar SK Gedok..meeting semalam kat Dato' Taha..

Cik Hani: hehehe..tak dek la..tarik sebab rosak jekk..

Mr. Iz: iyo Mr. Iz..jauh bebenor kene towing..sbb memang kene antor kat pusat servis die..bengkel tak beni usik..gedik betol kete tu kan..huhu

HonEyBuNNy said...

susah juga kalau ada orang yg pk negative ne kan....

harap abg guard explain kt diorg..hehe....

aisyah ahmad said...

tu la pasal..tapi AA ni pon suke pk negatif gak..padahal..ntah2..pakcik2 yg bebadan sibuk tu..tak kate ape pon..hehe

zati embong said...

apek2 yg dtg tarik kereta AA tahu x pasal kereta 2 rosak AA..?

jat pakai kereta selalu harap2 jgnlah buat hal.dahlah buta bab2 kereta.hihi

aisyah ahmad said...

Tau jat..sbb mmg towing tu dr pusat service kereta AA...

Tau xpe jat..AA pon jahil bab kete..reti bawak..cek air cek mnyk itam..tu jek..

Nasriq said...

Laaa... kek sk godok yo... tompek den berkubang kek situ... dah luruh bolum buah duyan kek situ... dusun den belakang masjid godok tu jo...


godang tu makno eh bosar...

aisyah ahmad said...

iyooo..tempat ekau bekubang yo?
padan la sei ado jumpo name tag ekau tecicir kek kobon gotah tu haa..
bolom lai la..tak ado rupo nak bemusim yo duyan ni ha..seii tak meraso lai la duyan org godok ni ha..

Encik MamaT said...

jemmm... awat jauh sangat tu... haha... kalo gitu ngorat abang guard je la.. muahaha

Encik MamaT said...

jemmm... awat jauh sangat tu... haha... kalo gitu ngorat abang guard je la.. muahaha

ctmarqonah said...

LOrrrrrr... Kete ko rosak... Pe rosaknye??? Isy isy isy... Berapa lama lak kena tersadai kt KL 2??? Xpela.. Sabo je la ea....

Amoi said...

mana kereta tu pergi beb?

aisyah ahmad said...

encik mamat: jaohh oo..pasal kete tu gedik sikit..tak nak pegi woksop ket moncheh ni haa..;p

Ctmarqonah: ye la beb..kete aku rosak..tensen2..

Amoi:kereta tu pegi ngorat kete lain kat kolumpo..heheh

KUREKURE COMEL said...

mcm mana mina blh terlambat komen ni...cubit mina ni....


alolo...nsib baik dah ok kan...laki ensem lg kan...hehehe...



lain kali sila bayar tau...ooppsss..salah...hehehe...

aisyah ahmad said...

hikhik...tak mina..biar lambat..asal selamat...

of koss..lelaki ensem kene ade..hehe

haipp..kete AA tak penah miss bayor ye mina...sbb abah AA yang bayor..sbb tu tak miss...kalo AA yang bayor..harus la towing datang 3 kali setahun...;p

Lepas Follow, Tinggalkan Link Anda Di Sini Pulak Ye: