Monday, February 7, 2011

Cerita Tudung

Salam 4 all..

p/s: entry kali ni mungkin kurang diminati kaum adam sebab korang tak pakai tudung kan..;p..tapi tak salah baca untuk tahu kan..:))

Saya rasa bukan saya sorang aje yang perasan..korang-korang pon perasan kan..zaman sekarang ni..macam-macam 'pesen' tudung yang dah ada kat pasaran..sepanjang ingatan saya hidup ni..saya dah lalui banyak zaman peralihan dari 'pesen' tudung ini ke 'pesen' tudung itu..tudung bawal, tudung 3 rm10, tudung turki, tudung labuh, shawl, tudung bienda, tudung ina naim, tudung ariani, tudung rozita che wan(bila masa pulak mak cik ni betudung?..;p) tudung syria, dan macam-macam lagi lah..dan yang saya pernah pakai tak semua pon..tapi sekarang ni, saya lagi senang pakai tudung syria tu...bukan apa, tudung tu...senang nak pakai..dan kadang-kadang tu, tak payah iron pon tak apa..dan paling penting tudung syria sangat senang nak di mix n match kan warna inner nya dan tudung luar nya..

Dan tudung syria ni pulak banyak plak cutting nya...jadi, kita kena lah pandai pilih cutting yang sesuai dan yang paling penting, jenis fabrik yang di gunakan..supaya kita selesa memakainya dan ingat ye..kalau salah pilih jenis fabrik..ianya boleh membuatkan muka korang nampak macam jambatan tak siap bulat macam cendawan butang..;p..saya ada lebih dari 50 helai tudung syria di rumah..jumlah tu tak banyak..sebab di rumah saya ada 3 orang anak dara + mak ...dan kat sini saya nak tunjukkan antara jenis-jenis tudung syria yang ada dalam koleksi 'gerobok' rumah saya..:))



Yang warna pink ala2 purple ni, saya tak suka potongan dia..tapi, kain dia best untuk dipakai..warna nya pon cantik tau..inner dia berwarna contra dari tudung dia ni..tu yang membuatkan dia lagi cantik..boleh didapati di ARZU Midvalley atau KLCC..harga nya saya tak ingat..sebab ni adik saya yang beli..tapi tak sampai seratus hengget la..


Tudung biru ni pulak, saya beli di Jalan TAR aje..harganya RM16.00...saya suka fabrik dan potongan tudung ni..sebab bila pakai, dia memang terletak kat atas bahu kita..harga tu tak termasuk inner nya..


Yang ini pon best untuk dipakai..cuba korang tengok awning dia..lembik kan..mesti korang ingat tudung ni susah nak 'jadi' bila dipakai..korang silap..tudung ni..bila sarung aje kat kepala..terus ikut bentuk muka kita..terus melekat gitu..kemas aje bila pakai..tak percaya??sila lah cari ANGGERIK AVENUE yang berhampiran dengan anda untuk membelinya..harganya, ikut saiz tudung ye...


Ini pulak tudung yang saya baru beli..saya suka sangat potongan nya dan jenis fabrik..tudung syria yang ini memang labuh jika berbanding dengan koleksi-koleksi syria yang saya ada..


Tengok ni..saya bandingkan saiz tudung syria yang biasa dengan tudung syria yang bersaiz XL tu..jauh bezanya kan..so, ianya menutup apa yang patut ditutup ok..:))


Susah tau nak cari tudung syria bersaiz XL...saya memikirkan ianya sangat sesuai untuk saya pakai ke sekolah..jadi saya telah merembat 6 helai tudung ni yang bersaiz XL ni..jangan marah ye..perempuan memang macam ni..:))

muka model terpaksa di blurkan..;p
Sekarang...korang nampak tak..kelabuhan tudung syria saya ni..sangat 'selamat' untuk dipakai..jadi..kalau berminat nak beli..boleh lah ke Kiosk tudung kat dalam Giant Nilai..harganya..murah saje..RM35.00...:))

Seperti yang wanita-wanita sudah maklum..tudung syria amat mudah didapati di mana-mana..tapi.untuk mereka yang agak-agak nak tudung syria atau tudung-tudung yang ok sikit..boleh lah ke:

1. ARZU, KLCC atau Midvalley
2. Ariani 
3. Najjah (sila klik sini)
4. Anggerik Avenue (sila klik sini)

p/s: macam-macam jenis tudung dah yang keluar...tapi anak tudung tetap segala-galanya..;p

8 comments:

pak long said...

salam..
suka bawak mak long pi beli tudung kat ariani...cantik dan selesa mak long cakap

aisyah ahmad said...

betol tu paklong..rambang mate kalau ke sane..kirim salam kat maklong ye.:)

KUREKURE COMEL said...

byknye koleksi tudung syria....
mina mmg tak pernah pkai tudung jnis cmni..hehehe..

pkai tudung bwl je....rse muke xsesuai la....huhuhu..

bunga said...

bunga pakai2..lau suke leh tempah ke??ok dah tu lau 35 selai..dah la labuh..lau bunga nak cam ne??bunga duk kelantan??

aisyah ahmad said...

kurekure comel: mula2 pakai tudung syria..saya pon tak konpiden langsung..tapi lama2..ok aje..awk pon boleh try..:)

bunga:hehe..saya tak jual la bunga..macam ni..saya bagi contact number tokei die..bunga contact ye..013-2878177(kak ruzaima)..call akak ni..cakap bunnga dapat contact number dari aisyah, gemas..maybe dia boleh pos kan untuk bunga..:)

hanani said...

oh,ada kiosk kat Giant Nilai?Saya selalu gak pergi sana.Saya tinggal area Nilai..Kiosk yang mana satu ye?

Entri Terkini: Mee Kari yang meletop..FUHH!!!

Yanni said...

salam sis, do u interested to buy ARZU scarf... or if u r not sure what is ARZU scarf.. juz go to klcc to butik arzu,. or mid valley .. you can browse the scarf there.. but wait.. before u buy.. pls browse mine .. then u compare the price.. im selling the scarf at 50% cheaper than them.. why??.. because i xde kedai.. i jual door to door basis... thats why la cheaper.. hv a look in my fb album... if interested ... u can pm me...P/s : the tudung is a bit expensive as the material is very high grade material.. ( higG grade chiffon, chiffon silk & satin silk.. ) u can feel the different the moment u touch it.

most of my client are frm petronas & frm oil n gas company since am working in that field..

https://www.facebook.com/marwanscarf

Deena Yahya said...

Salam.thnx dear..baru nk tukar style tudung to shawl..now dh blh cari arzu coz rmi kata arzu sedap pakai..
www.madeenayahya.blogspot.com

Lepas Follow, Tinggalkan Link Anda Di Sini Pulak Ye: