Sunday, January 2, 2011

Trilogi Cinta

Salam 4 all..
Tajuk Cerita:Trilogi Cinta
Saluran:TV1
Hari: Ahad dan Isnin
Masa:10.00 Malam
Durasi:1 Jam
40 Episod
Pelakon Utama: Rosyam Nor, Fouziah Ghous.

Saya baru lepas tengok cerita Trilogi Cinta di TV1..Cerita yang diadaptasi dari 3 buah novel hasil karya Sharifah Abu Salem, iaitu:-




Masa mula-mula tengok trailer cerita ni kat TV1 beberapa hari lepas, terus rasa macam nak tengok je cerita ni..sebab nya, saya suka betul baca ketiga-tiga novel di atas..

Hari ni episod pertama Trilogi Cinta..cerita nya, wataknya memang sejibik sama dalam novel..Watak Razif, Norjinah, Salmi, Seha tu semua ada..setakat habis episod pertama tadi, saya ada perasaan lagi untuk tengok next episodnya, ok, setelah men'google'..seperti biasa, saya yang malas menaip ni, cuma dapat memberikan link ini untuk korang-korang membaca synopsis cerita ni ye..
-->Trilogi Cinta<--
So, lepas ni..boleh lah kita pakat tengok ramai-ramai ye..

p/s:kalau agak2 nak rasa jadi director cerita ni, sila lah tonton sambil pegang novel ditangan ye..;p
 
SEKIAN:))
 

3 comments:

Enh Ear said...

dah agak dah tadi... macam dari novel sharifah abu salem.. ;)
pasni nak follow citer ni lah..
tq fir that info

aisyah ahmad said...

hehe..best kan cite die enh ear..harap2 jalan cerita nya tak meleret la nanti..bukan ape..takut boring plak kan..huhu..:)

Enh Ear said...

tulah.. hopefully tak meleret mcm cite indon.. tapi kalo ikut buku.. best lah..

Lepas Follow, Tinggalkan Link Anda Di Sini Pulak Ye: