Monday, January 3, 2011

Hari Pertama

Salam 4 all..

Seperti yang korang-korang tahu..hari ni, hari pertama persekolahan bagi sesi 2011..dan ni jugak merupakan pengalaman pertama saya mengendalikan budak-budak derjah 1..dan disebabkan saya dah agak yang saya akan berjumpa dengan budak-budak yang bebagai ragam, saya pon gendong camera ke hulu ke hilir..mari layan gambar yang sempat saya snap..

ok..ni namenye perhimpunan pertama sesi 2011...muka-muka yang excited n nebes tu, muka-muka budak derjah 1 la tu..seronok betol diorang dapat beratur..tengok mak ayah yang berdiri kat belakang tu..semua tu duk risau anak menangis...hehe..

tekun mendengar amanat Tuan Guru Besar

haaaa..kan dah cakap..mak ayah masing-masing duk menunggu anak..yang bergambar sakan macam saya pon ramai..anak sulong barangkali..*kakak pakai beg pink tu, sampai salin 2 baju menunggu anak..heheh*

pelajar perempuan 1 Tawakal 
pelajar lelaki 1 Tawakal

Peaceeeee...;p
perasan tak..semua tunjuk peace..nak tau kenapa??sebabnya..cikgu nya yang zalim ni la..hehe...bila saya bagi arahan kejam.."ok sayang..semua buat peace...ustazah nak ambik gambar "...mula-mula saya ingat diorang wat dekk je..sebab muka masing-masing tak de perasaan..takut barangkali..heheh..tapi saya silap..semua bagi respon..heheh..tengok la..tu la hasil nya...comel kan..;p..lepas tu..sebab dengar kata, saya pon bagi mereka ni semua keluar rehat..

Masih bermuka ketat
haaa..ni ada cerita pasal budak nama puteri ni..puteri datang dekat saya masa di kantin..dan kata.."ustazah, saya nak makan..tapi saya tak bawak duit.."...kesian kan..saya pon tanya.."puteri nak makan kueh ke?ustazah belikan ye.."...dia jawab ape tau???.."tak..puteri nak makan nasi.."..hambekkkk..heheh..demand jugak budak ni...maka saya pon beli lah nasi lemak tu..*perasan tak air tu??saya ambik siap-siap air masak sebelum dia mintak milo..milo=RM1..air masak=F.O.C.pandai kan saya??..;p.*
Bersesak di kantin Pak Wahab

Adegan Wajib.."waaa..nak ibuu!!"

Muka dipaksa bergambar
Jihah datang ke depan dan kata.."ustazah, tolong buka botol air saya..."..dan saya pon kata.."boleh..tapi kena ambik gambar dulu.."..maka dapat lah gambar ni..hehehe.. 

Kelas saya ada kembar...
Wafie & Wafiq

Ameer Musharraf
Hensem kan..tapi yang geram nya..salah sebut nama saya!!!masa ambik buku ni..dengan konpiden nye dia kata.."terima kasih ustazah LIZA!!"...adeiiii..mane datang pulak name Liza tu Musharraf oii...hehhe..dan sebagai denda..saya snap pict dia..;p

Ok..macam tu lah cerita hari pertama di sekolah saya pada hari ini..seronok rupanya menjadi seorang pendidik ni..saya tak pernah menyesal..SUMPAH!!!

SEKIAN:))

2 comments:

therosputih said...

wah...selamat memulakan tugas uztazah...nnti bleh join GA saya nak phone casing kalau sudi

aisyah ahmad said...

heee..tenkiu..i'ALLAH..saya join ye..:))
Thanx 4 inviting me..:)

Lepas Follow, Tinggalkan Link Anda Di Sini Pulak Ye: