Monday, November 29, 2010

Entry Bebas

Salam 4 all..
**alasan tajuk entry sebegitu: tak tau nak letak ape..;p**
sekarang saya di kuala lumpur..tujuan ke mari..esok..adik saya..iemah ahmad nak konvo..congrats iemah!!

seperti biasa..kalu ke KL..memang tak tido tempat lain dah melainkan Seri Pacific Hotel..alasan..abah saya dah bejaman jadi member kat sini..so banyak le advantage nye..antaranya..room rate harussss lah murah..kalau makan pon dapat murah..murah nye bukan sikit2..tapi banyak2..

hari ni..abah amik suite room..selesa??of coz la..TAPiiiii...ade jugak lah ketidakpuashatiannye kan..tadi..mase cik kak tu hantar saya sekeluarga ke bilik..die salah floor laaa..sepatutnye tingkat 30..tapi die bawak ke tingkat 29...adeii..nak tegelak pulak tengok kekalutan cik kak tu mintak maaf kat mak n abah..**takut kami p comment kat boss die la tu**


 model sedang bercatwalk di situ

Sile lah masuk....:))

mula-mula masuk..memang clean n clear..tak lama lepas tu..ala2 tongkang pecah..alasan saya pada mak:"kita duduk sini kite bayar..biar kite sepah kaw2..padan muke koncu2 hotel mengemas.."**jahat??tak de la..kejam cket jekk**

condition:selesa..TAPI...nak extra bed lorrr..;(

**gambar ini tidak bermotif**

seperti biasa..model wajib saya...ala comei die...khaled tidor sekejap2..dan kerja nya becakap aje..maybe sebab dia jumpa new environment..so..ala2 jakun gitu anak sedare saya yg sorang ni..

ok..ni yg buat masalah...button TV itu tak functioning..memang rase nak marah..call room service..lambat pulak die datang...adeiii...geremmm**mule menyumpah**

last2..si budak maintainance datang..bawak extension plug maka buruk lah rupe keadaan floor bilik saya..**dua kali menyumpah**

setelah menyumpah..baru ianya menyala..

ni lagi satu problem.biase nye..sebelum2 ni..memang die provide cable utk connect ke internet..tapi hari ni..tak dek..**lagi sekali saya menyumpah**..setelah saya call room service..selepas lbh kurang 15minutes..baru si housekeeping datang menghulurkan cable..walau nak marah..saya tetap menyambutnye dengan senyum...**budi bahasa budaya kita..;p** 
ni memang gilosss nak mamposs...tapi..disebabkan amik suite room..so..surf it for free lorr...kalu tidak...tak dek kije lah saye nak online sampai RM50 per day!!
**celcom broadband pon RM68 PER MONTH ok!!!**

ehhh..budak comey lagi!!harussss laa ade muke die di mane2..


ok..bile anda..anda dan anda duk di suite room ni..anda akan dapat benefit menda alah berikut:

p/s:translate sendiri yekk..;p

~buffet breakfast at club lounge or at zende restaurant
~evening cocktail is served at club lounge
~coffee, tea, juices and soft drinks at club lounge throughout the day
~complimentary local calls(only 03 codes)
~complimentary usage of meeting room
~complimentary shoe shine service
~complimentary pressing of a bussiness suit per day
~complimentary laundry or dry cleaning(2 pcs per day)
~20% discount on loundry
~20% at the Ledang SPA
~complimentary broadband in room
~complimentary internet facilities in the club lounge
~check in and check out facility at club lounge
~priority late check out until 2.00p.m

ni antara benefit yg kita akan dapat.. ade yang saya teruja..dan ada yg saya tak teruja mane la..

ok..jadi..kesimpulannye..jemput le datang menginap di sini ye..:))

SEKIAN:))

Saturday, November 20, 2010

Untuk diri sendiri

Salam 4 all..

"~~26 tahun lepas..time ni..mak tengah menahan sakit nak besalinkan anak mak yg degil ni...dan abah mesti tgh tunggu dgn gelisah kat luar bilik nak tunggu keluarnya anak abah yg dah banyak susahkan abah ni... Alhamdulillah...ALLAH masih pinjamkan aku segala2nya sampai ke hari ni...terima kasih mak..terima kasih abah...~terima kasih jugak kepada semua yg wish birthday kat aku ye..ALLAH bless u..ameen..:))"

--saya copy paste ia dari status facebook saya..

dan saya suka comment ini..ianya dari adik saya..iemah ahmad:


"dan 26taun kemudian,berlakulah perubahan pd si kecil yg lahir tu..dari saiz kaki 1 ke saiz 10..dr S ke XXXXXXL..dr putih ke cekelat..dr pendek ke tggi..dr muda ke tua..tp masih lg dr single ke single...;p"

--ceitttt..agak kurang asam...tapi menarik!!sebab ia adalah realiti...

Saya dah 26 Tahun!!!tua??ishh..tak ade lah..saya tetap begini..**cuma makin berkembang sedikit**...


tahun 2010..usia 26 tahun..saya bersyukur sebab masih lagi dikurniakan kesihatan yang baik...tahun ni jugak...banyak perkara yang menyeronokkan dalam hidup saya berlaku...


1. Khaled al-Waled lahir ke bumi**dia sangat comelllll ok!!**
2. Saya berjaya menamatkan pengajian di USIM..dan konvo dengan seronoknye.
3. Dapat menunaikan umrah
4. Dapat jadi cekgu
5. Dapat kurang berat badan..3 kilo jekk...hahahahhahaha..;p


sebenarnye banyak lagi..tapi biarlah rahsia..cuma satu je target tak tercapai pada usia 26 tahun ni...kaf..ha..waw..ya..nun..

dan sekarang..saya mahu nyanyi ini...

"OH..MAMA...SAYA MAHU KAHWEN!!!"

;p...Selamat Hari Jadi Kepada SAYA!!!!
p/s:saya dah kata kat mak.."mak..raya haji tahun ni..last raya haji kakde kat sini..start tahun depan..kena selang seli ye  mak.."..;p;p

SEKIAN..:)) 

Friday, November 19, 2010

Campur ++

Salam 4 all..

Hari ni hari Jumaat kan..petang ni saya nak pergi Kuantan..Attending majlis tunang cousin saya...



17 November 2010 baru2 ni..Hari Raya Korban..sama tarikh dengan birthday mak dan abang saya..so..Happy Belated Birthday Mak n Angah yek..present mak..tak beli lagi..tak tau nak beli ape..



Mtest hari tu..malas nak nak komen sebab jawab biase2 aje..tak ada yg luar biasa..



Saya dah mula cuti sekolah..ni la yang paling best jadi cekgu...



Saya dapat banyak wedding invitation..dan sedaya upaya akan menghadirkan diri...

**duduk rumah..makin gemok!!

SEKIAN:))

Tuesday, November 9, 2010

M-Test

Salam 4 all..

Semalam check result..

Alhamdulillah..dapat pegi M-Test..malam tadi..adik saya ajak pegi cari buku..sebab die kena pegi test untuk PTD tarikh yang same dengan saya..13 November 2010...

Adik saya beli buku Malaysia Kita dan saya beli buku M-Test...mase dekat MPH tu..saya duk belek2 soalan M-Test....tengok yang Analitikal & Verbal *juling sekejap*  soalan macam ape ntah...jawapan die pon tak boleh nak agak..

Kesimpulannye..saya tawakkal je la nanti ye..ade reseki saya...saya dapat..doakan ye..

SEKIAN:))

Lepas Follow, Tinggalkan Link Anda Di Sini Pulak Ye: