Friday, October 22, 2010

Sumpah Rindu!!

Salam 4 all...

*saya rindu MAK ABAH saya!!!!

Malam tadi..saya tido awal..lepas tu..masa saya tengah tidur..telefon saya berbunyi..saya ingat pakwe saya call..;p...rupanya abah saya..saya pon..control suara baeekk punya supaya abah tak perasan yang saya sedang tidur..sbb..kalau saya kata saya tidur..mesti abah saya tak jadi cakap dengan saya..dan suruh saya tidur..tak nak la macam tu..sebab bukan senang nak cakap dengan abah saya..abah saya seorang yang sangat sibuk..

apa yg kitorang cakap??

Ni dia...

Abah:Kakde..buat apa tu?

Saya:Tak buat apa abah..*sambil control suara bangun tidur*

Abah:Kakde balik kampung tak minggu ni?

Saya:kakde tak balik la kot abah..

Abah:kenapa?

Kakde:**serba salah nak jawab ni kat abah**ermmm...kakde tak cukup duit..

Abah:laaa..kenapa kakde tak cakap kat abah kakde tak de duit??*nada risau+marah*..sekejap lagi abah bank-in kan duit kakde..

Kakde:abah..tak payah la..kakde ade duit lagi..minggu depan gaji dah..

Abah:tak pe lah..lain kali..bagi tau abah kalau tak de duit..sekarang pada tangan ada berapa duit??

Saya:**sensored...;p**

Abah:*abah gelak*

Saya:*saya pon gelak*

Abah:tak pe lah..abah masukkan duit sekejap lagi..

__________________beberapa minit kemudian abah call semula______________

Abah:kakde,abah dah bank-in..esok pegi amik..

Saya:terima kasih abah..

Abah:OK..

*tak lama lepas tu..mak saya pulak call...**ohhh..seakan2 mereka tahu saya sedang merindu**

Sebenarnya..saya sangat tersentuh bila abah saya marah kenapa tak bagi tahu abah yang saya tak ada duit.abah still treat saya macam saya belajar dulu..

To my beloved abah:
Thank you so very much abah..sebenarnya..kakde dah segan nak mintak duit kat abah..kakde kan dah kerja..kalau boleh kakde tak nak menyusahkan abah..**walau pon pada hakikatnya kakde selalu menyusahkan abah**..abah..I just want u to know that I felt grateful to ALLAH for sending you as my perfect ABAH..and I do love
you so very much abah..alhamdulillah..tq ALLAH..

Fakta:
*abah saya dah hafal acc num CIMB saya..sebab selalu sgt bank-in duit kat saya;p
*abah saya kata..masa abah belajar kat UKM dulu..aki(ayah abah) bagi abah RM30 je sebulan..dan abah kata abah tak nak anak abah rasa susah..sebab abah dah rasa.**soo touching**:'(
*bil telefon saya masih dibayar oleh abah..sehingga ke hari ini
*selama saya jadi anak abah..semua menda saya nak..saya dapat..*oh..mengadanya saya.***cuma suami je saya tak dapat lagi;p;p**
*handphone saya dan adik2 saya masih dibeli oleh abah saya..sehingga ke hari ini!!
*tiap2 tahun abah akan belikan saya kasut raya!!
*abah saya sangat penyanyang dan caring..
*MY ABAH is ther greatest father in the world!!!
*saya sayang abah saya..

P/s:sorry kepada yang merasakan saya ni mengada..bangga sangat dengan abah sendiri..*of coz saya bangga*;p

SEKIAN:))

No comments:

Lepas Follow, Tinggalkan Link Anda Di Sini Pulak Ye: