Wednesday, October 20, 2010

DIET lagi!!!

Salammm 4 all...

Bangun pagi tadi..ntah ape buang tabiat..saya pegi jogging...haha..gilosss...dah 3tahun lebih tak jogging...tup tup..20102010 ni saya jogging..tapi..td sy masih tak mampu nak berlari-lari anak..hanya pusing padang sebanyak 5x..dan balik rumah..

actually saya tengah berdiet ni..kononye la..sebab hari tu..saya pegi ke MAYFAIR*adoss..kantoi;p*...so..consultant tu cakap..BMI saya tak balnce..saya kena turunkan paling koman 15kg..adusss...gilosss nak matissss...ternganga dalam senyum saya mendengarnya...terus fikir.."WAJIB BERDIET!!!"..boleh ye saya mau cerita pasal Mayfair tu..jangan sangka saya ada beriban uwang untuk dihabiskan di sana..hari tu..org mayfair tu ade dtg sekolah..dia buat promotin..ade promotion pakej..harga RM29.90 SAHAJA ok!!nak kata mahal ke??memang taik idung masin la tu...dgn RM29.90,saya dapat buat 3 treament..
1)Slimming
2)Treatment ape ntah utk kurangkan tension kita
3)Facial Treatment
**dapat 1 botol kecik PERCUMA slimming bath gel

Haaaa..buntang korang tgk...murah kan..so,mmg rugissss la kalau saya tak beli promotion tu kan..

Hari tu..saya tambah satu treatment..Slimming Master..sumpah saya tak tipu..memang saya dapat rasa yang bahagian 'itu' sudah sedikit mengecil...wahh..itu la pembakar semangat untuk saya berdiet..

Macam tak pecaya kan saya nak berdiet..sbb..dah 4x raya saya cakap kat adik saya mcm ni:

"Raya tahun depan aku mesti kurus!!!"

Hasilnya????memang tak ada...cakap je semangat..sampai adik saya pon da tau ayat saya ni akan keluar setiap tahun...

OK..sambung semula pasal Mayfair...dia ada offer saya untuk buat treatment..murah je..dalam RM500 untuk 5x datang..brp session saya tak ingat..tapi bila saya fikir balik..malas nak buang duit...baik saya DIET + excercise...konpem boleh balancekan BMI saya...

Jadi..nak tau apa saya buat??

Balik dari Mayfair..terus pegi beli buah2..sayur2...dan ikan untuk stock seminggu..hahahah..semangat la kanonye nak berdiet...stakat ni..sampai hari ni...ok aje..tak ada sebarang masalah...saya xboleh mendadak kurang kan terus apa yang saya makan sebelum ni..slowly la ye...saya kurangkan apa yang tak patut saya ambil..kali ni..saya nekad..nak buat betol2..sampai nampak hasilnya...*haippp..jgn gelak2*

**saja nak mengada..seluar jeans saya dah longgar..mcm mane ni?;p

SEKIAN:))

No comments:

Lepas Follow, Tinggalkan Link Anda Di Sini Pulak Ye: