Friday, October 29, 2010

kulit mulus..tulus..fulus melayang..adessss

Salam 4 all..

Wahh..panjang ye tajuk entry kali ni..motif??nak cerita..tadi saya pegi Mayfair lagi..*wahh..banyak duit ko ye cik esah**;p...ishhh..xde la bekepuh pon duit saya nak pegi buat facial..sekali treatment Ringgit Malaysia Dua Ratus dan Empat Puluh SAHAJA**giloss mahei**..saya kan ada promotion package tu lagi..so.dapat lah discount 50%...dekat 2 jam die sental muka saya..

keluar je dari bilik tu..dan2 je consultant tu kate..muka awak nampak berseri...lebih cerah dari tadi...saya pon senyum aje..dalam hati mengutuk"yo ooo je ko ni..aku makan nasik..xmakan puji2 ni..aku pon xdok duit nak belanje ko makan kat restoran mamak 24jam kat depan tu*....excuse me..goli den dgr die kate gitu..ok2..saya faham..dia WAJIB jaga hati saya..sebab dia takut saya tak datang buat facial kat situ dah**padahal mmg saya tak nak buat kat situ dah pon lepas ni..gilosss maheiii**

Balik rumah..dekat sepuluh kali belek muka depan cermin...**bukan perasan cantik**..tapi suka tgk kulit muka..macam fresh gitu..lepas tu..pegang kat atas hidung ni..wahh..sudah licin..tidak tersekat2 oleh bintik hitam..

Actually..muka saya bukan lah jenis rosak tahap gaban..saja gatai2 nak pegi buat facial..sebab 2010 tak penah buat facial lagi..servis kat Mayfair tu..memang ok la..

Jadi..bilakah kali terakhir anda berfacial??

**perlu ke saya call abah dan kata:"hello abah..duit kakde dah nak habissss"agak2 abah paham tak maksud tersirat saya??;p;p***

SEKIAN:))

Tuesday, October 26, 2010

Peperikasaan

Salam 4 all..

hari ni..hari kedua budak sekolah saya periksa..semua berjalan lancar...setakat ni..saya jaga budak murid darjah satu..seperti peperiksaan yang sudah..saya..sebagai cekgu nya..diWAJIBkan membaca soalan kepada mereka...sangat fun ok!!walaupon terjerit-jerit dan selang 5 minit saya marah-marahkan mereka sebab sangat bising...tapi sangat seronok.

kenapa baca soalan??

sebabnya..level kanak-kanak adalah berbeza..mungkin ada yang terlebih pandai atau terkurang pandai nya...jadi..untuk memudahkan mereka menjawab soalan..saya pon bacakan soalan untuk mereka...

kalau jaga budak darjah 1 ni..kita kena pastikan yang mereka menjawab semua soalan...so, saya akan check 1 by 1 kertas yang dihantar supaya mereka menjawab semua soalan..

ok..itu sahaja..

semoga semua anak-anak murid saya dipermudahkan untuk menjawab soalan..:))

Sunday, October 24, 2010

Selamat Hari Jadi!!

Salam 4 all

Hari ni..24 Oktober 2010

Hari Lahir Sultan Pahang, Sultan Ahmad Shah.

Semoga Tuanku dipanjangkan umur dengan kesihatan yang baik..

DAULAT TUANKU


**terus rasa nak balik keje kat pahang..sbb esok cuti!!bestttnye duk Pahang..

SEKIAN:))

Friday, October 22, 2010

Sumpah Rindu!!

Salam 4 all...

*saya rindu MAK ABAH saya!!!!

Malam tadi..saya tido awal..lepas tu..masa saya tengah tidur..telefon saya berbunyi..saya ingat pakwe saya call..;p...rupanya abah saya..saya pon..control suara baeekk punya supaya abah tak perasan yang saya sedang tidur..sbb..kalau saya kata saya tidur..mesti abah saya tak jadi cakap dengan saya..dan suruh saya tidur..tak nak la macam tu..sebab bukan senang nak cakap dengan abah saya..abah saya seorang yang sangat sibuk..

apa yg kitorang cakap??

Ni dia...

Abah:Kakde..buat apa tu?

Saya:Tak buat apa abah..*sambil control suara bangun tidur*

Abah:Kakde balik kampung tak minggu ni?

Saya:kakde tak balik la kot abah..

Abah:kenapa?

Kakde:**serba salah nak jawab ni kat abah**ermmm...kakde tak cukup duit..

Abah:laaa..kenapa kakde tak cakap kat abah kakde tak de duit??*nada risau+marah*..sekejap lagi abah bank-in kan duit kakde..

Kakde:abah..tak payah la..kakde ade duit lagi..minggu depan gaji dah..

Abah:tak pe lah..lain kali..bagi tau abah kalau tak de duit..sekarang pada tangan ada berapa duit??

Saya:**sensored...;p**

Abah:*abah gelak*

Saya:*saya pon gelak*

Abah:tak pe lah..abah masukkan duit sekejap lagi..

__________________beberapa minit kemudian abah call semula______________

Abah:kakde,abah dah bank-in..esok pegi amik..

Saya:terima kasih abah..

Abah:OK..

*tak lama lepas tu..mak saya pulak call...**ohhh..seakan2 mereka tahu saya sedang merindu**

Sebenarnya..saya sangat tersentuh bila abah saya marah kenapa tak bagi tahu abah yang saya tak ada duit.abah still treat saya macam saya belajar dulu..

To my beloved abah:
Thank you so very much abah..sebenarnya..kakde dah segan nak mintak duit kat abah..kakde kan dah kerja..kalau boleh kakde tak nak menyusahkan abah..**walau pon pada hakikatnya kakde selalu menyusahkan abah**..abah..I just want u to know that I felt grateful to ALLAH for sending you as my perfect ABAH..and I do love
you so very much abah..alhamdulillah..tq ALLAH..

Fakta:
*abah saya dah hafal acc num CIMB saya..sebab selalu sgt bank-in duit kat saya;p
*abah saya kata..masa abah belajar kat UKM dulu..aki(ayah abah) bagi abah RM30 je sebulan..dan abah kata abah tak nak anak abah rasa susah..sebab abah dah rasa.**soo touching**:'(
*bil telefon saya masih dibayar oleh abah..sehingga ke hari ini
*selama saya jadi anak abah..semua menda saya nak..saya dapat..*oh..mengadanya saya.***cuma suami je saya tak dapat lagi;p;p**
*handphone saya dan adik2 saya masih dibeli oleh abah saya..sehingga ke hari ini!!
*tiap2 tahun abah akan belikan saya kasut raya!!
*abah saya sangat penyanyang dan caring..
*MY ABAH is ther greatest father in the world!!!
*saya sayang abah saya..

P/s:sorry kepada yang merasakan saya ni mengada..bangga sangat dengan abah sendiri..*of coz saya bangga*;p

SEKIAN:))

Thursday, October 21, 2010

Berlagak!!

Salam 4 all..

Saya tengok la kan..sekarang ni..tak macam dulu..semua orang dah boleh pakai barang2 branded..kaya a.k.a banyak duit ye org sekarang ni..ataupon..kredit kad ade 10 dalam beg duit*patu nak bayar..tersandar*

Ok..itu hak masing2 nak beli atau pakai barang branded..tapi yang saya cukup menyampah tu..dah beli tu..berlagak pulak**sumpah benci!!!**ye la..saya faham..dia dah beli mahal2..harussss lah belagak sikit kan...kasi tayang satu dunia bahawa dia mampu beli beg 'coach'..spec mate 'CD'...baju 'ed hardy'..jeans 'replay'..telepon 'htc n BB'**patu..seminit sekali die akan tayang telepon die!!double benci!!**..beg duit 'guess'..jam 'fossil'..kasut 'aldo'....perghhh..bejalan pulak kat PV...muka angkuh je..pastu..cemin mata wajib lah dilat di atas kepala**stylo mungkin atau standby takut tiba2 cahaya matahari masuk dalam PV**..bila nampak orang macam ni..tobat saya rasa nak pegi kat die..pastu pangkah kaki dia..biar dia tesungkur..**padan muka!!belagak nak mampossss**...

Oleh yg demikian..ingat ye..org lain pon mampu beli..cuma mereka2 tak tunjukkan aje yg mereka juga ada..dan saya jugak faham..mereka yang berlagak tu pon..mahu orang pandang mereka itu tinggi..tapi..sila lah buat biasa2 jekk..tak payah la obvious sgt keberlagakkan anda itu..

Fakta:
*saya hanya akan shopping bila ada less shj
*saya tak pernah beli jam tangan sendiri sbb abah saya suka beli untuk anak2 nya dan jam tangan saya selama saya hidup ada 2 aje..iaitu Carlo Cardini*dipakai dari saya tingkatan 1 samapai kipsas*..dan yg ke2..Edox.*dipakai dari 2006 sampai hari ni*..
*saya tak pernah beli seluar jeans levi's..tak ada size kot..hahaha..dan hanya ada total woman dan ms.read**itu untuk org gemok*hahah..
Kasut paling mahal saya pernah beli pakai duit saya hanyalah berjenama VINCCI sahaja..dan yg lain2..ditaja oleh abah saya
*kali terakhir saya membeli handphone adalah pada 2005..Nokia ape ntah..harga bapokk mahal..RM1300++**sumpah menyesal**lepas pada tu..saya tak pernah beli handphone dah..sbb tu semua abah saya juga yg belikan..
**kesimpulanya:saya KEDEKUT!!!hahaha..sbb saya syg betol nak buang duit saya untuk beli brg mahal2..

***eh..rasa mcm saya pon belagak jugak la..*benci!!!***;p

SEKIAN:))

Wednesday, October 20, 2010

DIET lagi!!!

Salammm 4 all...

Bangun pagi tadi..ntah ape buang tabiat..saya pegi jogging...haha..gilosss...dah 3tahun lebih tak jogging...tup tup..20102010 ni saya jogging..tapi..td sy masih tak mampu nak berlari-lari anak..hanya pusing padang sebanyak 5x..dan balik rumah..

actually saya tengah berdiet ni..kononye la..sebab hari tu..saya pegi ke MAYFAIR*adoss..kantoi;p*...so..consultant tu cakap..BMI saya tak balnce..saya kena turunkan paling koman 15kg..adusss...gilosss nak matissss...ternganga dalam senyum saya mendengarnya...terus fikir.."WAJIB BERDIET!!!"..boleh ye saya mau cerita pasal Mayfair tu..jangan sangka saya ada beriban uwang untuk dihabiskan di sana..hari tu..org mayfair tu ade dtg sekolah..dia buat promotin..ade promotion pakej..harga RM29.90 SAHAJA ok!!nak kata mahal ke??memang taik idung masin la tu...dgn RM29.90,saya dapat buat 3 treament..
1)Slimming
2)Treatment ape ntah utk kurangkan tension kita
3)Facial Treatment
**dapat 1 botol kecik PERCUMA slimming bath gel

Haaaa..buntang korang tgk...murah kan..so,mmg rugissss la kalau saya tak beli promotion tu kan..

Hari tu..saya tambah satu treatment..Slimming Master..sumpah saya tak tipu..memang saya dapat rasa yang bahagian 'itu' sudah sedikit mengecil...wahh..itu la pembakar semangat untuk saya berdiet..

Macam tak pecaya kan saya nak berdiet..sbb..dah 4x raya saya cakap kat adik saya mcm ni:

"Raya tahun depan aku mesti kurus!!!"

Hasilnya????memang tak ada...cakap je semangat..sampai adik saya pon da tau ayat saya ni akan keluar setiap tahun...

OK..sambung semula pasal Mayfair...dia ada offer saya untuk buat treatment..murah je..dalam RM500 untuk 5x datang..brp session saya tak ingat..tapi bila saya fikir balik..malas nak buang duit...baik saya DIET + excercise...konpem boleh balancekan BMI saya...

Jadi..nak tau apa saya buat??

Balik dari Mayfair..terus pegi beli buah2..sayur2...dan ikan untuk stock seminggu..hahahah..semangat la kanonye nak berdiet...stakat ni..sampai hari ni...ok aje..tak ada sebarang masalah...saya xboleh mendadak kurang kan terus apa yang saya makan sebelum ni..slowly la ye...saya kurangkan apa yang tak patut saya ambil..kali ni..saya nekad..nak buat betol2..sampai nampak hasilnya...*haippp..jgn gelak2*

**saja nak mengada..seluar jeans saya dah longgar..mcm mane ni?;p

SEKIAN:))

Monday, October 18, 2010

Sebab ape saya ada blog??

Salam 4 all..

skarang ni..kire macam dah jadi tak pelik je bile ade blog..tak macam zaman mula-mula intenet naik...masa tu..bagi saya...orang hok yg ade blog atau pon website sendiri ni macam hebat je**tu pada pandangan mata saya pada ketika itu**
tapi sekarang ni..tak pelik doh..budok skoloh pon doh belambok berblog...ye la..zaman dah canggih...intenet ade di mane..**informasi di hujung jari anda-->ape kena mengena??ntoh..lantakk**

pastu pulop..lain orang..mesti lain jawapan kalo ditanye.."kenapa anda menulis blog?"

kalu saya la..ni jawapan saya...

suka2 je..tak dok niat lain selain suka2...lepas tu..bagi saya...blog ni dah macam ala2 diary saya la**macam la penah tulis diary**...orang lain tak nak baca..or nak kutuk ke..ape ke..memang saya tak kisah...sebab...saya tulis untuk kepuasan diri..dgn ade blog sendiri jugok...saya boleh duk lepas tension kat sini...lepas tu..cerita masalah kat sini..sbb bukan semua orang nok dengor masalah saya..so..kalu saya tulis kat blog..sape nak bace..bace...sape tak nak bace...tak payah bace..

lepas tu lagi..kadang tu..saya duk mengoya..nanti..dah tua2..pastu tengok balik entry2 zaman muda2 dulu...**sekarang la maknenye**..mesti seronok je kan...boleh tunjuk kat anak...cucu...cicik**kalu sempat**...

lagi..**sedia..nak buat ayat mengada cket ni**..dengan adanya blog juga..dapat mengeratkan silaturrahim sesama saudara...bukan kah itu baik?...--tobat le..menci sunggoh dgn ayat 'skema' gini..

dan..sesungguh nya..saya memang tak dok bakat dalam bidang penulisan..makanya..silalah jangan mengutuk andai kata ayat saya ala2 pitam mata bila anda membacanya...**SPM, Bahasa Melayu-->B3**.. ;p

okeh..

SEKIAN:))

ambek nok

Salam 4 all..

ambek nokk...serabut pulop rase mata saya duk nengok ke belog saya ni..kononye nok ambush makeover lor...pehtu die jadi gini...orang lain letak nuffnang...saya pon galok nok letok..pehtu ntah ape2 ntah je doh jadiknye..adess...pening doh...

jadi..untuk mengelakkan pening ni menjadi lebih terok..adalah lebih baik saya tido..

p/s:jangan kutok belog saye..bior la tak elok pon...;p

Sunday, October 17, 2010

tanya lain jawab lain

Salam 4 all

tetibe jek saye dok teringat kat seorang wan(nenek) kat kampong saya...meninggal doh wan tu[al-fatihah]..tapi dah namenye pon teringat kan...tak pe la..wan tu namenye wan wok...wan wok ni...bukan pekak..tapi tak dengor**mende bezanya??ntoh**..

mase kecik..saya suke betol pegi beborak ngan wan wok...mase tu saye derjah 4...asal petang jek..saya pegi la menunggu wan wok kat bus stand depan umoh wan wok...sebab wan tu suke melepak sorang2 di situ...mase mule2 jumpe..saya takut kat wan tu..ala2 nenek kebayan gitu**cehhh..jahat mulot**

seronok betol borak ngan wan tu..dari mula saya kenal wan wok...satu pon soalan saya TAK PERNAH dijawab dengan BETOL.TEPAT.CEPAT....kih..kih...kih...tak pe..saya memang suka becakap dgn orang tak berapa dengar**bukan pekak ok..;p**

antara soalan yg saya ingat:

saya:wan..umor wan berapa??
wan:suami wan tak tahu mane pegi..anak wan ade la sorang**agak pending nak menjawab..lepas lebih kurang 30saat..baru die jawab**

(saya hanya angguk dan senyum..belakon..kononnye kena la jawapan yg wan tu bagi dgn soalan saya..tanpa putus asa..saya tanya lagi)

saya:wan tinggal dengan siapa kat sini??
wan:rumah wan kat belakang tu..**masih pending**

(saya masih angguk dan senyum..)

saya:wan..saya balik dulu...
wan:**tak kata apa..senyum pon tak..marah pon tak..**

Habis cerita wan wok...

heheh..tak pasal2 ade cerita pasal wan wok dalam blog saya..

**blog saya..suka hati saya nak tulis ape..boleh gitu??;p
SEKIAN:))

Masih

Salam 4 all..

ehem3..testing...1..2..3..ok..

saya dah lama tak update blog--->>arghhhhh..cliche..asal lame tak menulis..mesti ayat ni je yang keluar..

ok..sebenarnye.saya masih tak lupa yang saya ada blog...saya juga masih lagi tak lupa password  blogspot saya ni...dan saya masih hari2 boleh update blog..walau bagaimapun[<-dekat ke jauh eja dia?] saya cukup tak suka update blog pakai telepon tangan...dengan keypadnya kecik**padahal jemariku yg gedabak**...pastu..screen nye pon kecik...adusss...mmg tak puas...cukup lah sekadar mengapdate fesbuk...

dan seperti 3 bulan yg lalu..sekarang saya masih di KAFA (i) Masjid Al-Falah..menjadi tukang didik yang tak terlatih dan masih bertatih...**cewahh**

sekarang..musim isi borang...maklum lah..saya kan dah qualified..jadi nya wajib lah bagi saya untuk mengisi segala borang kerja yang ada...semalam nak isi borang Jeqaf...tup2..ini yang keluar..
tak ke sakit hati saya dibuatnye...**tapi sebenarnye..saya pon tak sure..betol ke ini website nye...hehe**..pin number saya..seperti biasa...abah saya lah yang akan membelinya..terima kasih ye abah..kali ni..saya try mintak semua yang ada...dapat tak dapat tu belakang cerita...sbb saya dah seronok dengan kerja saya sekarang.:))...sangat enjoy dengan anak2 murid yang comel...

saya nak tepek gambar anak murid saya ni..meh tengok








 tengok lah tu..budak2 saya..semua cute2 kan..budak2..memang macam ni..diorang tak fikir ape2..yang diorang tahu..happy memanjang..main aje keje nye...selalu saya marah diorang...lepas tu..saya rasa serba salah...sbb saya fikir..mesti diorang akan menyampah kat saya...tapi rupanya saya silap...budak2..bukan macam kita yang dah tua ni org dewasa...diorang tak simpan dalam hati...ada sorang tu..boleh kata hari2 dia wat saya marah..tapi..hari2 nak balik..dia mesti salam saya dan mintak maaf dan cakap.'assalamualaikum ustazah'**melting**...lepas almost hari2 dia belikan gula2 untuk saya...budak2...memang sweet....minggu depan..makna nya esok la...nazir nak datang pantau..tak tau la macam mane...sangat takut..kene sediakan ABM..cantikkan kelas...adusss...risau..

ok..
SEKIAN..:))


Lepas Follow, Tinggalkan Link Anda Di Sini Pulak Ye: