Sunday, September 26, 2010

The Day

Salam 4 all..

Tarikh:25 September 2010
Masa:1.45 Ptg
Tempat: PICC, Putrajaya

Rasa macam baru semalam saya mendaftar kat usim....eh..semalam??macam tipu sangat pulak...ok2..tukar..rasa macam baru 2 tahun saya belajar kat usim...tup2..hari ni saya dah konvo..perasaan...mesti lah sangat happy...paling best bila depa announce bahawa saya n da gang sudah join alumni usim...rasa macam nak melompat dan melemparkan mortar board setinggi burung di awan...tp apakandaya..kalu saya buat begitu..glemer terbih pulak saya nanti..**tak apa..lupakan...

My Dedication:

ALLAH..
Alhamdulillah...dgn izin dariNYA..saya selamat berkonvo pada hari ini...dan yg paling penting..saya telah berjaya menamatkan pengajian saya dgn jayanya...alhamdulillah....Thank You ALLAH...

MAK ABAH
Terima Kasih atas segala pengorbanan mak abah pada kakde selama ni..abah..terima kasih sebab bagi kakde duit untuk bayar fees..bagi kakde duit belanje...dan buat kakde xpernah rasa susah...terima kasih mak abah..kakde sayang mak abah..

PENSYARAH..
Terima kasih tak terhingga di atas segala tunjuk ajar..segala ilmu yag diberikan...ALLAH sahaja dapat membalas jasa pensyarah2 di usim...saya hanya mampu mendoakan kesejahteraan mereka...

KAWAN2...
terima kasih kepada kawan2 sepengajian kerana mnceriakan hari2 saya di usim..saya sangat bahagia mengenali kamu2 semua..dan saya pasti akan rindu kan panggilan .." Kak Aisyah!!!.."...daripada kamu semua...

SUAMI..
**belum wujud** ;p

Mari lah melayan gambar konvo saya...:))
**untuk tatapan yang berumur 1 tahun dan ke atas**

















**Tahniah untuk semua kawan2..semoga kita jumpe lagi..**

Sekian..:))

Sunday, September 19, 2010

Raya 2010

Salam 4 all...

Selamat Hari Raya kepada semua...baru sekarang berkesempatan update blog..seperti. raya2 tahun sudah..bila hari raya..saya sekeluarga amatlah sibuk..dan raya tahun ni..langsung tak sempat bergambar dgn family...mane nak sempat..pukul 9 pagi budak2 dah beri salam...lepas tu..sampai petang org datang tak henti2...alhamdulillah..murah rezki...sangat seronok mak saya sebab makanan yg di masak semua habis..

MENU:
- Nasi Bukhari
- Nasi Impit ~kuah kacang
- Rendang ayam
- Rendang Daging
- Gulai daging
- Pulut bungkus
- Kek Lapis prune
- Kek Lapis masam manis
- Kek prune
- Kueh Raye ~5 jenis aje.. ok..**kedekut!!;p

Semua adalah licin ok...pinggan mangkuk harus lah bertimbun...tapi tahun ni..tak ada berlaku insiden pinggan mangkok pecah ketika dibasuh...


Gambar raya??seperti yang saya bagi tahu tadi...tak sempat nak bergambar sakan seperti tahun lepas...tapi ada lah jugak sekepinng dua gambar sedare mara..mari layan seketika..


kawan firdaus yang datang beraya..sila datang lagi di tahun depan ye..:))

rombongan wajib nihh...sedare mare belah mak...:))

makteh zaini..~perasmi la ni..familt 1st datang rumah..:))


super veteran kat rumah saya..~bukan senang ok nak begambar dgn wan saya...hanya ini yg mampu di snap..:))

geng kasi gegar...rombongan dari sebelah abah pulop..


wajib bergambor dgn pakwe sorang nihh...

~merekaaa~~

~balik kampong..Gintong...belakang tu..rumah arwah tok...

~laahhh~
Ok...bateri dah nak habes..sambung nanti ye~nanti??bile??~ntah le..

**mmg saje gambar itu di terabur kan..hoho

SEKIAN:))

Wednesday, September 8, 2010

Baju Raya!!

Salam 4 all..

Eh..lusa dah nak raya??cepatnye masa berlalukan..

Shopping raya??
Itu kan WAJIB utk saya..tahun ni..baju raya saya ada 3 pasang aje..dah tua pon ade baju raya ke??WAJIB ok!!sbb..saya hanya akan beli baju kurung bila hari raya sahaja..so..amatlah perlu untuk mengumpul baju kurung untuk dipakai di masa hadapan...kire ok la tu..setahun belipaling sikit 3 pasang..paling byk..5 pasang...saya tak cerewet utk pilih baju..asal cantik saya bedal*tapi kekadang tu..tak cantik pon saya bedal...ape lg..balik rumah..menyesal la*

Setiap tahun jugak akan ade kasut raya untuk saya..tahun ni..saya dah boleh beli baju raya dan kasut raya guna duit saya sendiri..alhamdulillah...last week ke KL..ayah saya offer kasut raya untuk saya lagi..mustahil la saya nak tolak..so..untuk tidak menghampakan abah dan menjadi anak yang baik..saya pon pilih la kasut..sangat susah ok!!

Kaki saya sangat panjang..ni size yang saya guna:

Vincci : 10(susah nak dpt jugak)
Nose : 10(tapi xpernah beli pon)
Hush Puppies : 8 or 9 (depends on kasot tu)
Lewre : 9 or 10 (still susah..sbb xsemua design ade size besar)
Clark :8(tapi agak suprise sbb baru2 ni..kasut saya tu size 7*size paling kecik pernah saya pakai*)
Bata : tak ada size
Khas : kasut mmg utk org berkaki gajah..so..mmg muat la dgn sy..hehe
Crocs : 9 or 10

Huhhh!!ambik kau..ade sape2 yang boleh lawan size saya?hehe..so..sbb tu kalau saya jumpe size saya..saya terus beli..kalu saya beli yang biasa2..mmg x boleh pakai lama..pernah saya pakai tak sampai seminggu.rosak kasut tu..kesian kasut..tak mampunak tampung berat saya..hahaha..;p
Bila beli kasut..saya mesti kata gini.."Tolong bagi size paling besar ye.."..dan si promoter mesti akan tersenyum..mesti dalam hati die mengata saya kan..heheh..lantak kau...

Ok..preparation utk raya tahun ni semua dah siap..raya tahun ni..best..sbb ade si Khaled al-Walid..anak sedara saya yg comellll tu..dia dah pandai meniarap tau..dan kami satu family sakan jugak lah membeli baju bajan dan kasut utk si kecik ni..semua cute2..tak sabar nak tengok si Khaled pakai baju n kasut raye..

Ok..saya mahu menidurkan diri sekejap..hehe..SELAMAT HARI RAYA..maaf zahir batin..sila lah datang ke rumah..

**saya tukar nombor telepon lg..hehe..

SEKIAN:))

Thursday, September 2, 2010

Pink!!

salam 4 all..

dah lame tak tukar baju kat blog saya ni..so..disebabkan dah nak raya..blog saya pon mesti lah kena pakai baju raya..jadi...tak berapa nak black dah ni yeee...hehe..ala..kat tepi ni ade cket black..kire ok la tu..kenapa pink??saje..tak ada alasan..ape2 pon...saya tetap menyukai warna hitam...

**psttt..pssstt...sbnrnye saya malu kat kaler pink..sbb dulu2..saya suka kutuk pink....sbb mcm gurlyy sgt gitu..sori ye pink..;p

**pssttt..psstttt lagi..semalam..saya TERshopping raya...;p *wink*
SEKIAN:))

Lepas Follow, Tinggalkan Link Anda Di Sini Pulak Ye: