Tuesday, July 27, 2010

Dunia Baru

Salam 4 all...
seperti yang sedia maklum sebelum2 ni..saya sudah pon mula bekerja...cewahhh..kunon nye la..kerja main2..hehe..ok..dah dekat 2 weeks saya mengajar..memang sangat menyeronokkan...saya sangat suka dengan kerja saya sekarang....dengan bebudak nye yang 'baekkk'..hehhe..macam-macam karenah bebudak saya tu..ade yang baek..ada yang terlalu baek..dan ada juga yang baekkkk sangat2...yang saya tak bleh blah tu...bile time nak buat2 muka garang...pernah la jugak tgh2 wat muka garang tu..saya tergelak..budak2 saya pon gelak sekali le...heheh..kantoi plak...

ok..saya mengajar bahasa arab tahun 2...abah saya call..dan berpesan...

.."kakde..jangan ajar bahasa arab songsang pulak ye.."

hehehe..sbb abah saya tahu..anak abah ni tak dek la terer merer sangat bahasa arab....tapi alhamdulillah..setakat hari ni..everything is undercontrol ye abah..heheh..sbb silibus darjah 2 je pon..

ok..hari tu..saya wat revision pasal muzakkar dan muannas...saya pon dgn muke garang nya tanya kat budak saya yg banyak mulut tu...

.."syazwan..ape makna muzakkar???.."..

lalu syazwan menjawab dgn muka konpiden nye..

..."muazakkar bermakna bayar zakat ustazah!!!"...

adeiiii....satu kelas ketawa..saya pon jenuh menahan gelak..terus marahkan yang lain..sbb ketawakan kawan diorang...padahal..masa tu..saya punya la nak terbelahak nye..hehehe..

ok..itu aje cerita setakat ini..sangat seronok ok...

**kadang2 saya bukak kamus untuk cari makna perkataan..walaupon tahun 2 punye silibus..hehhehe
**kadang2 saya call ex roomate saya..hanisah zaharudin untuk tanyakan maksud..hehe..tenkiu dear..:))

SEKIAN :))

No comments:

Lepas Follow, Tinggalkan Link Anda Di Sini Pulak Ye: