Monday, May 17, 2010

Air dicincang...boleh ke??

Salam 4 all...

Adik beradik tak bergaduh???memang pelik la bunyi nye tu...

Adik beradik bergaduh tak baik2??tu lagi pelik...

Adik beradik bergaduh...pastu tak sampai 5 minit dah boleh gelak2....itu normal...

bak kata pepatah melayu..air dicincang..tak akan putus..macam tu jugak la perumpamaan yg diberikan kpd adik beradik...cth nye..saya sendiri..ok.saya adalah sangat cenggeng(suke menangis..dan sangat sensitip)..so.adik2 saya sangat suka mengacau saya sampai saya menangis dan menjerit2...hahhaa...dah besar pon perangai gitu??well3..seronok weyyyy..mase tgh marah..dalm hati saya ni menyumpah2..rase tak tegur dah adik saya tu..specially adik lelaki saya yang name firdaus tu..bapok la kuat nyakat die tu..mak kate...die suke sakat saya sbb saya je bagi respond yg positif bile disakat...kalau adik beradik lain..die wat kering jekk...ok..saya nak mengaku ni...saya sangat senang utk marah..saya juga adalah sangat senang untuk cool semula...bila begaduh dgn adik2 la terutamanya...sbb ia nya akan wat saya berpikir:

-aaahhh..mcm bodo je begaduh ngan adik beradik sendiri...bukan dapat ape pon...
-ala..adik beradik pon nak masam2 muke ke...tak best langsong...
-ala...bukan die sengaja kot wat gitu...tak pe la...biorkan aje..saya pon wat silap jugak.
-kalau saya terus tak betegur dgn adik beradik saya..nnt saya boring2..saya nak mengacau sape??

so..saya pon akan cepat baik dgn adik beradik saya bila becekau...sebenarnye...seronok la bile ade gaduh2 ni...bile dah berbaik...bukak balik cerita masa begaduh..mesti best...kelakar je rase...ok..cube bayangkan adik beradik yang langsung tak begaduh...boringggg nya la...tapi yg bagus nye..mak ayah diorang tak payah la pening kepala macam mak ayah saya kan...;p...

ade jugak jenis yang bergaduh tak baik2 dah..lepas tu,dgn adik badik sendiri pon nak dengki mendengki....fuhhh...tak bagus ini....betol...kekadang...mmg ade tedetik rase cemburu tu..tapi cepat2 la kite buangkan dari dalam diri kita sebab kita adalah sangat bodoh jelous kat adik badik sendiri..lepas tu..sibuk la mencari kakak angkat sana...adik angkat sini...berangkat2 la...adeii yaiii...adik badik sendiri pon da tak tejage..nak berangkat2 pulop da....ok2..sorry kepada yang ade berangkat2 ni ye..saya tak bermaksud nak memperlekehkan anda..tapi..saya nak tau..ape tujuan berangkat2 tu erk??rasional nye??hurmmm...ntah la..bagi yg duk jauh bejuta2 batu ngan family tu...cth nye macam stdy kat abroad...logik la jugak nak berangkat2..tapi kalu setakat duk kat sini2 jek..tak penting la rasenye....jage je dulu adik beradik sendiri...lagi seronok n berbalo..ape2 hal pon..darah daging kita...

ok..itu sahaja merepek saya utk kali ini..yang terasa hati..harap dimaafkan...tak beniat utk melukakan..tapi sekadar peringatan...air dicincang tak akan putus..

SEKIAN.:))

2 comments:

SyAkuRagi said...

rindu nak gaduh ngan adik beradik wei..huu

p/s : air dicincang takkan putus, tp ais klu ditakik akan lebur jua akhirnya..haha

aisyah ahmad said...

beb..le ni..teknologi..webcam kan ade..ko ajak adik ko gaduh via web cam..tapi kan beb..tak feel la..sbb tak dapat sepak2 gitu...hohoho

**Ais ketul tu..wat ABC pon sodappp...;p;p..xde kene mengena.;p

Lepas Follow, Tinggalkan Link Anda Di Sini Pulak Ye: