Friday, April 2, 2010

Tak beli ape

Salam 4 all...

**sekali lagi saya akan bercerita dgn panjang dan lebarnye.;p;p

seperti yg saya cakap kat entry sebelum ni....mak abah saya kan pegi China..Mak pegi hari Khamis(25.03.2009)...Abah pegi hari Jumaat(26.03.2009)...sebabnye..dah last minute tu..KSN turun Pahang n jumpe semua ketua jabatan kat Pahang...so..abah saya pon terpaksa melepaskan kekasih hatinye itu pegi dulu..

Sebelom Pegi:

Mak saya pegi dengan group die la...ade la dalam 20 org kot...pagi2 buta..dalam pukul 4.30 pagi tu..saya pon pegi la ke KLIA tu..sbb nak waving gudbye la kat mak saye kononye...adek saya pon datang jugak la....so.lepas solat subuh kat KLIA...saya n adek pon melepak la dgn mak...dalam pukul 7 lebih gitu..mak saya kena masuk daa....lepas subuh tu pon....saya n adik ajak la mak saya pegi breakfast dulu...seperti biasa la..mak saya ni...kalu nak kemana-mana...memang dia semangat lebehh....mak kate..ehh..tak bolh..nnt tetinggal kapal tebang...hehehe..padahal baru sangat je lepas solat subuh..lambat gilerrr lagi nak masok nye...patu..dan2 mak saya kata dah kenyang...ye la..tak pe la..tak payah breakfast ye mak...saya dan adik saya pon duk aje la borak2 ngan mak..begossip anak beranak..biase la tu....:))

Pada mak ade satu beg aje..tu pon beg makanan n sehelai baju...alasan...abah tak bagi mak bawak banyak2 beg..sbb risau kan mak....abah saya siap suruh pegawai die jage mak saya..heheh..saya suka...saya tau abah saya sangat3 menyanyangi mak saya...sbb saya juga sayang kan mak saya..:))..Mak kate..abah berangan nak beli kain banyak2...nak beli itu..nak beli ini..Mak kate..abah berangan nak spend dalam 10k gitu kunonnnye laaaa...tapi....

Selepas Balik:

Mak Abah balik hari Isnin (29.03.2009) pukul 6.30 petang...saya tak pegi jemput pon..sbb nye..saya kan demam...so..adek saya yg UM tu pon pegi la menuggu mak abah saya...disebabkan saya demam tu..saya kan ikut balik kampong..so..saya lah antara org terawal menggeledah ape yg mak abah  beli..

Saya senaraikan ye...
1.  Kasut Abah
-abah saya beli kasut LV..hahahahha..made in China...kih..kih...kih...kelakor la abah saya ni..abah saya kate..bukan ade org tau pon ori ke tak..hehe.betol la tu abah...kalau abah saya berminat beli yg ori..nanti saya pulak yg pening...ape kena mengena??sbb...nnt makin tipis lah harapan utk saya dapat DSLR..hehhe**saya masih dalam proses membodek abah...;p;p

2.  Kasut Mak
-bile abah pakai LV..of coz la ma pon yg same up jugak..;p...maka mak pon beli la..kasut Gucci..juga made in China....jawapan mak n abah..same..bukan org tau pon mak pakai yg tak ori..tak de org nak dtg belek n tanya pon....ehehe..iye la mak....:)).....lepas tu..yg lagi best tu..setelah dibelek2 oleh saya...didapati Gucci itu adalah kulit binatang itu!!iaya!!!kulit si babi berekor dan berkaki pendek!!!!hahahahaha..saya gelakkan mak saya...kempunan mak nak pakai Gucci..heheh..tak pe la mak..nanti..bila En. Firdaus Ahmad sudah buka firm sendiri....die dah janji kan..nak belikan mak Aigner...tuntut ye mak..heheh

3.  Sepasang kain (SEPASANG sajeeeee)
-kain ni dibeli secara tak sengaja...mak kate..mak main sambar + bayar dan blahh..maka nya..kain ini telah diberikan kepada besan mak saya..heehhe

4.  Clutch bag
-mak saya menyesal sebab beli 1 bijik aje clutch bag...cantekk..saya suka..ade diamond banyak2 gitu...tapi bukan diamond ori..hehehe...mak kata...hari tu..pegi Isetan klcc..mak tgk clutch mcm tu..regenye rm640...mak kate..buat ape bali mahal2..pakai nye utk sejam 2...membazir!!so..beli kat China hanye 40Yuen..mak kate duit kita mahal dr duit die..so...berape sen je harge cluch mak saye..hehhe...berbaloi2...

5.  Bag holder
-dah lama sangat mak saya mengidam nak beli menda alah ni..tgk Isetan klcc..regenye rm89.90...tapi kat sane..mak kate..mak beli 5 bijik..tak sampai pon 100yuen...hehehe..murah gile kan...cantekk..saya suka...
wahh..lepas ni..mak saya suka la..pegi dinner..dah boleh gayut clutch die..hehe

6.  3 kerongsang jed(iye..utk anak dara mereka yg be3 ni la..)
-mak saya beli utk saya dan 2 adik perempuan saya..bentuk rama2..hehe..saya tak pakai lagi pon..

7.  2 bijik travel bag
-1 beg tu..abah sumbat semua barang2 diatas..termasuk i travel bag lagi di dalamnya..hehhe

Sampai aje di rumah..abah terus kata..

"...lepas ni..malas dah nak pegi China..tunggu kakde ngan imah habis study...kita pergi Indonesia pulak la....puas hati sikit nak beli kain2..kat China tak jumpe kain cantek n banyak pon"

hehehhe..padahalnye..abah saya kan demam..mane lah abah pegi mana2 sangat pon...mak kata..banyak duduk dalam bilik...time makan aje pegi bejalan nye abah saya tu..sbb abah saya memang sangat3 suka chinese food...dan sbb tu jugak abah just puji makanan die aje..abah kate..makanan nye mmg tip top!!!

dan penyudah nya jugak..mak abah beshopping kat duty free klia tu aje..maka dapatlah saya dan adik2 perempuan saya perfume sebijik sorang dan adik lelaki saya dapat satu hugo boss punye file holder..(adik saya tu kan debater...tu yg abah saya bagi menda alah tu pd dia..)..n satu kemeja hugo boss utk abah..itu aje...mak pon kate..pegi jaoh2..last..membeli nye..kat m'sia jugok le..hehehhe:))

******************************

Sebenarnye saya tak kisah pon mak abah saya tak beli ape2 dari sana...asal mak abah selamat..saya dah besyukur...alhamdulillah...

SEKIAN..:))

No comments:

Lepas Follow, Tinggalkan Link Anda Di Sini Pulak Ye: