Thursday, April 15, 2010

Bateri sudah 'kongg'

Salam 4 all..

untuk pengetahuan umum...hari ni..mood rajin saya telah datang untuk saya menyiapkan thesis saya yang sudah tinggal beberapa minggu je lagi nak kena submit...iyaaa..saya kekalutan lah ni...saya tak taula..spesis apakah saya ini...last minute..baru lah idea nak keluar...adoyaiii..pening saya..

ok..macam ni ceritanya...tadi..dalam pukul 11pagi...saya bersiap2 la..nak pegi UKM...nak cari sikit lagi bahan2 utk thesis saya ni...saya pon..dengan semangat nye mengendong bagpack saya dan pergi ke kereta saya...tup2...kereta saya tak boleh start langsong..saya pon confuse..kenapa lah agaknye yerk...tapi saya langsong tak cuak..sbb dah ada pengalaman sebelum ni..perkara pertama saya buat..of coz la call abah saya...**sori abah...terpaksa kacau abah meeting..**...abah saya suruh panggil en.pomen utk tukar bateri...saya pon pegi meminjam kereta housemate saya..cik miey..tq cik mieys...heheh..jasa mu dikenang...

lepas en.pomen meukar bateri...kawan en.pomen pon menegur..

.."you punya lampu kereta pon sudah terbakar loo.."(die adalah berbangsa cina..harap maklom.)

terus saya teringat..semalam...saya balik ke nilai...sampai kat terowong kat genting sempah tu...saya nyalakan lampu..(yer la...bertindak mengikut arahan..kan kat situ ade board tulis.."SILA NYALAKAN LAMPU").lepas tu....ape lagi..saya terus lupe nak tutup....hahahah..saya dah jumpa punca kenapa bateri saya habes...kih..kih..kih..sungguh careless saya....

Sekarang,saya sudah berada di UKM...dan paling penting..abah saya tak tahu bahawasanya..anak nya yang baekk ini terlupa utk tutup lampu kereta sejak dari pukul 11 pagi semalam..hinggalah 11 pagi hari ini...dan itu jugak lah menyebabkan duit saya melayang sebanyak rm250.00..dan saya akan menceritakan hal ini kepada abah saya 5 tahun akan datang...sbb..kalau saya bagi tahu sekarang..mesti saya kena marah...hehehe

**pssttt..psstttt..tadi abah call..abah kata..nanti abah bank-in semula duit kakde....yehooooo!!!saya belum muflis..;p;p

SEKIAN..:))

1 comment:

Anonymous said...

salam,rm250 bateri kereta apa tu?mahalnya..
lain kali boleh cuba call saya 012-3830595 (ahmad).saya buat servis bateri di sekitar bangi,kajang ,putrajaya,nilai.
saya supply hanya top brand spt yokohama,century,incoe,gp.harga sure lebih murah rm30-60 dari pembekal lain,tq

Lepas Follow, Tinggalkan Link Anda Di Sini Pulak Ye: