Wednesday, February 24, 2010

Kerja oh Kerja

Salam 4 all..

jam baru menunjukkan pukul 6.44 pagi..dan mata saya juga sudah hampir layu...maklum la..pg2 bute dah kene mengadap assignment(tapi tak siap jugak..;p)..mata saya mengantuk..tapi pukul 9 nnt ade kelas pulak..haihhhhhhhh..mal*s nye lahhh saya...

seperti yang sedia maklom..lbh kurang 3 bulan lagi..saya akan menamatkan zaman degree saya di USIM..maka nya..saya harusss lah memikirkan kerja apakah yang boleh saya lakukan selepas ini. saya perasan, semenjak 2 menjak saya berada di dalam tahun 3 dan tahun 4 perngajian ni, abah saya dah banyak kali jugak lah tanya saya nak kerja apa lepas ni...jawapan saya memang senang..

"...ade rezeki..kakde terima je kerja ape pon abah..."..

dan tatkala abah saya mendengar jawapan itu...abah saya pon ape lagi..merekemen kan saya utk meng'apply' kerja2 seperti berikut:

-Pegawai tadbir dan diplomatik
fuhhh...besar bebenor hajat abah saya ye...hehehe...abah..sorry la abah ye..kakde macam tak berapa jiwa je nak mintak PTD ni abah..tapi tak pe..bile kakde bosan2 duk kat rumah nanti..kakde cube apply jugak la ye...

-Tutor
makkk aiii...hebat sangat ke saya ni nak jadi tutor??hehe..saya tak qualified la abah...requirement tak cukop...hehehe

-Sambung Master
atoiiiii..ya ampun wahai abah saya...saya belom bersedia untuk itu..izinkan saya mengumpul duit dahulu..bukan tak minat nak sambung...tapi lepas abah nikahkan kakde la abah ye...tu pon kalau suami kakde izinkan
**hahahahah..gile poyo saya ni..

terima kasih abah sbb rekemen kerja2 tu semua...

****************************
Sebenarnye..saya ni..bercita2 mahu:-

-Apply KPLI, Jeqaf dan yang seangkatan dgn nye...
kalau dah apply yg ni..for sure la saya akan jadi Cikgu atau Guru atau Ustazah...ape??Ustazah??hehehe...macam kelakar je kalau ade anak murid panggil saya ustazah..heheh....saya bukan nak amik jalan mudah..tapi..bagi saya...seorang perempuan sangat sesuai menjadi seorang cikgu..
**cewah..padahal nak cuti yg panjang n gaji jalan...;p

-suri rumah 'sepenuh masa'
ape??korang kata ni kerja orang malas???sape cakap??kerja ni lah kerja yg sangat menyeronokkan bagi seorang perempuan...mungkin ramai yang akan kata..."..buat penat aje belajar bertingkat2..last2..lepak kat dapur aje.."..frankly saya cakap..antara tujuan saya belajar dan terus belajar adalah bg membolehkan saya mendidik anak2(wahhh..macam ramai je..;p)..saya dgn lebih baik..lg pon..kite hidup ni..nak kumpul pahala kan...rasanya, kerja ni la yg paling mudah untuk kumpul pahala...jaga makan minum SUAMI, ANAK2..tolong SUAMI jaga rumah..didik ANAK2...kan seronok tu...berbaloi2...
**SUAMI???kpd mak dan abah saya..sila lah carikan suami utk saya..;p

sekian terima kasih..:)

No comments:

Lepas Follow, Tinggalkan Link Anda Di Sini Pulak Ye: