Monday, February 22, 2010

Kedah punya cerita

Salam 4 all...

pada jam 10 pagi 19 Feb 2010,saya berada di Jerantut Pahang.
pada jam 10 pagi 20 Feb 2010,saya berada di Kuala Lumpur.
pada jam 10 pagi 21 Feb 2010,saya berada di Kedah.
pada jam 10 pagi 22 Feb 2010,saya berada di Nilai Negeri Sembilan.

kesimpulannya saya memang penat..tapi saya seronok sbb dapat tengok2 tempat orang....mari saya bercerita mengenai gambar2 yg telah saya tepek di bawah ini..

pokok kekabu..sebenarnye..saya tak ade la jakon mana pon kat pokok ni..sbb nye.. kat kampong saya pon wujud pokok ni..tapi bezanya, pokok kekabu di kampong saya sudah selamat ditebang..masa saya kecik2..saya pernah terlalu bawah pokok kekabu ni...lepas tu..die punye putih2 tu pon macam luruh gitu..dan ketika itu, saya fikirkan salji sudah mula wujud di Malaysia..mujur mak meng'explain' kpd saya bahawasanya itu bukan salji...tapi pokok yg buahnya boleh di buat bantal..dan saya menjawab"..ooo..saya sudah faham.."

Lokasi:Gerik, Perak.
Saya tak pasti bila masa Grik bertukar menjadi Gerik...
saya jumpe sign ni di sandarkan di tiang letrik di Gerik..rasa nya tak banyak pon kedai yg jual tilam n bantal kekabu ni di jual..di kampong saya pon susah dah nak cari..kalau ada pon..saya takkan beli..sbb sekarang harganya dah mahal..hari tu mak saya beli..sampai rm40 sekilo...
"..tak pe la ye..terima kasih...."
**2 minggu sudah,saya beli bantal kat Giant=RM11.89..;p

Menunjukkan yg saya sudah sampai di Alor Setar, Kedah.

saya juga pergi ke Masjid Al-Bukhary..

terdapat juga org menjual buah2an...

terima kasih sgt2 kpd tuan punye kereta...cik mie..tanpa meow..kami tak sampai ke kedah..

pekan rabu

saya jadi sedikit jakon dhn sudu yang belah kiri ni...sbb biasa nya saya jumpa sudu ni..kecik aje..heheh...macam kelakar je bile sudu tu panjang gitu..

top view of Pekan Rabu

ada juga yang menyopping di arked empire..

wanita itu menaiki basikal

basikal2 mereka

tempat saya n de gang buat kejer

KUIN
**credit to pak guard..sbb amik gambar kami..:)

sempat jugak menepek kat majlis kenduri kawen org yang kami tak kenal..
**harap maklom..kami tak makan..tapi tumpang begambor aje..

Sekian Terima Kasih

No comments:

Lepas Follow, Tinggalkan Link Anda Di Sini Pulak Ye: