Thursday, February 18, 2010

Biodata

Salam 4 all..

masa zaman saya sekolah rendah..sangat glemer buku biodata..kirenye setiap org(specially yg pompuan)...wajib ada buku ni...masing2 macam nak bertanding la..buku sape paling cantik...buku sape yg paling ramai org duk tulis biodata..macam2 lagi la...

macam2 kaler n design yang cantik2 je aku tgk buku2 boidata kawan2 aku...ade gambar mickey mouse..gambar garfield..gambar bunge2..gambar scenary..dan tak kurang jugak yang menggunakan buku garis satu yang di balut dgn wrapping paper yg cantik(agaknya penjimatan la ni kot..)

saya masih ingat lagi..antara kandungan biodata tu..lebih kurang macam ni la yg akan saya tulis bila kawan saya bagi buku biodata dia..
_________________________________________________________________

Nama: Siti Aisyah bt Haji Ahmad

Alamat:No.880 Jalan Teluk Sisek, 25200 Kuantan Pahang.(masa ni kan saya masih tinggal di Kuantan..)

No. Tel: 09-5678***(masa ni..num tepon rumah je yg ada..henfon memang tak de lagi..)

Makanan Kegemaran : Yang Halal sahaja (ni antara details yg sangat poyos dan bersifat ke entah apa2 an..hehhehehe..tapi kadang2 saya tulis "Masakan mak"...huhuhu)

Minuman Kegemaran: Yang Halal Sahaja(poyos seperti di atas juga)

Cita-Cita:Doktor..(hahahahha..bile dah tua ni..kelakar pulak rasa..ntah macam mane aku boleh nak jadi dokter..padahal..takut gile tgk darah..hehhe..sampai le ni..tak tau le ape mau jadi sama saya..heheh)

Hobi : Membaca, menonton TV..(lagi skali poyo!!membaca????sejak bile ntah saya suke membaca...hahaha..hipokrit semua ni)

Kawan Baik:(jawapan ini akan betukar2...bergantung kepada tuan punya buku..contoh nya..jika nama tuan buku JOYAH..maka nya saya akan tulis..JOYAH LAH BEST FRIEND saya....hahah.sekali lagi..sangat hipokrit saya ini..hehe)

Ucapan: (ayat biasa yg saya akan tulis...Good Luck....Friendship Forever...**masa kecik2.mane la saya pandai omputih...itu aje yg reti nye pon..)

______________________________________________________________

macam tu la saya menulis biodata kat buku kawan2 saya..saya tak kreatif..kalu kawan2 saya yg kreatif..macam2 menda dia tulis n lukis..tak kurang jugak yang tampal2 sticker n gambar...sangat kreatif mereka ini...

sampai dah tua ni saya masih simpan buku biodata yang sekolah rendah dan KIPSAS..yg sekolah menengah sudah hilang ke mana ntah...tapi...bile dah makin besar..maikn sempoi la buku saya itu...stakat name,address n contact num aje...ala2 phone book gitu...ye la..skang bukan zaman nak tepek2 gambar bebagi dah...huhuhu...

Sekian..Saya dah malas..sbb perut dah lapar..;p

2 comments:

nor_anifa said...

psss...budak2 sekarang da dok main tulis2 biodata gitu...
skrg ni bg je no hp henset..plng best siap bagi email gi bg dak2 yg da der email..zaman it larh katakan..hahaha

blackishitam said...

heheh..tu la pasal..
canggih manggih da zaman le ni..
kecik2 da ade tepon..
zaman saya kecik2..tepon rumah pon tak semua org ade...
henfon ape tah lagi..huhuh..

Lepas Follow, Tinggalkan Link Anda Di Sini Pulak Ye: