Wednesday, February 24, 2010

24.02.2010

Salam 4 all..
*************************
CERITA I

Pagi tadi, saya pergi interview..intebiu utk join kursus IT kat Sarawak..ade 3 phase...

1. Essay
Menci tau..dah la saya ni lame gile tak tulis essay...macam ape ntah aje..dah la tu..dia bagi 30 minit aje utk siapkan 250 patah pekataan punye essay bahasa omputih..dah la otak saya ni slow sikit..atoyaiii..main tibai aje..

2. Aptitude/Logical Test
Ni lagi la menci nye..soklan die macam ape ntah..sian kat otak saya kene berhempas pulas untuk mendapatkan jawapan yang belum pasti kesahihannye....yang pasti..banyak salah dari betol..
**sampai skang sata masih menyumpah2 kpd si pembuat soalan..knp la soalan itu yg ditanye..ishhh

3. Interview
Yang ni saya tak de la se'pressure' 2 di atas..sbb nye saya cakap ikut suke mulut saya aje...3 soalan aje yg ditanya..pasal diri kita...pasal 5 tahun akan datang ape kite nak jadi(mase ni..geram je saya nak jawab..'waallahualam'..hehehe)..last skali die tanya pasal MSC Flagship...hahaha..ni la yg paling best..sbb semua candidates bagi jawapan yg sama..iaitu...

"...tak tahu.."
**sangat ringkas dan padat..heheh
**terasa kurang pandai terlajak pulak diri ini

Siap2 inteview..saya dan kawan2 pon begambar la...nnt saya upload kat fesbuk saya ye..

*************************
CERITA II

Lepas saya habis intebiu..saya terus pegi bank...tak lain tak bukan..untuk mengeluarkan duit la..**mustahil la saya nak deposit duit kan...sbb duit mmg xde utk di depositkan..;p...lepas saya withdraw pitih kat bank Islam, saya terus pergi CIMB Bank cawangan BBNilai....wahh..seronok pulak saya..sbb rasa macam pegi rumah mak sedare saya aje..(sbb staff nye lbh kurang m.cik2 saye aje)yer la masuk2 aje..makcik kat customer service tu terus menyambut saya dgn mesranya..senyum aje...pendek kata..semua nye murah dgn senyuman...saya pon girang aje nak wat atm kad saya yg baru kat situ...**kad atm saya yg lama telah ditelan oleh ATM machine yg sedang lapar..vongok punye machine!!

saya jadi seronok dilayansebegitu mesra...jujur saya kata, baju diorang tak dek la cantik mcm baju kat satu bank tu..ala..bank yang dulu baju die batik biru..sekarang batik oren2..asal saya pegi aje bank batik oren tu...muke staff die...mengalahkan cuka...rase nak tembak je muke staff die dgn senapang pak guard...eee.menci tau!!

bukan ape..bila saya pergi sesuatu institusi tu..saya suka tgk cara staff dia bekerja...kalau staff dia perform baik..sampai mati la saya akan puji dan ingat tempat tu...n kalu staff die kurang ajar..sampai sudah jugak la saya akan menci n menyumpah tempat tu..

*************************
CERITA III

saya kan rajin..so, even saya dapat pengecualian kelas pon..saya tetap mahu pergi kelas...sbb nye subjek ni susah..takut tak dapat nak cover....

**eh..bukan class tgh ari tadi awk ponteng ke aisyah???alamak..kantoi..saya tak berapa rajin..ala...subjek td tu..subjek boleh baca..yg ptg ni..kalu tak faham.tak lepas nak wat..sorry sir..;p

No comments:

Lepas Follow, Tinggalkan Link Anda Di Sini Pulak Ye: