Saturday, January 30, 2010

Sampaikah??

Salam 4 all...actually..hari ni..adik aku si imah tu..nak g melaka..mula2..dia ajak aku pegi...pastu aku kate tak confirm lagi...pastu semalam abah call...abah memberi arahan'...

"kakde, esok imah nak pergi melaka..kakde pergi ikut...bahaya.."

wahhh..aku pon seronok aje.maklomla..bejalan2 tempat yg aku tak penah pegi..(ye..aku tak penah sampai ke melaka tuuu).memang lah syok...biar la duit tk dok pon...asalkan bejalan...tapi..tgh aku duk syok2..adik aku pulak cakap..

"kakde,mane muat dah..dah 4 orang dah..penuh dah la..."

aku pulak menjawab..

"laahh..keter ko kan muat 5 orang...aku nak pegi jugak..."

imah pon membalas..

"yer la..nanti aku call ko semule ye kakde..."

tut...tut...tut...(die letak tepon..)..

kesimpulannye..aku pon tak tau lagi whether aku ni akan sampai or tak ke melaka tu ha...tunggu je la...

Thursday, January 28, 2010

Datang LAGI!!

SALAM 4 ALL...pengumuman kepada seantero alam...sekarang ni...MALAS saya menjelma kembali...**tapi..sememangnye aku tak penah rajin, so tok sah pelik la..**...ok..disebabkan saya malas..so..sekian sahaje..;p
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Terima kasih...ikhlas daripada:
AISYAH AHMAD

Tuesday, January 19, 2010

terapi minda

Salam 4 all...weekend baru2 ni..aku telah pegi men'terapi minda' aku...bagaimana???agak pelik la cara aku...of coz la SHOPPING!!!yeeehuuuuuuu...memang best gile2....kepala tengah tension..patu shopping sakan2...bayangkan la...3 hari masa aku amik utk shopping sakan.....start dari hari jumaat..aku pegi putrajaya..duk lepak umah member aku..cik odah...pastu..malam tu jugak operasi bermula...warming up dulu...pegi makan2 kat bangi..tak ingat da name restaurant tu...pastu...esok nye...pegi jalan JJ equstrian(betol ke eja gini??ntah..)...kat JJ..aku tak beli mende sangat melain kan baju...cantik la pada mata aku..heheh..ni la antara barabg2 yg dibeli:

-2 helai baju yang same pesennye..tapi lain kaler je..heheheh
-sepasang kasot
-satu sling beg
-1 jeans

sling bag 'saye'..actually..nak amik kaler itam..tapi adik aku duk mengomel.."ko ni..asyik hitam je..tukar la lain cket..dah belambak beg ko kaler itam..boring arr.."..maka nye..aku pon amik le kaler ni..dark purple gitu..huhu

maka nye..ini adalah kasut aku yang bersaiz gedabak gile ni...kasot ni..memang simple aje...sbb nak baw p class..tak boleh la yg over2 macam artis2 pakai tu kan..bling2 bebagai..xseswai...so..xdapat beg itam..beli la kasot itam...ngeh3..

mak abah n imah(adik gue)..suppose malam ni..kami p dinner kat concorde..kenkonon nye nak celebrate birthday adik aku ni.la..si imah n firdaus...tapi disebabkan masing2 macam kenyang..so..dinner itu betukar kepade shooping di pavilion...bebaloi2...heeh...tak sangka plak nine west kat situ ade sale gile babas...maka nye..dapatlah kami memborong 4 bijik henbeg di situ....pastu..masok plak zara..ade jugak stock clearance...maka nye..terpaksa la beli baju bajan disitu plak..atoiii..kelabu mate...time kaseh kepada 'MAK' sbb menghabeskan duit utk kami...huhu..lain kali belanje lagi ye mak..ngeh3...bile dah abes sopping...perut rase lapar..maka nye..sambar ajer la madam kwan's restaurant yg ade kat situ...rase nye..best...sesape nak try..sile la..kat2 ngan food court pavilion tu...sekian sahaje cerita saye..

**selok betoll..maklom la..dah lame gile x shopping...lalalallaalala

Friday, January 15, 2010

'saya' insan yang sangat lemah

Salam 4 all...hari ni..tak tau la kenape aku rase down sangat3...tak tau nak luahkan kat sape...nak cite kat orang..tak semua org nak dengar masalh kite....so,aku cite aje la kat sini..(sambil menitik2 air mate)aku rase macam nak pecah kepala ni ha...kenape lah aku susah sangat nak lupekan die...makin aku nak lupe..makin aku jadi teringat..ya ALLAH..da puas dah aku menangis..macam2 dah aku buat...aku dah sibukkan diri...aku dah puas bejalan kesane kemari ngan member2 aku..tapi still sangat susah untuk aku lupa kan die...padahal..selame hubungan aku ngan die..belambak gile salah die wat kat aku...dah berjuta peluang aku kasi kat die...last2..sekarang..die gilekan pompuan lain..hati sape tak sakit...ape salah aku pada die??disebabkan die..aku wat kesimpulan aku sendiri pasal lelak yg sorang ni...
-lelaki mudah lupa
-bile susah, baru nak ingat kite
-tak reti nak nilai mate kaca mane permata
-tak penah nak cukup sorang
-tak reti besyukur.
-dah tesungkur tergolek..baru nak menyesal.
-tak reti nak menghargai

Boleh pulak die kate die nak aku n pompuan sorang lagi tu!!!banyak ekadak!!!tamak gile ko ye..semua ko nak...sorry la..aku kenal diri aku..aku tak cukup kuat untuk hidup bermadu...kalu ko dah gile sangat nak kat pompuan tu..ko pegi la...aku dah malas nak kisah..aku dah letih beralah ngan ko..aku dah penat...aku serah kat ALLAH je..aku bukan pendendam...aku cuma mintak ALLAH tunjukkan ko mane yang betol...kalu pompuan tu bak gile..aku tak kisah langsong...aku berani kerat jari la...ko takkan bahagie kalu ko kawen ngan pompuan tu!!

monolog:~~aisyah..tolong la..sabar....ni semua dugaan ALLAH kat ko..ko kene yakin aisyah..berkat kesabaran ko..ALLAH pasti akan hadiahkan sesuatu yg lebih dari yg ko pernah ada....SABAR ITU INDAH aisyah..

Monday, January 11, 2010

hEPI bIRtHdAY!!!

Salam 4 all..actually..time aku menaip ni..baru je masuk 11 Januari 2010..bermakne hari ni adalah hari jadi adik aku..MOHD FIRDAUS AHMAD....adik aku dah 21 Tahun hari ni..rase sedih plak..cepat nye mase bejalan kan...rase macam baru lagi aku mengantar die g skolah....begaduh ngan die..die tarik rambut aku macam nak tecabut rase kepale ni ha...macam2 la kenangan ngan fidaus...tapi part paling best..bile begaduh ngan die..sampai bile aku akan ingat..sbb best giler begaduh mase kecik2...(sangat tak best kalau baikkkk je mase kecik.kan3)...bile dah tua..oopsss..bile dah besar ni teringat zaman2 kanak2 ribena dgn adik badik ni....

to firdaus:
aku sayang ko
aku selalu doakan yg terbaik utk adik2 aku...
jadi anak yg soleh ye..
semoga ko capai cite2 ko...

sekian...haruslah berhenti sekarang kerana kerja bertambun..~menciiii!!

Wednesday, January 6, 2010

6.01.2010


Salam 4 all...sekarang dah bertukar tahun...dah masuk pon 2010...rase masa tu sekejap ajer berlalu...pejam celik..aku skang dah masuk umur 26...azam baru??hurmmm..boleh dikatakan setiap tahun aku ni tak berapa nak berazam...sbb nye...aku akan wat je ape aku rase nak wat...aku tau jer..."if ur fail to plan,u r planning to fail"..tapi nak wat cam ne..dah terbiasa begini..(ye..'saye' tau sy terok!!..dah2..jgn sibuk)...tapi ape yg penting..kalu boleh aku nak menda2 ni terjadi dalam tahun 2010:

1.Siapkan research paper dgn jayanya..even aku target A- je...hehehe(ye..ye...'saya' masih terok!!)

2.Menghabeskan study kat USIM dgn CGPA 3.30 above..(knp tak 3.5 above??sbbnye..dah tau..memang tak lepas...hahahah)

3.Men'cuba' untuk berjimat cermat seboleh mungkin...(hurrmmmm..ni la paling tak sure bleh wat or tak..)

4.Mencari kerja secapat mungkin..nak kumpul duit...sbb nak kumpul duit adalah kerana perkara berikutnye...jeng..jeng..jeng...

5.'Saya' mahu berkahwin....ye..tidak syak lagi...26 adalah target umur kawin 'saya'...tapi..masalah paling besar adalah...tak ade calon..hehehe...tak pe..ni baru awal tahun...i'ALLAH ade la tu nanti kan...tlg doakan ye...

6.Mahu mengecikkan badan yang terlajak XXL ini...hahahahah...adik aku cakap:"ko ni..tiap2 tahun kate nak kurus..tapi aku tgk..tak de pengecutan pon...perkembangan lagi ade la..."..hahhaha...ntah.aku tak tau..bukan salah aku..;p

Sekian sahaja 'azam' tahun 2010 aku...sepeti biasa..kalu tak kesampaian...perkara ke5 dan 6 itu akan aku forwardkan ke 2011..hehehehe...

************************************




Lepas Follow, Tinggalkan Link Anda Di Sini Pulak Ye: