Tuesday, December 29, 2009

Bermula nya 'DUNIA BARU'

Salam 4 all...
sekarang aku dah masuk new sem...result sem lepas pon awal sikit keluar...hurmmm..ade improvement la USIM ni..heheh...mase mule2 tgk result...subject pertama yg aku cari dulu adalah TAFSIR II....aku target aku dapat 'C'..yg best nye tu....memang target aku mengena la.....heheheh...lulus tu pon aku dah syukur alhamdulillah...result pon naik..alhamdulillah..agak nye..aku sedih2 selame ni..ALLAH bagi aku gembira dgn result aku..

Sem ni..memang agak pecah kepala sikit la...sbb nye banyak gile subjeknye + research paper...atoiiii....harap2 ALLAH permudahkan urusan...

Bercerita mengenai 'DUNIA BARU'...aku sekarang dah boleh terima segala ketentuan...alhamdulilah...aku redha dgn apa yg berlaku...aku dah cakap kat diri aku..yg aku takkan menangis lagi sebab manusia lelaki macam dia..wat ape kite nak beri kasih sayang kite pada orang yang tak reti nak menghargai kan....so..skang ni..biarlah aku hidup single..sampai masa + sampai seru..aku akan hidup be2..aku nikah le...dgn sape???ALLAH jer yg tau...sekarang aku perlahan2 dah boleh lupakan dia...syukur sgt2..aku dah tak menangis macam seminggu lepas..alhamdulillah...ape yang aku wat skang ni.aku YAKIN dgn ALLAH...ALLAH kan tau apa yg terbaik utk aku...so, aku sebagai hamba ni..redha...terima kasih sangat2 kepada member2 yang banyk bagi support kat aku...ALLAH je dapat balas...

Sekarang ni...aku cuma perlu concentrate pada study aku..tinggal satu semester je lagi...alhamdulillah jugak...aku dah dapat offer jadi cikgu ganti utk bulan Julai 2010....alhamdulillah..rezki...walaupon aku rasa aku layak pon utk dipanggil 'USTAZAH AISYAH'....heheheh...tinggi sgt la title tu...malu i tauu...

**sori ye..blog saye tak well-organized mcm blog org lain...maklom la..tulis jer ape yg rase nak tulis...*wink

Friday, December 18, 2009

Sedang Besedih

Salam 4 all...first skali aku nak ucapkan SELAMAT MENYAMBUT TAHUN BARU...semoga tahun ni lebih baek dari tahun2 yang lepas...pastu...nak ucap TAHNIAH jugak kat HARIMAU MUDA sbb menang bola sepak malam semalam...

Ok...mari mulekan cerita...
minggu ni..minggu sedih aku..dah 3 hari aku tak senang duduk...pastu asyik menangis aje...semua ni sbb ape??sbb CINTA punye pasal..kadang2 rase benci ngan diri sendiri sbb menangis pasal lelaki...tapi ape boleh buat...tu lah kelemahan diri aku ni ha..aku kan mmg emosi terlajak cket...pompuan la katekan...

SEBAB SEDIH:
ex aku datang semule dalam hidup aku setelah 7 bulan die tinggalkan aku....die datang bagi harapan kat aku n die datang jugak menghancurkan harapan tu...kalau ikutkan rase hati..memang sayang kat die...tapi aku kene pikir..."sampai bile aku nak kene jage hati n perasaan orang lain..n tak de sape yang nak jage hati aku..."...aku memaksa diri aku untuk melupakan die....

tiap2 hari aku berdoa pada ALLAH..kalu betol die jodoh aku...satukan hati aku n die ke jalanMU...tetapi kalu die bukan untukku..tunjukkan kepadaku kebenaran disebalik dirinya....

aku mengaku..bukan senang aku nak lupekan die...6 tahun aku kenal die...tak semudah ABC utk melupakan die...aku perlukan masa n sokongan....n terima kasih sesangat kat member FACEBOOK ku semua yang banyak memberi support kat aku selama tempoh bersedih aku...aku cube lawan perasaan ni...aku kene jadi kuat...aku nak lupekan die..

Aku yakin...satu hari ALLAH akan kurniakan aku suami yang mithali untuk menjaga aku n anak2 aku....aku selalu doakan n harapkan itu..harap..semua doakan aku jugak ye...

SEJARAH HITAM:
aku ni seorang yang sangat bersabar dalam percintaan...aku selalu mengalah...kadang2 sifat tu memakan diri aku sendiri....aku yang menangis sorang2..aku yang tanggung sorang..semua aku lalui sorang2....aku terima die ikhlas...niat aku nak bimbing die...alhamdulillah..lepas kenal die...aku dah berjaya kenalkan die dgn tikar sembahyang..kenal al-quran...alhamdulillah..tapi tu lah...kalu kite berubah sbb manusia...takkan lame perubahan kite tu...die mule berubah sedikit demi sedikit..aku tetap sabar dengan perangai die....TAPI ALLAH selalu tunjukkan pada aku kebenaran.....setiap tipu helah yang die buat kat aku..mesti akan 'terkantoi'...aku tak payah selidik dalam2...tapi ALLAH sendiri yang tunjukkan pada ku...aku percaya ni semua berkat aku tak tinggal solat+mengaji+doa+yakin padaALLAH....

3 hari lepas...die wat hal lagi..aku terus terpkir..."ni dah nak masuk tahun baru hijrah..ALLAH suruh aku 'behijrah'...ALLAH sayang aku n tak nak aku terseksa lagi..sbb tu ALLAH tunjukkan lagi satu kebenaran pasal die..."...aku bersyukur sangat....ade hikmah disebalik semua ni....

TERIMA KASIH ALLAH
Aku syukur sangat sbb ALLAH selalu jaga aku...aku dapat rasakan itu...setiap ape yang aku buat...kalu tak kene je..mesti ALLAH akan tunjukkan terus...alhamdulillah..syukur sangat....sbb rasenye..tak ramai orang yang dapat petunjuk terus dari ALLAH..
i,ALLAH aku nak berhijrah kepada yang lebih baik...niat aku bukan utk orang lain tapi untuk kepentingan diri aku sendiri...aku yakin ALLAH akan bantuku...inna ALLAHa ma'ana...

**Yakin lah pada ALLAH..setiap ape yang berlaku pasti ade hikmahnye....

Monday, December 14, 2009

Permulaan untuk DISEMBER


Salam for all..hahha..gile lame aku tak meng'update' blog ni ha....seyezz aku tak malas...tapi line tenet sangat terok kat kampong aku...ni pon skang aku kat bera...baru la ok line nye...tu yang update jugak la blog ni ha...cerita??huhu..actually..kalu ikutkan memang banyak citenye..tapi bile da banyak cite..tak tau nak cite mende...
5.12.2009 ritu, kenduri jemput menantu kat umah aku..jemput menantu abg aku..alhamdulillah..semua berjalan lancar...ramai tetamu yang datang..sedare mare pon ramai yang balik...tak kurang jugak ade yang tersalah tarikh...hehehe...pape pon..time kaseh ler bebnyk kepada semua....

gambor??tak berape nak ade sangat...sbb cameraman tak kasi CD lg..nnt kalu rajin,aku upload yerk..ini aje yg ade...huhu

ni sumer adik beradik mak aku...suke sangat gambar ni...sbb susah nak kumpulkan semua..

ni sedare mare..sepupu sepapat belah mak aku..tak semua pon enter prame ni ha...(gerai buah-buahan segar tu..wat spoil je ar..huuhuhu)
sedare mare belah mak jugak ni ha...
(credit to ana sbb semua pict telah di'curi' dari fb nye..huuhuhu)

Lepas Follow, Tinggalkan Link Anda Di Sini Pulak Ye: