Saturday, November 21, 2009

Jemput Menantu

Salam 4 all...untuk pengetahuan semua..skang ni aku da start cuti...tapi cuti kali ni..tak berape nak relax sangat..sbb aku kene submit thesis proposal 3Dec2009..pastu..tak berapa nak relax jugak sbb kene tolong wat preparation utk majlis jemput menantu abg aku nnt..5Dec2009..

Alang2 tu..aku nak jemput semua skali ke MAJLIS JEMPUT MENANTU MOHD NAZIM AHMAD DAN LINDA....di alamat LOT 358 KAMPUNG PEDAH 27000 JERANTUT PAHANG.

banyak mende yg perlu aku settle kan ngan adik2 aku...even majlis kali ni sangat simple...maklom la...pengantin lapok..heheheh....memang simple giler babas...tak dok goody bag pon...just kasi muffin ajer...n muffin tu..tepek2 ngan reben...pehtu...kat vip..bagi amende ntah namenye menda alah tu..pehtu....kat budak2..kasi gule2 jer...dats all...sangat simple...aku tak kesah pon..yg penting...lauk kene la beshhhh....

pasal lauk pauk..aku tak tau sgt...sbb mase mesyuarat ritu.aku tak balek kampong..yg aku tau..makan nasi jagung...lauknye..enggak ketahuan....pehtu...pasal baju2 bebagai...kami decide nak pakai merah mak ngah....(sedang memikir2..bagaimane rupe aku yg dah sedia hitam pastu tanned giler babas ni memakai kaler merah...aduss...mcm tak sanggup je)....nak tak nak..kene pakai gak sbb abju sudah dibeli..tak pakai ...bazir lak kan..tunggu jer lorr nanti..

**'saye' seadang mahu wat facial nak kasi kurangkan tanned ini...adussss..tak suke!!!

Friday, November 20, 2009

Selamat Hari Jadi AISYAH

Salam 4 all..hurmm..mulai sekarang..'saye' sudah berusia 25 tahun..ape????25??iye..25....itu bukan umur untuk main2 lagi dah..fuhh....sebulan lebih cket lagi..masuk 26 dah....26 tu..target umur aku untuk kawen...hurmmm..tak tau la ALLAH nak bg mase aku 26 or bile..tak pe..DIA tau ape yg terbaik untuk aku..aku sabar je la...

SO...

HAPPY BIRTHDAY TO..

SITI AISYAH AHMAD!!!

ALLAH BLESS U..AMEEN I'ALLAH..

Friday, November 13, 2009

Menghitung hari tua..

Salam 4 all...firstly....alhamdulillah...stakat hari ni aku dah habes 5 paper..maknenye..ade satu paper lagi...16Nov ni....hari ni..14 nov 2009..maknenye jugak..lebih kurang 6 hari dari sekarang..aku akan menyambut hari tua..25...then..lebih kurang sebulan lebih lepas tu..aku jadi 26..ape????26??betul ke nak masuk 26 dah???rase macam baru semalam aku masok taski...

26 tu..target umor utk kawen tu...tapi WAALLAHUALAM la...wa allahu khairulmakirin..tunggu je la tahun depan..ade or tak invitation card dari aku..kalu ade..pegi je..kalu tak de..jangan tanya...wat2 paham sudah le...

saper tak nak kawen kan..nak2 aku ni ha..lepas sorang..sorang kawan2 aku kawen n beranak pinak...kadang tu..sedih sangat bile kawan2 kawen...selalu duk pikir..bile la nak sampai turn aku *sigh....~sabar aisyah..ALLAH bagi tu..tapi lambat cket..sabar yer...

di kesempatan ni jugak..aku nak ucap HEPI BIRTHDAY kat MAK n ANGAH aku..depa sambut birthday same2...17Nov ni...dgn ucapan:

MAK----> sori mak..kakde tak dapat balik kampong lagi...20Nov baru kakde balik ye mak...semoga ALLAH menyanyangi mak selalu..memberkati mak...berikan mak kesihatan yang baik...semoga ALLAH kuatkan iman di hati mak..kakde sayang mak sangat2...

ANGAH ------> umur makin tua..dah nak jadi bapak budak..matang2 la sikit..fikir sebelum wat keputusan..semoga ALLAH merahmati ko...

salam sayang utk semua..;)

Wednesday, November 11, 2009

Tipah Tertipu

Salam 4 all..

hari ni..kat dalam fesbuk, aku telah digembar gemburkan dengan berite..."secret recipe wat 50% potongan utk semua kek2 nye..sbb hari ni..anvrsary die.."....so..aku yg tgh lapar ni...bergegas masuk bilik dan besiap2...tinggal kan laptop..tinggalkan buku..tinggalkan tv untuk pegi secret recipe...mase dalam kereta..hatiku berlagu girang...dah pasang niat.."kalau betol la promotion tu..aku akan belanje satu slice new york cheese cake utk cik informer.....sampai aje kat secret recipe..dapat parking depan secret recipe tu...wah..dalam hatiku bekate.."ini petanda baik ni.."...sesampai di muka pintu....aku tercari2..di manakah bunting atau any decoration tak yg menunjukkan depa tgh celebrating their anniversary...tapi tak de...utk menyedapkan hati...aku berkata lagi.."agaknye mmg depa tak minat nak m'decorate kedai depa.."....sampai kat dalam..aku da macam confuse...nape tak de orang kat sini....aku dah mule rase tertipu oleh informer tersebut...
sampai je kat cashier...RM13.60 for 2 slices of cake...cehhhh..normal price rupenye....aku pon senyum je kat budak cashier tu..n bagi la rm20..yer lorr..mmg tu jer yg aku bawok pon..

mase kat dalam keta..aku pon senyum sorang..ye lorr...akibat percayakan rumours...ini lorr jadinye..tapi tak pe je...sebenarnye..aku tak marah pon kat informer tu...time kasih kat informer...kalu tak sbb die..aku tak g secret recipe ari ni..heheh

**perot sudah kenyang...time for...zzzzzZZZZzzzzzzzzZZzzZZZZzzzzzz.

Friday, November 6, 2009

Hari ini...

Salam 4 all..bangun je pagi tadi..aku dengan semangat membara..rase nok balik kampong...pastu..nak tepon abah..nak tanye bleh balek ke dok....dial..punye dial..tak bleh..pastu..aku pon check la balance credit...cehh!!hampeh..RM0.00 sen...**malu aku kat tepon tu..:p...aku pon ape lagi..dengan tak mandi nye..tepek bedak cket kat muke..sarong baju lengan panjang yg ade..terus berlari anak ke kedai runcit MSA DEEN untuk membeli top up celcom benilan RM5 sahaje...~~bukan kedekot...tapi kalu aku beli bnyak..cepat lak abesnye....sesampai aje kat umah..call lorr mak..mak OTW ke kuantan..ade hal ape ntah ngan Puspanitanye....mak kate.."mak tak tau..tanya abah..".lantas ku telepon abah ku pula..adus...3 kali dail..keciwa...abah never answer my phone call..aku dgn semangat nak balik kampong ni...terus la mandi...tgh2 aku duk mandi kambing..abah aku pn call..berlakulah perbualan di bawah..

aku: abah kakde nak balik kampung yeh..
abah:bile kakde nak balik?
aku:pagi ni abah..kejap2 lgi kakde betolak la..boleh abah yeh??
abah:next paper bile?
aku:isnin ni abah..
abah:tak payah balik la kakde..duk je sane..study betol2...kalau kakde balik kampung..kakde tak stadi nnt..lagi pon kakde..musim hujan sekarang ni...bahaya drive sorang2...tak pe kakde..tak lame dah paper nak habis kan..
aku:hurmm..pastu..ni kakde tak boleh balik la abah ye..(sambil menahan sebak di dada..nitik gak ayor mate ku)
abah:tak payah la kakde yeh..haaa..duit ade lagi tak??berapa ringgit tinggal??kereta ok??minyak kereta banyak lagi tak??
aku:duit pada tangan kakde ade 40 ringgit je..dalam bank ade lebih kurang 50 je abah..minyak kereta dah separuh...kereta ok..semalam kakde check minyak itam n air..semua ok...
abah:ok kakde..malam nanti abah bank in duit yeh..nnt kakde isi minyak kereta...lepas tu buat la duit belanja..
aku:ok abah..terima kasih ye abah..(hati bebunge2.sbb nak dapat duit...hahaha)
abah:ok..belajar betol2 ye kakde...
aku:ok abah..asslamualaikum...
**belum sempat nak beri salam..abah dah letak tepon..abah mmg pesen gini...cepat je letak tepon..

Actually...nangis doh aku takdi..sbb abah kabo tak payah balik kampong...hurmmm tapi bile dipikir2..betol gak ape abah cakap tu..abah kenal anaknye yg 'rajin' n 'baekkkk' sangat ni...pastu..rase besalah plak kat abah..sbb abah nak bank in duit kat aku lagi..yer la..baru 2 hari lepas abah bank in..da licin doh duit aku..haihhhh la...aisyah..bile nak berubah...boross betol...
Tapi..benornye..aku suke gile bile abah kate nak bank in duit..hehehe..ye lor.. tgk kopak2 ni..tetibe..abah offer nok beri duit..mm"org mengantok disorong bantal" le aku jadinye..

ok..abes cite pasal balik kampong yang tak jadi...

aku kan skang mmg gile fesbuk..hehe...bahaye ni sebenornye...duk mengadap menda alah tu...mmg tak jadi kije lorr aku.nasib bek tak dok laki n anak lagi...kalu ade...tak makan la depa gamaknye...hahaha..kasihannn...hurmm..sebut pasal laki..aku tetibe jer berangan...aku ade admire seseorang dlm fesbuk tu tau..so..alangkah gumbire nye aku jika admire aku tulis gini kat status die.."SITI AISYAH BINTI AHMAD...WILL YOU MARRY ME??.."..wahhh...kelesssss gitu kan..hehehe...berangan tak sudah la ko aisyah oi...

~~dah tu..dah tu..p stadii!!!4 paper lagi ni ooo...gatai nak menikah bebagai...haipppp..babak kang...

*wink...:o)

Sunday, November 1, 2009

Final~~Fening

Salam 4 all..actually..lagi sehari lagi aku doh nok final exam...sem ni..mmg serabut abesss ar..rase kejap sangat belajor..tup2..doh nak exam doh..banyok sangat assignment..tu yang jadi tak ssedar je mase jalan...ni lorr die jadual pekse aku..:

3 Nov : Human Computer Interaction~~bapok banyok kene bace n paham...

4 Nov : Advanced Multimedia~~ok cket hok ni kot..i'ALLAH

9 Nov : Organisation Management~~fuhhh!!lagi serabut...

10 Nov : Tafsir II~~yg ni..mmg aku tingtong laaaaa....

13 Nov : Marketing~~ngeeeeeeeeeeeee..

16 Nov : Kajian Quran Hadis di Era ICT~~double tingtong....:/

kepade semua..tolong doakan 'saye' mudah jawab pekse erk...n ampun maap dipinta erk(aaahh mmg cliche ini..mintak maap bile nak exam..)

SEKIAN..:o)

Lepas Follow, Tinggalkan Link Anda Di Sini Pulak Ye: