Thursday, October 15, 2009

Binatang itu

Salam 4 all..macam biase..skang ni musim malas update blog...bukan tak online..tiap2 hari aku online..tapi malas..nak wat cam ne kan..mmg jenis gini...:p:p...

ni aku nak cite malam tadi punye kisah...malam tadi..ntah pukul bape ntah..mase tu..aku ngah khusyuk melayan FB aku..pastu..tetibe..aku dgr housemate aku kecoh2 kat luar....dan2 tu aku da leh agak..ni tak dek menda lain la ni..melainkan binatang itu lah puncanya...bile aku kuar bilik..aku terus tanya kawan aku tu..kecoh2 tadi sbb lipas erk??depa cakap.."ye.."..aku tanye besor mane..depa kate.."besorrrr.."..aku pon ape lagi..amik bygon(menda alah ni mmg aku akan pastikan sentiasa ada..sampai aku penah letk menda ni dalam keta..sbb takut teserempak ngan lipas tu!!)....lepas tu..aku pon..dengan semangat kemenyampahan pada lipas tu pon..pegi cari lipas tu, sambil bygon ade kat tgn...segala tempat2 yg disyakki tempat menyorok 'die' aku sembur aje..tapi yg mendukacitakan aku tu..tak jumpe lorr bangkai lipas tu..memang rase tak senang duduk la aku...sbb aku mmg jenis gini...

aku takot+geli+menyampah kat lipas..bile aku nampak lipas, aku mesti kene bunuh die..tak kire la ape jugak care pon..sbb..selagi aku tak nampak bangkai lipas tu..aku jadi tak senang duduk..yer lorr..buatnye nnt die merayap kat aku..nak2 kalu lipas yg boleh terbang tu...fuhhh..tripple takot aku jadinye...aku pon tak tau nape takut sangat kat lipas ni..padahal..kalu kire logik..die tu kecik cetoek je....ntah lor...maybe mmg penyakit keturunan..hehehe..aku n adik2 pompuan aku yg lain..mmg takot kat lipas...pernah la satu hari mase bulan puase tu..aku bangun pukul 4pg..sbb nak g toilet..pastu..nampak lipas dalam bilik aku..aku pon ape lagi..kejut semua adik2 pompuan aku utk same2 mencari dan membunuh lipas itu..yg klakornye...senang je depa semua bnagun bile aku kate ade lipas...adoii la..takot punye pasal..kecoh betol umah aku time tu..sampai mak abah aku pon bangun sbb kitorang tejerit2 macam nampak hantu..last2..mati jugak lipas tu...pastu, alang2 da bangun...mak aku pon ajak kami semua sahur..ade hikmah gak la..sbb adik2 aku tu..semua tak bape nak rajin bangun sahur..tapi hari tu..disebbkan lipas..semua bersahur..hehehe..pastu,..abah n adik lelaki aku takot kat katak....mak aku geli kat tikus baru lahir tu(ala comeinyeeee..:p ~~sori mak.)...

so,pas ni..kalu aku nak cari laki..lelaki tu mesti kene berani ngan lipas...suami kan..tnggungjawab die utk protect bini die..so, kalu laki aku pon takot lipas..sape nok bunuh lipas tu..kan3x..:p:p..

Fakta:
~aku penah tak betegor ngan roomate aku sbb die nyakat aku ngan lipas.
~aku selalu menangis sbb lipas.---takotttt giler..
~aku penah ketuk lipas sampai mampus..leper terus..tak gaye lipas da..
~pencapaian terbaek:membunuh 30 ekor lipas sekaligus..TAPI..habis satu bygon yg besar tu+terjerit n telompat2 la aku time duk bunuh lipas tu...
~selain lipas..serangga yg pelik2 ni..aku takot gak..cth:belalang kunyit,riang2 n seangkatan dgnnye...

*******************************************

percayalah..aku bukan buat2 takot bile jumpa lipas..aku mmg tak boleh ngan binatang tu..sile jangan kate saye ini mengade2 sbb takutkan lipas erk...mmg dari kecik da mcm ni...stakat ni..binatang lain..aku ok jer..

*******************************************

SEKIAN CERITA AKU DAN LIPAS

3 comments:

ira said...

hhhaaaa..awok mg sepesen ngan adik saye yg pompuan tu...kalu ade lipas kat tempat tu..sanggup tak pegi bia pon lipas tu tak gerok 24jam kat ctu..n paling kalako..kalu sampai panjat atas kusi meja..sgt klako!!saya dpt bayangla mcm mane...hehee..;)

blackishitam said...

kim salam kat adik awk erk..sy amat memahami perasaan die tu...panjat memanjat ni perkara biase weh..hehehe..

azira said...

hahaa...;p

Lepas Follow, Tinggalkan Link Anda Di Sini Pulak Ye: