Saturday, October 31, 2009

Rajin datang..

Salam 4 all...ntah ape mimpi aku malam tadi...bangun pagi..lepas solat semua..aku terus g dapur..siapkan puding caramel...kat umah aku ni..kelengkapan memasak tu..tak berape nak cukup...so..aku pon reka la pengukus pesen baru...ini lorr die pengukusnye..

pengukus ni, banyok jase doh ni...aku wat ikan kembong masak steam kicap pon dalam ni gak..menjadi je...tapi..macam masok puding pagi ni..agak kureng cket..sbb air wap tu masok dalam puding..so..agak cacat la puding itu..tak per lor..asal ade rase..kire makan aje..

Atas sebab rajin pepagi hari ni jugak lor...aku mengapdate blog ni ha...duk bace blog2 peberet tadi..pehtu..teringat plak kat blog sendiri yang hidup segan mati pon segan ni ha...so, jadi lorr entry ni...ni sumer belaku secare kebetulan yerk..:p..

**sile jangan mengate pengukus 'saye' itu lebey2 erk...:p

Monday, October 26, 2009

Kisah Yang Lalu...

Salam 4 all..

Actually..banyak mende nak tulis..tapi malas nak taip...malas gile..ni bangun pagi..rajin datang plak.so, kene la tulis terus sebelum malas tu datang..

22.10.2009 baru ni...aku g kolumpo..nengok Pertandingan Pidato Keselamatan Dan Mahasiswa Peringkat Kebangsaan Piala Menteri Pengajian Tinggi 2009...tujuan utama..aku menyusahkan diri g sini sbb nak tgk adik aku..yg kununye jadi 1 of 7 finalis lor...lagi pon..semangat mak abah aku turun dari jerantut semata2 nak tgk anak depa...aku sbg seorang kakak yang baekkkk ni pon..turun la gak kan..pertandingan ni wat kat dewan konvensyen sime darby...ramai manusie datang...pehtu...mase aku nengok adik aku duk begebang kat depan tu..aku da leh agak..mesti die tak menang..hehehe...pehtu..bile keputusan diumumkan...betol ape yg aku da expect...adik

aku dapat num 6...hehehe....tak pe la fidaus..aku bangge jerk..da masok final ni pon aku da tumpang epi...mak abah pon kate gitu gak...tak per...ni baru tahun percubaan...next year bleh lagi tu yerk..keep up de good work...



lepas balk dari KL, aku pon terus balik jerantut..ikut parents...pastu..pagi2 bute esoknye..aku g la ke pekan..ikut parents jugak...mmg 3 hari bersame mak abah la..serunuk...pastu..ahad..aku balek nilai..



sekian ajer

**mintak mmap yerk..mmg tgh malas gile nak taip..ni pon macam ape ntah jerk..huhuh
**time kasih utk abah for my new sepek mate..hehhe



Thursday, October 15, 2009

Binatang itu

Salam 4 all..macam biase..skang ni musim malas update blog...bukan tak online..tiap2 hari aku online..tapi malas..nak wat cam ne kan..mmg jenis gini...:p:p...

ni aku nak cite malam tadi punye kisah...malam tadi..ntah pukul bape ntah..mase tu..aku ngah khusyuk melayan FB aku..pastu..tetibe..aku dgr housemate aku kecoh2 kat luar....dan2 tu aku da leh agak..ni tak dek menda lain la ni..melainkan binatang itu lah puncanya...bile aku kuar bilik..aku terus tanya kawan aku tu..kecoh2 tadi sbb lipas erk??depa cakap.."ye.."..aku tanye besor mane..depa kate.."besorrrr.."..aku pon ape lagi..amik bygon(menda alah ni mmg aku akan pastikan sentiasa ada..sampai aku penah letk menda ni dalam keta..sbb takut teserempak ngan lipas tu!!)....lepas tu..aku pon..dengan semangat kemenyampahan pada lipas tu pon..pegi cari lipas tu, sambil bygon ade kat tgn...segala tempat2 yg disyakki tempat menyorok 'die' aku sembur aje..tapi yg mendukacitakan aku tu..tak jumpe lorr bangkai lipas tu..memang rase tak senang duduk la aku...sbb aku mmg jenis gini...

aku takot+geli+menyampah kat lipas..bile aku nampak lipas, aku mesti kene bunuh die..tak kire la ape jugak care pon..sbb..selagi aku tak nampak bangkai lipas tu..aku jadi tak senang duduk..yer lorr..buatnye nnt die merayap kat aku..nak2 kalu lipas yg boleh terbang tu...fuhhh..tripple takot aku jadinye...aku pon tak tau nape takut sangat kat lipas ni..padahal..kalu kire logik..die tu kecik cetoek je....ntah lor...maybe mmg penyakit keturunan..hehehe..aku n adik2 pompuan aku yg lain..mmg takot kat lipas...pernah la satu hari mase bulan puase tu..aku bangun pukul 4pg..sbb nak g toilet..pastu..nampak lipas dalam bilik aku..aku pon ape lagi..kejut semua adik2 pompuan aku utk same2 mencari dan membunuh lipas itu..yg klakornye...senang je depa semua bnagun bile aku kate ade lipas...adoii la..takot punye pasal..kecoh betol umah aku time tu..sampai mak abah aku pon bangun sbb kitorang tejerit2 macam nampak hantu..last2..mati jugak lipas tu...pastu, alang2 da bangun...mak aku pon ajak kami semua sahur..ade hikmah gak la..sbb adik2 aku tu..semua tak bape nak rajin bangun sahur..tapi hari tu..disebbkan lipas..semua bersahur..hehehe..pastu,..abah n adik lelaki aku takot kat katak....mak aku geli kat tikus baru lahir tu(ala comeinyeeee..:p ~~sori mak.)...

so,pas ni..kalu aku nak cari laki..lelaki tu mesti kene berani ngan lipas...suami kan..tnggungjawab die utk protect bini die..so, kalu laki aku pon takot lipas..sape nok bunuh lipas tu..kan3x..:p:p..

Fakta:
~aku penah tak betegor ngan roomate aku sbb die nyakat aku ngan lipas.
~aku selalu menangis sbb lipas.---takotttt giler..
~aku penah ketuk lipas sampai mampus..leper terus..tak gaye lipas da..
~pencapaian terbaek:membunuh 30 ekor lipas sekaligus..TAPI..habis satu bygon yg besar tu+terjerit n telompat2 la aku time duk bunuh lipas tu...
~selain lipas..serangga yg pelik2 ni..aku takot gak..cth:belalang kunyit,riang2 n seangkatan dgnnye...

*******************************************

percayalah..aku bukan buat2 takot bile jumpa lipas..aku mmg tak boleh ngan binatang tu..sile jangan kate saye ini mengade2 sbb takutkan lipas erk...mmg dari kecik da mcm ni...stakat ni..binatang lain..aku ok jer..

*******************************************

SEKIAN CERITA AKU DAN LIPAS

Monday, October 12, 2009

Lagi Cite Basi

Salam 4 all..actually..skang ni..aku ade lagi lebih kurang tak sampai 3 weeks nak final exam..so..aku mmg bz sesangat lorr wat mase ni ha..bile aku bz..maka nye..akan wujud banyak lorr citer2 basi dalam blog ni..ni antaranye...
----------------------------------------------------
-------------------------------------------
Kenduri kawen angah aku
Lokasi:Batu 1, Jerantut Pahang.
Perkara yang berlaku:
-majlis menitik inai
-makan beradab
-besanding + begambor
antara gambornye:















Wednesday, October 7, 2009

MALAS!!

****************************
MALAS
****************************
Salam 4 all..lame dah tak update..bukan ape..bile MALAS da datang..tambahan pulak..broadband yg menggong..double malas jadinyer..so..aku pon tak update2 lagi lorr blog ni..kalu ikutkan ati..mmg nok cite banyak..specially pasal kenduri kawen abang aku yang kejadiannye jatuh pade 3 oktober 2009..next time le yerk aku tepek gambor..biorla lambat n basi pon...nnt erk..kan da ckp..aku tgh MALAS..

Lepas Follow, Tinggalkan Link Anda Di Sini Pulak Ye: