Friday, September 11, 2009

Kad Raya

Salam 4 all..macam beser lor..bile sampai ajer musim dah nak raye...kad raye mmg bnyak lor ade kat jual kat kedai..tapi..aku perasan..makin lame..makin kurang jumlah kad raye yang aku dapat..kenape erk??agak nyer sbb aku dah MALAS nak antor kad raye kat orang dek kerana budget yg lari..maklom la..no bonus for diz raya ka..(ceh..macam lorr aku kijer...)..

sebut pasal kad rayer..pernah ler satu tahun tu..tak ingat tahun bile..aku dapat banyak kad raye..nak tau sbb aper??first week pose..aku dah antar kat org kad raye..so, depa balas ler..maklom la..pantun ini di'include'kan skali..:

pantun 1:
pecah kace pecah gelas,
sudah bace harap balas....

diikuti dengan pantun ni..:

pantun 2:
kain buruk warna merah,
tulisan buruk jangan marah..

pantun 1 itu menunjukkan ketidakikhlasan seseorang di dalam memberikan kad raye kpd seseorang yg lain...yer lor...ade plak nak mintak2 dibalas..tapi..ape pon..aku lah antare manusia yang tak bape nak ikhlas tu..hahahah..bukan ape..mase tu..mmg aku mengharapkan kawan2 aku membalas semua kad aku..hahaha..berjaya!!tapi kire berbaloi la...RM50++ duit abes beli kad raye+setem...(hehehe..bekire nye ko aisyah oiiii..kedek*t!!)

TAPI..yg tak best tu..zaman ler ni..org dah kurang hantor kad raye...termasok la aku...bukan aper....zaman ler ni..teknologi dah macam2...bleh send thru mms..email..sms..macam2 lagi lor..lagipon..kosnyer,lebih murah..macam aku sendiri pon..kad raye rahun ni..beli 3 jer..1 utk family kat kampon..1 untok lecturer kipsas...1 untuk tempat praktikal aku..MUIP..total cost including setem:RM5.20...kire ok la tu..tak sampai RM10 pon..hehhe...

ok la..nok tulis kad raye..sat g nak pos...bukan per..kalu ke kampong aku tu..pos lambat2..jawabnyer..kad tu akan sampai same ngan aku nnt ler..maklom la..kampon aku tu ulu ngat...


No comments:

Lepas Follow, Tinggalkan Link Anda Di Sini Pulak Ye: