Friday, August 21, 2009

Sepagi bersame WAN

Pagi tadi..dalam pukul 8.00 gitu kot..wan aku ketuk pintu bilik aku..nak tau nape?sbb..wan ajak aku g bank...amik duit pencen...aku tgk jam..makk aiii.bapok ler awal lagi....aku bebel sorang2...aku kate..wan aku ni..kenape..nak gi tlg bukak bank ker??..pastu tu..aku kate kat wan.."wan, sekejap lagi la kite keluar wan.."..aku pon sambung guling2 atas katil..heheh..pastu...agak2 da boring beguling tu..aku pon bangun mandi..tgh2 aku duk iron baju..aku dgr gate umah aku terbuka...aku tgk2..wan aku..die dah tak pakai cantik2 macam tadi da..die da tukar baju da...aku pon ape lagi..cuak ar...wan aku merajuk!!..klakar pon ade gak tgk wan majuk..heheh..aku pon panggil la wan...terpakse menjerit..sbb wan aku ni..ade cket sound trouble....aku tanye lor(sambil menjerit dari atas ni)..."wan,wan nak pegi mane??wan kate nak pegi bank..jom la wan..saye antarkan.."..wan aku pon dgn pasrah jer kate..."wan nak pegi sane..rumah kawan wan.."...pastu aku jerit lagi"wannn!!jom kite pegi bank.."..mase tu..muke wan macam jual mahal gak..hehehe..tapi nak tak nak..wan kene g ngan aku jugak..sbb..kalu tunggu pakcik aku..petang karang baru die g...wan aku mmg tak seku bejalan petang2..maklom la..org tue..mudah letih..pastu...wan pon bersetuju nok g bank ngan aku..
Dalam kereta...
AKU : wan, wan nak pegi bank mane??BSN ke wan??
WAN : bukan..wan nak pegi bank nasional..
heheh.aku nak tersuke plak rase..BSN tu..bank simpanan nasional la wan wehh..tak per lah..layan ajer..yer2 jer wan explain kat aku location bank tu kat mane..aku pon dengor ajer lorr dgn begitu teliti....(padahal nye,aku dah tau sangat BSN tu kat mane)..sampai kat simpang BSN tu, wan siap kate,"ha..masuk kiri tu.."..heheh..wan lupe agaknye..cucu wan ni kalu setakat jerantut tu..ape jer yang tak tau nyer..segale ceruk lepas da..heheh..
disebabkan number wan aku 0079..n num yang tepampang baru num 0047..aku pon tinggalkan wan kejap..aku g pasor..beli barang2 dapur yg logik dibeli...aku dah siap pesan kat wan.."wan..kalau saye lambat macam mane pon..wan tunggu je kat bank ni yeh..wan jangan pegi mane2.."..wan pun angguk tande paham..lepas settle aku beli barang..aku pon g bank semule..utk amik wan...
Sampai aje kat bank..aku pon cari wan..wan aku ni..suke ngat beborak..asal pegi bank ngan wan..ade ajer 'member' baru die....ish3...klakor la wan ni..masuk aje kete..muke wan aku..muke puas ati..sbb wan da dapat kuarkan duit..pastu..sepeti biase lah yer...aku start je enjin kete..wan aku pon start la tazkirah 'nye'...sepeti biase jugak..kalau wan ber'tazkirah'..aku akan wat muke besungguh n berminat bile mendengar..aku angguk n iye kan ajer ape yg wan aku cakap..ni antara point2 nye yer:
-jangan tinggal solat n mengaji
-kalau nak cari suami..cari la yang boleh jadi imam..pandai mengaji..sbb nnt die nak ajar anak2 kite..biar muke tak lawa tak pe..janji agama ade..
-pesan la kat adik2 tu..jangan ade niat nak tinggal solat..
-kalu kite tak tinggal solat n ngaji, ALLAH akan selalu jage kite..org nak wat jahat pon tak menjadi..
-nanti ade anak, jangan lupe, ajar anak mengaji..kalu tak..nnt kat akhirat..diri sendiri kene soal..sbb anak, cucu cicik tak pandai mengaji..
sebenarnye..dah banyak kali wan aku pesan mende yang same...TERIMA KASIH wan 'saye'..saye akan ingat pesan wan...
nak tau lagi tak pasal wan aku..dulu.mase aku kecik2..aku paling tak suke naik keter ngan wan aku..sbbnye..asal abah aku pasang aircond aje..mesti wan buka tingkap jugak...aku ni..mase kecik jahat cket..wan bukak..aku tutup...kadang tu,aku kate tingkap rosak..hehehe..jahat kan aku??pastu..mase aku besar cket...aku dah jadi biase...bile nek kete ngan wan..dah paham dah..aku akan bukak kan siap2 tingkap utk wan..wan pon akan kate gini.."wan pening pasang aircond...sbb mase wan kecik2..tak de lagi aircond ni..sbb tu wan tak biase gune.."...logik jugak wan aku cakap kan...
TAPI..sekarang dah lain...wan aku dah makin boleh terime aircond..mule2 aku perasan..mase cousin aku kawen...wan aku dah boleh tido dalam bilik ade aircond..aku yg takut wan aku ni kesejukan pon..menyelimutkan badan wan aku..pastu..wan sedar..wan kate.."tak payah selimut la.wan tak sejuk.."..wahh..ade improvement..heheh tadi pon..dalam kete..wan tak buka tingkap dah..wan dah boleh terime aircond..hehehe...
kejadian yang baru sgt berlaku pasal wan aku..baru jap tadi wan panggil aku...wan kate, wan nampak binatang pelik..aku pn cuak le..nak gak tau binatang ape kah itu...aku pon intip ikot tingkap..pastu ketawa n jerit..."wannnn!tu kucing wan...bukan bintang pelik!!"hahahaha..wan pon gelak same aku...aduiii wan..klakor la wan ni....heheh..tak pe2..layan kan ajer...wan aku yang ade..sorang tu jer la...wan tu jugaklah yang ajar aku ngaji..sbb mase kecik..aku slalu duk ngan wan...
ok la..sekian sahaje cerite sepagi besame wan 'saye'..

No comments:

Lepas Follow, Tinggalkan Link Anda Di Sini Pulak Ye: