Friday, July 31, 2009

SelamaT Pengantin Baru Ain




Selamat Pengantin Baru to my beloved pren..ain rashid n hubby nye..untok ain..
~semoga rumah tangga ko kekal bahagia sampai bile2
~semoga cepat dapat baby..n make sure anak sulong ko, boy tau..sbb nyer, kite kan da janji..nok bebesan..:p
~aku sayang ko..n rindu kat ko..ntah bile lorr lagi kite leh jumpe n wat 'keghi' macam selalu kan....
~aku mintak maap yer..sbb tak bagi ko present pon..
~aku happy sangat ko da kawen..aku tau..ko akan jadi isteri yang cemerlang, gemilang, terbilang...*wink

**to sara...pepaleh lorr behh nye dapat jmpe kuk long..huhuhu.rinduuu

ConFuse...kenapa same je..

Weh..nok tau dak..kan tadi aku ade lecture class...yang wat aku jadi tekejut tu..subjek aku amik tadi..sejibik macam subject sem lepas..banyak lak persoalan dalam otak aku ni ha..antarenye..

~repeat paper ke aku ni???

~aku salah masok class ke??

~aku kene stdy semule subject ni n amik paper ni semule ker????tidakkkkkkkkkkkkk!!!

~memang aku dilahirkan ke dunia ni utk blajor subject ni ajer ker??

~boleh tak aku tak payoh attend class ni dah n aku just datang utk amik exam je??

---ish3..miracle sungguh..*wink

AkibaT berLAGAK~~padan muke aku

Salam 4 all..
adusss..ni aku nak kate padan muke..bukan kat sape2...tapi kat diri aku sendiri....sbbnyer..tadi, aku dapat phone call from my course mate..die kabo..malam ni, aku ade lecture class..adoiiii...tensen aku!!sesungguhnye..mmg tensen..malu pon ade kat readers blog aku ni ha..sbb sblom ni..aku memang angkuh + belagak + dengan bangge nyer kate.."jumaat aku free..tak dok class"...skang ni..hambek nok...siang pree..malam plak da ade class..actually..subject ni, spesel kes cket..patut nyer, aku n kawan2 QM(Quran Multimedia) da amik subjek ni mase 2nd year ritu dah..tapi ntah ape problemnye..tak jadi amik..so, die masukkan kat sem ni..ape lagi..credit hour aku pon naik ler..jadi 21 jam..aduiii..fening la...mmg rase 'tak leh bla' btol...da la malam ni 1st class utk subjk ni...da masuk minggu ke4..baru tambah new subjek..tak ke hijau mate putih aku jadinyer..makk aii..macam mane lorr nak cover silibus2 tu nanti...

**malam ni..akan ku usahakan untok mem'bodek' lecturer tu utk tukor hari..akan ku pree kan jugak jumaat ini..

Lauk Hari ni..

Salam 4 all..
Hari ni..aku TERrajin nok memasok..ntah mende aku mimpi malam tadi ntah..bukan gitu..sebenornyer..aku bace resepi kak areej..'ayam masak lemak pronto'..macam sedap jer..aku pon torai ler..tapi aku punyer ni..tak dok lah pronto2 bebagai..masak lomak cili api aje namenye..resepinyer same macam kak areej tu..tapi aku gune kunyit idup n letok daun limau purut cket..

ehem2..jangan teliur yerk...(ceh..baget sedap sangat..perasan..)
~kangkung goreng cili api

ni lauk paling mahal ni ha..

ni lorr yang paling susah nak masak..aisshh..bepeluh aku nak masak ni...

sekian..~malas dak tulih da..nak zzzzzzzzz...(bangun tdo sat lagi..msti berat naek 4kilo setengah..ish3..x insap2..)
wink*

Hari ini, Semalam DAN...

Salam 4 all...

Hari ini...
hurmm..disebabkan skarang ni, pagi lagi..so, tak dek la ape2 yang menarik..cume nyer, pagi tadi..subuh lambat lagi..(ishh3..terok tol pomuan ni..)..tapi yang lagi menarik..hari ni..aku tak dok class..mmg friday, aku pree..best2..

Semalam..
Class memang agak 'gile'..perghh..mane tok gile nyer..tgk yer..ni jadual aku hari khamis:
8-10am : Tafsir II(tutorial)~~aduss..dapat keje baru lagi!!(eh..kije mende erk??tak ingat la...yer ke ade??ntah ler...)
10am-12pm : Organisational Management (lecture)~~pergh..ni yang pening..kene wat report untuk any multinational company or local established company...so.nak pilih mane satu..ntoh ler..any idea??sile lor.jangan malu2..suggest kat aku any company...
2-4pm : Kajian ICT terhadap Quran dan Hadis(tutorial)~~prof yang ajor subject ni, mmg tak reti cakap bahase lain melainkan bahase arab.so, kekadang tu, melopong la jugok aku ni ha..tapi prof ni bagus..die akan terang sampai paham..die tak penah marah kalu student die tk paham...10 kali ulang mende yang same pon tak per..
5.30-7.30pm : Human Computer Interaction (Lecture)~~lorr..lecture ni kan cancel..nape tulis gak ni??sbb nak kene bagi tau..nasib baek class ni cancel..kalu tak..memang aku ponteng ajer mesti aku pengsan..sbb malam ade class lagi..
8-10pm : Organisational Management(turorial)~~naseb baek ler tutor aku tu jenis yang klakor..so, tak dek lorr boring sangat..sonok blajor ngan sir aku tu..tapi..time class ni, aku tgk member2 aku semue mate dah kuyu.. termasuk la aku aku paham..mmg ler letih tahap gaban beranak suria pekase itam....aku ni pon kire ok lagi..ade kawan aku sorang tu, lagi dahsyat class die..dari pukul 8pagi sampai 12..patu kui 2ptg sambung semule sampai ke malam..aduss..lembik lutut..

semalam jugak, aku g la C-Fest(Convocation festival) kat USIM ni ha...hurmm..no comment lorr pasal how they organized c-fest tu..cume nyer, yg boleh aku kate.."mari lah datang beramai2..mbagi memeriahkan lagi c-fest kali ke7 Usim ini!!!"

4 tahun lepas...
aku adalah gemok..dan sampai hari ni aku gemok..hahahah (ade sape2 nok jadi kan aku ni testimoni untok slimming product???hahhaha..jogging pon malas..ade ati nak kurus..piii rahh)

Wednesday, July 29, 2009

BerTukarLah Kpd CelCom Pasca Bayor

Salam 4 all..
hehe..hari ni, ade satu jer lecture class..sbb nyer, multimedia lab class..cancel..sir aku tak dok..pastu, aku pon g ler bank..untuok kuor duit, untuok bayor banyok mende..buku, sewa umah, broadband, duit makan, duit makan, duit makan, duit makan..cehh..bape kali nok makan???nampak sangat ko ni sedang menuju ke arah obesiti..hahahha..beware aisyah!!heheh..

mase g celcom, cadangnyer nok bayor broadband je..tapi org celcom tu kate..tak masuk bil lagi..makne nyer, tak payoh bayor le..hehhe..pastu, aku pon terus tanye pasal celcom pasca bayar...bukan ape..abah aku suruh gune bil..abah kate, monthly nye..abah nak bayar..aku pon ape lagi, kecik tapak tangan, jelapang padi saye tadahkan...make nyer, daftar le aku untuk tukar kepade bil.."SELAMAT TINGGAL PREPAID KU"....so,dalam mase tige ari lagi..aku tak payah lor sibuk2 nok cari top up..(heheh..jangan jelesss..~~cehh..mengade..org laen dah bezaman gune bil..aku baru ari ni..beria betol aisyah ni..cchaaiipp).tapi kan..bagus gak tukar bil ni..sbb dapat upgrade simcard aku ni ha..yer lor..sim card aku ni, dah bezaman..daripade zaman TM Touch lagi weh..da dekat 10 tahun tuu..burok sangat sim card aku...heheh

p/s kpd abah saye: abah, sile lah jangan potong allowance bulan2 kakde ni andai kate bil tu nanti TERlajak mahal..maklum ler abah..kakde ni kan suker becakap..heheh~~ampun sihh

~~ini ler bukti nyer, aku akan gune bil..hehehe..poyoss

--kat bawah ni, sim card baru aku...double poyos la aku ni kan..heheh...aku dapt 2..sbb die kate, sim card aku yang sekarang ni, da lame sangat, takut tak ok bule transformasi tu nnt..cewahh, so..die suruh try due2 skali..

Monday, July 27, 2009

LaYan Aje LoRR..

Salam 4 all...
Baru2 ni..(tak dek la baru sangat..hari sabtu ritu..)..aku g kuantan..cousin aku kawen..pastu..petang sabtu tu..aku g jemput abah aku kat golf course..kat depan taman teruntum tu...pastu,tunggu abah abes main golf..lambat..aku pon..g le merayau kat taman teruntuk tu...bawak ler adik aku,sarah n hajar tu...heheh..maap lorr yek..tak dok tempat len da nak g...taman teruntum pon...kire layan ajer lorr yehhh...nak tau dak...banyok dah mase ni binatang2 kat situ...tak macam dolu2..tak dok ape sangat..mase aku kecik dulu...binatang yang ade pon, ape je sangat...si monyet + kera tu..mmg penghuni tetap taman teruntum tu da...patu ade lorr kure2 satu kolam..beruang..ulor...tu jer kot..tapi zaman le ni..macam2 da ade...da ade konkang, ostricth(eh, betol ke eja die gini??ntah..tibai ajer..hehe), kuda, rusa, buaye, kucing utan, dan yang seangkatan denganyer...wahhh..da banyak ropenyer..(kesian betol la ke puok2 ni..taman teruntum ajer lepas nyer...)

playground die da macam laen cket..zaman aku kecik dulu..tak de la slide hok yang canggih gini..zaman aku dolu, slide die, papan ajer..patu..aku cari la buaian kapal..tak dok da weh..agaknyer..da ditukorkan kot..aku suke ngat naek buaian kapal tu..bestt ooo..die bentuk macam kapal...so, bleh muat dalam 4 ke 5 org (size badan aku mase umor 9 tahun..kecik jer yer..tak macam sekarang) ...tak jmpe da buaian cam tu skang ni..

--name saye burong botak

heh...bukan..ni bukan kat taman teruntum..tapi ni kat rumah aku..kat jerantut..kakak ipar aku jumpe kat balcony umah aku...cute sangat kan..aku tak penah jumpe binatang ni...kakak aku kate, lembap sesangat binatang ni bejalan...mmg ler kak ngah wehh..kongkang ni, binatang paling lembap dalam dunia...huisshh..lembap sangat...

kebetulan..binatang yang duk kat umah aku tu, ade gak kat taman teruntum ni..ni lorr name scientific n name tak scientific nyer..

--Sarah n hajar..penghuni tetap taman teruntum..

~my Love..Mak, abah n hajar..mase ni..siap2 nak g umah pakcik..

tgh2 tunggu abah kat lobby, aku nampak ler kete ni...lamborghini(betol ke eja gini weh??ntah)..
aku tunggu punye tunggu..tgk2..owner die..orang Islam..Melayu wehh..bangge gile aku tengok...sangat bangge...yer ar..kete gini, bukan calang2 orang leh beli...pastu, abah aku sampai..kami follow ler geng konvoi lamborghini ni..sampai kat T junction, jammed gile..patu,kete2 len, beri ler laluan utk geng konvoi ni..Tapi...turn kete abah aku, depa tak bagi jalan da...ceh..mementang la abah aku pakai fortuner jer...tengok la..nnt aku beli sebijik kete pelik tu..tebeliak satu m'sia..(cehh..berangan kuat..kete sorong pon bekire2 nak beli..piii rahh)

comeiiiiii sangat2..ni anak sedare 2 pupu aku...umur 3 tahun..pandai sangata becakap..tak pelat langsung..da la suke begambor...depa ni..twin..najihah n nabihah...

hurmm..ni najihah kot..adek....ala..tomei nyer iee....

kasut tu..da lame aku beli..sebalum praktikal ritu..tapi, disebabkan aku tak tau nak pakai ngan beg mane,sbb tak dok beg yg match ngan kale tu.. so, terperuk ler dalam rak kasut ni...patu, aku TERjumpe ler beg kale same tu...aku pon TERbeli ler....muroh jer wehh...sangat muroh..aku beli kat stadium melawati shah alam ritu...dapat ler harge RM28O lebih gitu untok satu beg cap guess..mmg murah sangat kat sini..cousin aku beli nine west, harge nyer..RM49 hengget jer...kan aku da kate, mmg muroh..mmg muroh sesangat..ish..muroh ler..mmg muroh..rugi ler sape tok gi..(aku kan tak banyok duit..so, beli time muroh jer ler..time mahal..sori ler..bolayannn)
Semalam, ade perasmian Seminar Wahyu Asas Tamadun (SWAT)..program ni, organized by my faculty...ni gambar mase perasmian tu ler..

Ni lorr buku yang aku da beli untok sem ni..2 biji ajer..2 buku ni=RM 180.00...
mahai ler jugok rasenyer..tapi disebabkan aku ni, mmg tak suke photostate buku..sbb tak best nak bace.. so, beli aje lor...berkat cket..hehehhe

sekian yer..layan ajer lorr...

~pen off

Saya Sedang Malas

Salam 4 all..
Untok pengetahuan umum..pada detik, saat, dan ketika ini..aku sedang mengalami symptom malas mengupdate blog..tak tau ler naper..agak nye sbb skang ni..kijer tengah menimbun + broadband ni..macam lembap jer nak upload pict..so, malas le saye ini..

TAPI...bile dipikir balik..skarang ni pon..aku tengah mengupdate blog la ni kan..makne nyer..skarang ni..aku dalam situasi malas + rajin =???..ahh..ni kire rajin lor ni kan..sbb ade gak entry baru kan..wahhh..tahniah aisyah...

**aduiii..lalat banyok da hurung kepale ni...sbb..tok mandi lagi..kul 9.18 da wehh..cehh..habat betol pompuan ni la

--habat = pengotor

~pen off

Friday, July 24, 2009

Hari ini punyer cite..

Salam 4 all..
Ini adalah hari ini punyer citer..

Pagi:
--solat subuh~~ (lambat giler rini..heheh..6.45 tuuu..tu la..padan muke..saper suroh tdo lmbt mlm tadi..)
--update blog~~..(ni adalah satu kewajipan untok orang yang rajin macam saye..heheh.to azira hashim:..sile jangan jeles dengan kerajinan saye yerh..lupe kan lorr niat awk untok passing 'baton' rajin terlebey awk yerh..heheh)
--g kampus hantar my housemate, ida
--cuci kete~~(jgn salah paham yer..bukan basoh sendiri..kedai yang basoh..ni yang nak cite ni..kedai tu basoh..memng kilat abes kete aku..(eh..kete aku ke??ye2..kete aku le..)..mat bangla yang basoh...aku cakap.."u basuh luar saja ya.."..die angguk jer..paham la tu makne nyer...pastu..siap basuh luar..die kering kan kete aku..pastu..die clear kan dalam plak..kebas carpet, kilat cemoin luar dalam..besih kan kat dashboard..macm2 lagi arr..aku da cuak..sbb takot lari bajet..hehhe..siap2 tu..die kate..."boss,baguss"..maknenyer..da siap la tu..aku tanye bape ringgit..die kate.."6 ringgit."(sambil die angkat jari die tunjuk isyarat 6.)aku pon, ngan senang ati bayor jer lorr..wahh.sangat murah..sile lorr g ke sane yer..kat nilai..kat ngan shell)
--g shah alam~~tunggu adek aku abes class...(ceh rajin betol aku nak menungguh..tak dok maknenyer aku menunggu..aku datang awal ke sini sbb nyer..aku nok g stadium melawati..ade ape ntah..ala...stock clearance untok branded items..macam guess, hush puppies, united color of ape ntah..hehe.n yg seangkatan dgn nyer..so,sgt seswai untok orang yang tok banyok pitih macam gue..hehehe..jom2..)

sekian sahaje untok hari ini setakat pukol 1.46pm...

~pen off

Thursday, July 23, 2009

thats so AisyaH!!

Salam for all...
Actually..aku ni memang ade pe'el yang ke entah ape2an cket..antarenye..

1. Sangat suke bejalan

2. Paling TAK suke menunggu

3. Paling SUKE makan (sbb tu badan aku gini)

4. Sangat suke segale yang berkaitan ngan shopping

5. Sangat menyampah + benci + tak suka + takut sakit ati sangat3x dengan LIPAS!!~~eeeaaww

6. Peramah terlebey (kekadang menyampah gak aku ngan pe'el ni)

7. Paling pantang bile bilik air kotor (rase geli yang melampau)~~yerrkk

8. Kuat bebel (maap ler...mmg jenis gini..mangsanyer..adik2 aku ler..)

9. Pantang betol kalu sidai kain berterabur (maknenyer..tak sidai molek2 arr..seluar same seluar..baju same baju..baru ler kemas jer)

10. Spesis manusia yang sangat Baek hati (piii rahh..perasan terlebey)

11. SANGAT SAYANG + CINTA kan FAMILY saye ~~i cannot live without them

12. Pantang tido tilam n bantal yang tak beralas or bercadar ~~rase tak selesa n selekeh jer bile aku tak pasang cadar

13. Tak suke di arah, buat tu..buat ni..~~sbb, aku tau ler ape aku nak wat..

14. Suke begambar ~~hurmmm..tapi, kesian kat aku..tak dok DSLR..(cehh!!DSLR..DSLR..lagi2 DSLR!!!teseeennn!!sudah tu..sudahh)

15. Tak SUKA tinggal pingan or ape2 tak berbasuh dalam sinki

16. Tak SUKA kipas yang kotor + berhabuk

17. TAK SUKA panass... ~~sbb nyer..kulit aku..mudah sunburn..

18. Baru 3 kali masuk panggung ~~sampai sekarang, tak reti beli tiket wayang..(heheh..jakon!!)

19. Sangat suka makan DURIAN ~~nyuummm

20.Suke warne hitam ~~tapi nampak gaye nyer..skarang ni..aku macam dah minat kaler pink pulok.(cehh!!dolu2..bukan maen menyampah lagi aku kat kaler pink!!haaa..skarang..hambek nokk..padan muke..dah TERsuke)

21. Tak suke tgk daub2 kering berterabur kat umah~~tapi, jarang jugak aku nak sapu..heheh

22. Sokmo wat assignment last minute ~~aduussss..pe'el ni..sangat bahaye..

23. Tak suke kene marah tak besebab ~~jawabnye, aku akan marah org tu balek..nasib le..sape suruh carik pasal ngan akuu..

24. Tak pandai wat kek ~~mmg bentat terus...tak penah menjadi segale kek yang aku wat..melainkan kek batik...anyway..good attempt laa..(puji jgn tak puji)

25. Suke wat orang gelak n sangat sensitive n murah sangat air mate~~agaknyer..empathy aku ni terlalu tinggi(ceewahhh..kononyer lor..)

hehehhe..banyak erk..25..sajer jer..sbbnyer nak bagi tau..yang umur aku dah 25 tahun ni (tue???tak dek lah..mane ade..)

~pen off

Tahukah Anda..bahawaSenye..aku ni..

Salam 4 all..
tahukah anda bahawasenye..

~hari ni, aku bangun pagi n bertenet..(dah lame tak wat gini..tu hok yang beria cket tu)
~hari ni, aku ade 2 tutorial class n satu lecture
~hari ni, aku bace blog zira, pedo, zati, ayu,kak areej(banyak kali tgk,sbb suke tgk gambor die kat rome tu..jelesss), kak yanti
~hari ni, aku akan cube ke library..bukan untuk pinjam buku..tapi nok pulang buku jer semate..(ehh..bukan kat pkp ade tempat pulang buku ker??a'ah..ade2..so, tak payah g library..heheh)
~hari ni, aku pakai baju kurung..sbb minggu ini adalah minggu flora n fauna..sbb ape??sbb minggu ni, aku pakai baju kurung sahaja..knp?sbb nye..last week..minggu 'hitam'..so, for the whole week aku pakai jubah ajer...n mingu depan..back to 'hitam' ler..(begini lah yg akan terjadi kepada mereka2 yang tidak mempunyai banyak baju seperti saye)
~esok, aku nak balek kampong..(stakat hari ni, tak penah lagi weekend aku lepak kat nilai)
~hari ni..'die' akan keluar dari 'situ'...(alhamdulillah)
~esok, adalah hari yang bahagie, sbb nyer...aku dah tak dok class ari jemaat..sbb nyer??class jumaat 3-5pm tu..dicampakkan ke monday 8-10pm...sonok2..
~tahun ni, umur aku da 25 tahun.(oh tidak!!!!!aku tak tue!!!tidak!!tidakkkk!!)
~semalam, aku g service kete..melayang rm300..adussss...
~semalam, aku g nilai3..perghhh..sesat aku..setahun lebey doh tok g sane...
~hari2,aku akan bangun tido(hahahhahaha..cedik betol aku niha..mmg ler bangun..kalu idok..ke batu 2 doh aku)
~sekarang..aku nok siap2..g class...
~ok..dah abes..sekian..time kasih kerane membace..wink*

~pen off

Tuesday, July 21, 2009

Back To Nature

Salam 4 all..heheh..tak tau ler ape kene mengene entry ni ngan title die..agaknyer...sbb nyer blog aku dah betukar kaler kpd kaler asal die..iaitu 'hitam'...actually..aku ni..sokmo lorr tukor kaler sbb kekadang tu..bosan sungguh ngadap kaler hok tu ler...rase tok bekembang otak.(elleh..ngade sunggoh lor..banyok jer alasan aku..).hehhe..hurmmm..sbnornyer..antara faktor aku tukar kaler ni pon..aku dipengaruhi oleh(ayat skema) blog kak areej..hehehe...poyos jer aku...(kak areej!!sesungguhnyer..tidak ade unsur bodek membodek di sini yeh..hehe)

Sekian, entry yang amat pendek..sbbnyer..kijer belambok!!waaaaaaa...nok tejun bangunan je rase!!!!

Monday, July 20, 2009

Lagi Entry B.A.S.I ~ampun sih

Salam 4 all..haa..tuan2 dan puan2..ini lah die..satu lagi entry basi dari saye yeh...mintak maap ler..lupe nok citer pasal musim derian kat kampong aku..aktiviti yang bepaedah di kebun adalah seperti dibawah:
kulit2 derian yang tinggal setelah isinye, dibuat tempoyak..

ni ajer bahagian dapur rumah wan(nenek) aku yang lame...umah yang depan2..sumer da di angkat ke sebelah rumah aku...hurmm..aku tak sure macam mane depa angkat umah ni...tapi mak kate..die tanggal sekeping2..pastu..die pasang semule...so, umah sebelah aku..merangkap umah pak sedara aku adalah exactly same ngan umah wan aku..

**saudara saudari sekalian..sebenornyer..amat seksa untok saye mengupload beberapa keping gambor ni ha...semput menunggu..len kali aku tepek lain yerk..


Saturday, July 18, 2009

bLog PebEret AKU

Salam 4 all..hurmm..sebenornyer..aku tok tau nok tulih mende doh ni...korang nok tau dak..aku ni..sangat suke bace blog orang...specially kat blog list aku...aku sangat suke bace blog kak areej n kak yanti..best sangat bace blog diorang...kak areej n kak yanti ni..senior aku mase kat Sek. Men. Agama Al-Ihsan dolu2 la...depa tak kenai pon aku..aku jer yang kenai depa...sbb aku mmg suke sangat tengok diorang be2 ni mase zaman skolah dolu2..pastu..lepas aku ade blog..aku pon search lor blog depa ni...aku pon dgn semangat nyer..letak blog akak be2 ni kat blog list aku...heheh...aku rase..aku la antara orang yang tak penah miss bace new entry depa...bukan stakat new entry...yg oldest pon aku tibai....seronok sangat bace blog diorang ni...p/s kpd kak areej n kak yanti..sile jangan berhenti menulis..even satu paragraph..saye tetap akan bace..(cehh..ye2 jer aku ni..macam la akak be2 tu singgah blog aku ni ha...xpe2..aku tak kesah pon kalu aku ni syok sendiri..hehe)...korang tak caye..korang bace ler blog akak2 ni..mmg beshh..pict2 depa..semua cantek..yer lor..depa ade DSLR..aku ni ha...stakat camera kat enset ajer pon..tok mampu nok beli DSLR lagi...hehehhe..
Pastu..aku pon suke bace hana fedora punye blog..pedo ni..same skolah ngan aku gak mase kat Ihsan..tapi tak sekelas le..die class Hijau..aku Kuning ajer..best gak blog die..tapi entry die banyok english ler..doh la aku ni lembap omputih...siap buka dictionary lagi weh...heheh..tapi bagus gak..tambah vocab aku kan...heheh
Hurmm..lagi..blog Ustaz Khir(Ustaz aku untuk subject hadis ritu)..n blog Hariri Daud..manan MPP USIM..blog ni best tau..agak berdifat ilmiah..tapi nice sangat..bnyak input kat sini...sile lor try tengok...
Pastu..blog2 lain tu...pon aku suke bace gak...so..pesanan kepada bloggers yang ade di blog list aku..sile lor jangan risau..sayae tetap akan jadi follower yang setia untuk korang sumer..
~pen off

Thursday, July 16, 2009

@KamPong

Salam 4 all...
Hurmm..skang ni..aku kat kampong...semalam aku balik nek bus...da setaun tak balik kampong nek bus..tambang da mahal...dolu...ke temerloh..RM8.60 aje..skang ni..da jadi RM11.50....skali sekale nek bus ni..mmg best...semalam plak ari jumaat..mmg ramei giler dak2 skolah balek umah..maka nyer..penuh ler kat bus stand tu budak2 skolah...bile tengok budak2 ni..teringat zaman aku skolah dulu...bile nak dibandingkan...budak sekarang ngan budak2 skolah dolu2...memang bebeza sangat2....semalam..aku tengok..dak2 skolah ngan slumber nyer...berdating ngan pakwe n makwe masing2..yang lagi best tu...ngan uniform skolah lagi...boleh lak dating...ish3..macam2 lor korang ni ha...pastu..tgh2 aku duk tunggu bus from temerloh ke jerantut....aku tenampak lak dak skolah..lagi ngan uniform skolah...ngan slumber nye jugak isap rokok kat tengah2 orang tu..perghhh..muke die..bangge betol..nek meluat aku tgk...bile die wat muke bangge..aku pon sajer jer makin pandang kat dak tu..aku ingatkan..bile aku wat pandang 'kerek' kat die..die buang la rokok tu..rupenyer...my expectation is absolutely wrong...muke die jadi double bangga...ceh!!nyampah betol aku tengok...rase nak bagi pelempang sebijik(mintak maaf yer..kerane bahase saye ini agak kureng ajor..)...pastu...nek bus...aku dapat la duduk...itupon setelah betungkus lumus aku berebut(heheh..tak dok integriti lor aku ni)..tgh2 aku duk lam bus..aku dengar jer lor dak2 skolah yang bediri sebelah aku tu beborak..ish3..diorang mengata cikgu2 die rupenye...pastu..dak yang skolah agame tu kate kat kawan die yang tak skolah agame tu..macam ni.."aku ni..lepas ambik SMA(Sijil Menengah Agama) kat skolah tu..aku blah la...rimas lah aku pakai tudung labuh cam ni.."....aku mmg tekejut dgr 'statement' dak tu..ngan bangga nyer jer die becakap...(Ya ALLAH...peliharalah iman hamba Mu ini..)...haihhh..macam2 pesen lorr dak2 ni....takut nengok dak2 skarang ni...
Pastu...dah nak sampai jerantut tu..ade la chinese tu..die nek ngan anak die..anak die comeiii sangat2..geram jer aku tengok..rase nak cubit2....die duk depan aku...pastu...die duk pandang aku..die senyum..pastu..die duduk..bangun...duduk..bangun..sambil ler die kate,"yaaa..chikk.."pastu die duduk n bangun semula n sebut perkataan yang same lagi...pastu..baru ler aku paham...die ajak aku main 'aww-chaakk'..rupe2 nye...'yaa.chikk' tu..versi bahase cine....aku ingatkan..melayu jer main aww-chakk tu..hehhehe...macam2 ler...
hurmmm.rasenyer..cukup ler stakat ni...lagi pon...broadband kat sini..mmg lembap gile...
~pen off

Time KasEh KpD sEmuA kaKitANgaN MUIP

Salam 4 all..
Etry aku kali ni..maybe agak basi da kot..sbb aku sepatut nyer tulis entry ni 2 minggu lepas da...tapi tak pe lor..as my token appreciation to all staff @ MUIP..aku tulis jugak entry ni...
actually..duk kat MUIP for 2 month..aku rase amat lah seronok+gumbira...banyak sweet memory kat sini...yang lagi syok tu..kat muip ni..aku sokmo la dapat makan pree..alhamdulillah...jimat duit aku..heheh...

Ucapan untuk semua staff MUIP....Terima kasih semua for making my live happy...i really enjoy my practicum session...thank you so very much...


~Olie,Nor,Mila...rindu kat korang..mmwahxx
~Olie + Mas
~Kak Mira,Kak Yan, Kak Ros n Janah
~Shafik with MY BOSS~En. Fairuz n En. Zaini..diorang ni la yang banyak kasi tunjuk ajar kat aku...aku duk bawah department depa..so..sangat seronok..tenkiu..*wink

Last Pict..ngan akauntan MUIP..En. Zul...

*p/s for gyah..sorry..tok dan kite nok begambor mase last day aku @ MUIP ritu..so..aku tak tepek pict ko..sori erk..*wink

~pen off


Wednesday, July 15, 2009

AGain n AgAin!!

Salam 4 all..
kepada semua pembace2 blog aku ni..terime kasih yer..sbb sudi membace....even korang tak meninggalkan any comment..aku tetap berterime kasih sbb korang sudi singgah ke mari..i really do appreciate it...hurrmm..skang ni..aku kat library USIM..yang lagi best nyer..aku tak tau kat sini ade intenet pree..hehehceh!!da final year student...ape yang ade kat library pon tak tau..ish3x..dahsyat ko yer aisyah....(diharapkan kepada semua..tidak memandang hina kepada saye ini yang memnag agak malas nak g library)...ni aku datang librarty ngan course mate aku merangkap room mate aku..hazirah joha(sile lah ke bloggnye yang boleh didapati di blog list saye yeh)
huh..this time..aku amik keputusan nok tukor lagi template blog aku ni..sebab nyer???sbb bile aku gune template yang sebelum ni..bapok la lembapnyer nak tunggu upload background pict die yang cantek tu..so..disebabkan aku ni spesis yang tak suke menunggu lame2..aku pon gune la template yang mmg provide by blogspot ni ha...mmg la tak tok kerawang here n there..tapi..macam ok la...sbb nampak matured gitu!!(ceh!!poyos saye ini)
orait..sampai sini yerk..nak gi cari reference book for Tafsir II..esok lecturer nak tanye..menganga aku...
*kepade semua..maap yerk..da lame tak upload pict dalam blog ni..susah cket..sbb tak gune my own laptop...*wink

~pen off

Tuesday, July 14, 2009

Penat power of 3

Salam 4 all..
huhuh..hari ni..class aku sangat pack...start pukul 8 pagi..sampai lorr kul 5 ptg..penat nyer..tok sah kate lorr..mmg sangat letih...pastu..kejer plak makin belambak...report tak siap lagi..submit by minggu ni gak...pastu..untuk subject Advanced Multimedia Application...group project...kene submit proposal by this week jugak....adusss...sangat pening..hurmm..dah name pon belajar kan..mesti mau susah dulu...
Next Monday will be a public holiday untuk Negri 9...so..aku ni..cadangnyer nok balik kampong ler minggu ni..kebetulan plak..ain nak kenduri ahad ni..ain dah meWAJIBkan aku untuk attend kenduri die..i'ALLAH..tak de aral..aku akan sampai ler ke sane..present nyer..tok beli lagi.hurmmm..tak tau nok beli aper...asal member kawen aje..tak dok mende lain..pinggan mangkuk n set cawan..hurmm..aku ingat aku nok beri garam n gule je lor kat ain n hubby die..macam cite ahmad albab tu..bagi garam gule kat FIL die...(ceh!!kedekut punye aisyah!!)...ehh..bukan kedekut..tapi..garam gule tu..kan ke beri banyak makne...antaranye???hurmmmlu pikir le sendiri...sekian yer...hehehhe
*saye amat bengang ketika ini..sbb nye..kat cc ni..blog saye tak bisa di bukak..adusss..tensenn
~pen off

Monday, July 13, 2009

BelAjOr pUlaK

Salam 4 all..hurmmm..skarang ni..agak susah ler aku nok update blog..sbb nyer..aku da tak duk umah sewa dulu...so..no internet maaaa...amat la sukar bagi sayer bile mane internet tak dok...sbb aku tepakse pegi ke cc semate2 untuk update blog aku ni ha..yang lagi susah tu..skang ni..aku tak dok transport melainkan bus USIM tu ajer..sbb nyer...keter aku tu..whhhopoppss..kete ayah aku yang aku gune selame ni..adik aku yang fidaus tu gune kejap sbb motor die rosak sudaaaa....so...aku pon dengan rela ati nyer..merelakan adik aku untuk gune keter tu..(kepada abah saye:Sile lah beli kan keter untuk anakmu ini wahai abah kerana anak mu ini amatlah 'patah kaki' rasenyer..*wink)..hurmmm..skang ni..aku dah kat nilai...kirenyer..ni first day aku @campus untuk sessi ni...padahal..orang lain dah seminggu start..aku ajer yang balik lambat..kenape??sbb nyer..aku sajer jer...kesian tengok mak aku g cari durian sorang2..so..aku pon janji ler ngan mak yang aku akan balik nilai lepas semua botol tempoyak mak penuh....so..aku pon lek lambat ler....
hurmm..first day ni..rase cam janggal lak..blaja pon tak leh bagi full concentration sangat...pastu plak...bleh plak aku n member2 sesat nak mencari kelas tadi..rase cam baru masuk USIM lak...bukan ape...alasan aku sesat kat fakulti aku sendiri adalah sebabnyer...bangunan fakulti aku tu..baru di bukak...so...no wonder la aku sesat kan...da tawaf satu bangunan..baru ler jumpe lecture hall...hehehe...klakor lak..nasib baik datang awal...tak dek lorr kalut sangat...
hurmmm..alhamdulillah..sekarang ni..aku dah semester 7 kat usim..bermakne aku dah final year skarang..ade 1 sem lagi nak abis..i'ALLAH MAY 2010 nnt aku abes lerr...wahhh..sekejap jer rase mase tu kan..rase macam baru jer lagi aku daftar masuk USIM...sedar2..dah taun 4 dah aku....sem ni..aku amik 6 subject...semuanyer 3hour credit punye subject oooo..kepale cket fening ler...ni lor subject nyer:
1.QAA 3053 - Tafsir II(Arab)
2.QAA 4023 - Kajian al-Quran dan Hadis di Era ICT(Arab)
3.SKU 4023 - Human Computer Interaction(English)
4.SKU 4013 - Multimedia (Lanjutan) (English)
5.AAM 4023 - (English)
6.MCA 2013 -(English)
*yg 5 n 6 tu..aku tak ingat name subjek nyer lorr..nnt yer..aku ingat..aku isi..ampun yaaa..heheh
hurmmm...banyak lagi benda yang nak disettlekan sebenornyer...report praktikal..kene submit by this week...adusss....20 pages tuu..tak wat ape pon lagi ni ha....adusss..pening lagi lor...pastu..subject TAFSIR II...every week ustaz akan bagi task..mak aiii....hebat plak rase aku ni ha..(pii rah...hebat ke hape..nek beruban ler kepale ko aisyah oiii)....tak per la..da name nyer pon student...ni lorr kijer nyer...
hurmmm..da kul 7 lorr..da nak malam..so..aku kene balik umah ler...nak menapak jap lagi ni ha..tak per lor....besusah2 dulu kan...BTW..tenkiu to Zira sbb tumpangkan aku untuk hari ni n maybe beberapa ari akan datang...n mintak maap ye..tak dok pic yang bisa di upload...sbb lupe nok save dalam pendrive....
p/s kpd staff MUIP: aku rindu bangat sama kalian!!
~pen off

Sunday, July 5, 2009

Aku dah ade 'KAK NGAH'

Salam 4 all...hurmm..semua dah maklom yer..pernikahan abang saye pade 4Julai2009 baru2 ni...so..congratulation to angah n kak ngah..hurmmm..actually..agak janggal jer bagi aku nak panggil kak ngah aku tu..dengan panggilan 'kak'..sbbnyer..kak ngah aku tu..mude 2 taun dari aku(harap maklom..ini tak bermakne aku ini sudah tua ye..cehh..tak nok ngaku tue..tok sedor diri..)..tapi tak per lor..slowly..nnt biase lorr tu...hurmmm..alhamdulillah..majlis pernikahan angah semalam berjalan dengan baiknyer...even tak ramai pon sedare mara yang datang..tapi tak per lor...sbb ni bukan kenduri besor nye...kenduri besornyer..bulan November nanti..i'ALLAH la....aku malas nak citer panjang..so...sile lorr saksikan gambor2 ini yer...

muke2 org hok yang suke menepek dimane2~

~ngee~

angah n kak ngah~

wahhh..time ni..angah aku mesti debor gile..

selamat suda..alhamdulillah..~

beri mas kawen ke bini die~

hantaran kedua2 belah pihak

muke ni lagi!!

cekelat~

layer cake..home made ni yer..adik ku..imah yang wat..sile tempah jike beminat..

kain pasang~

epal je pon~

carrot cake~

begitu lah serba sedikit gambor2 kawen angah aku..kenduri nyer..i'ALLAH akan diadakan pada bulan November tahun ni...kat mane..tak sure lagi..whether kat jerantot or kat bera..akan diberitau kelak yek..sekian..
~pen off

Thursday, July 2, 2009

daH naK abEss..Sedeyy

nyumm..nyuumm..(sile lorr jgn teliur erk..mintak maap)
Salam 4 all...
huhuh..sedey lak rase...sbb..tomorrow will be my last day as a practicum student kat MUIP...seyez aku cakap..memang best sesangat praktikal kat sini..staff sumer nyer happening...sekepale..mmg sonok lorr duk sini...(wahai sekalian manusia yang ingin berpraktikal!!meh ler praktikal kat sini!!sangat besshhh)...hurmm..rasenyer..next entry nanti lor aku akan tulis everything regarding my practicum...from A to Z(sile lah jangan menyampah untok membace nyer yer..coming soon)...tadi..aku g makan KFC..p ngan olie,mas,nor,mila,gyah...whooppsss..tetinggal plak la 'kak' shafik...eh silap..sori chapik..tok sengaje...rase sedey jer nok tinggal kan depa ni sumer...
to all u guys..korang mmg besh (sunggoh..aku tok tipu!!)..


mila:uisshhh..lapor ngat gayenyer..
olie: ceh..die tau aku nok snap pict..so she 'control' tenyum aje..
mas:hurmmm..a litle bit confuse wif her expression..no comment
nor: "aku tak dok la lapor ngat macam mila..so..beser2 je"..
gyah:agak kurang kesihatannye

pict below:namenyer..aku lupe..tapi panggil nye 'YA'.anak kak ina..eveyday she will come to my bilik n mintak gule2...siap bawak duit lagi tu..mintak nak beli..bagus betol budak YA ni...sangat comei budoknyer..n fotogenik..i like!!..i'll miss u YA..huhuhuhu

Lepas Follow, Tinggalkan Link Anda Di Sini Pulak Ye: