Tuesday, June 30, 2009

Anak Sedare

Salam 4 all..aku hepi bebenor..sbb aku dapat anak sedare baru lagi...sile jangan saloh paham erk..ni bukan anak abg or adik aku..tapi anak kawan aku..liza namenyer...name baby ni adalah..RAJA NUR SYIFA' INSYIRAH BINTI RAJA ISMAIL(aduiss..susoh nye nak menyebut name budok ini.panjong bebenor..)...dilahirkan pade 22 Jun 2009 iaitu pade hari Isnin minggu lepas..syifa' keluar pukul 8.26 malam kat Hospital Temenggong Sri Maharaja Tun Ibrahim,Kulai Johor...(patut ler name syifa' panjang..name hospital pon panjang..heheh)berat bersih syifa' is..3.3kg...(wahh..lebih kurang berat aku jer...heheh..mase lahir lor..bukan sekarang..hhehehe)...Oleh yang demikian...Tahniah diucapkan kepade Norlizawati binti Mohd Shariff dan Raja Ismail...semoga Syifa' menjadi anak yang solehah..

buat Raja Nur Syifa' Insyirah....

Mewangi kuntuman bahagia
Di halaman ayah serta bonda
Menatang selaut cahaya
Melerai resah dan gundah di jiwa
Segunung impian dicita

Selangit harapan di damba
Dibelai, dimanja mesra
Kaulah racun, kau penawar
Senyuman dan tangisanmu
Pengubat duka dan lara

Engkau umpama sebutir permata
Diperlubukkan kasih nan bersinar, bercahaya
Hiasi rumahtangga
Engkau harapan seisi keluarga
Panjatan doa dan aimata
Yang pasrah kepada Yang Esa
Kepadamu tercurah
Kasih sayang dan pengorbanan
Agar terus gemilang

Dididik, diasuh tiap masa
Diajarkan ilmu yang berguna
Mengenal Allah dan Rasul
Menyemai, menyubur iman di dada

Dilayur segala kekerasan
Dilentur dengan kelembutan
Dititip seuntai madah
Hidupmu mula dan berakhir
Menyusur fitrah dan sunnah
Bernoktah di penghujungnya

Tiada yang lebih membahagiakan
Melihat dirimu kian membesar, dewasa
Di dalam sejahtera
Usah terpesona pujukan dunia
Yang hanya menyilau pandangan
Memukau dengan keindahannya
Nasihat ayah bonda
Agar engkau lebih bersedia
Untuk menghadapinya

Bersemi kelopak kasih sayang
Di persada cinta yang sejati
Titisan susu ibunda
Menyegarkan, menghapuskan dahaga

Renjisan keringat dari ayahanda
Menyubur pohon kehidupan
Tuaian sebidang tabah
Buatmu doa dan harapan
Jadilah insan yang mulia
Pembela di hari tua

Waktu bisa merubah segalanya
Dewasalah dalam rahmat dan kasih Ilahi
Redahi pancaroba
Andai langkahmu tersasar kesimpangan
Pulanglah ke laman ayah bonda
Kembali menghuni di tamannya
Bersamalah semula
Menghirup embunan kasih sayang
Sedingin airmata bonda

Engkaulah permata ayah bonda…

salam sayang..

AUNTIE ECAH

KIPSAS in memory


Salam 4 all..this time..aku nok citer pasal KIPSAS...actually KIPSAS ni IPT pertama aku blajor...kat kipsas lor aku blajor macam2...daripade aku ni seorang yang pemalu..sampai lorr aku jadi seorang hok yang spesis tok tau malu(hehehe..jangan salah paham dgn statement ini yerkk)..kipsas banyak lor ngajor aku ni jadi somebody...aku start berorganisasi pon kat sini jugok ler..so..aku amatlah terhutang budi dengan tenaga pengajar kipsas..from IT Department..En.Rosli,En.Zaini,En.Jeff,En.Sham,Pn.Rahmah,Pn.Zura,Pn.Teha,Pn.Zarina,Pn.Mas dan semua tenaga pengajar KIPSAS yang laen..terime kasih bebanyak...kat KIPSAS ni..banyok sangat kenangan...kenangan manis lorr paling banyok..

Nanti aku citer lagi pasal KIPSAS erk..

~pen off~

CiteR kAwEn Lagi!!

Salam 4 all..ni entry yang ke3 berturut2 pasal orang kawin..this time...aku nok citer pasal abg aku nok kawin..aku panggil die angah...angah nok kawen ari sabtu malam minggu ni..bersamaan 4July2009...angah akan kawen ngan orang jeratot jugok..tapi..bakal kak ngah(rase len jer nok panggil kak ngah..tak pe..tak pe..akan ku biasekan jugak..) aku ni...mude dari aku..so..makin kekok lorr aku nok panggil die kak ngah...angah aku ni..akad nikah jer dulu..sbb tunang die tu..belajor lagi..so, atas permintaan pihak perempuan yang meminta untuk nikah dulu...family aku pon setuju ler..atas sebab..depa tu..sokmo bekepit...so..yang terbaek is..menikah ler...angah pon da 3 taun kejer...kire bleh ler nikoh da..umor pon da 26...hurmmm..congratulation lorr to angoh n Linda...

Aku kan tak jadi kawen...tapi..baju kawen da siap da..baju ex aku pon ade kat umah aku...pastu pulok..kebetulan nyer..size nyer same lak ngan abg aku...so..ape lagi...untuk penjimatan kos...aku pon dengan rela hati..memberikan baju ex aku tu..untok abg aku...ni kire wedding present lorr angoh yerkk..ini lorr baju nyer...


Sedey ajer bile tgk baju ni...yer lorr..sepatut nyer...aku nikah dulu dari abg aku..tapi tu lorr..dah takdir nyer begini..abg aku sampai seru dulu...so..segala kelengkapan pengantin seperti bunga telur...langsir...abg aku lorr yang akan gune dulu...guest book yang abah aku dah wat tu pon akan digunakan untuk majlis kenduri abg aku pada bulan November ni...diharapkan semuanye bejalan lancar...

p/s:kepada semua rakyat malaysia..mintak maap yer..sbb tak dapat jempot korang sekarang...i'ALLAH..bulan November nanti..aku jemput semua yer..sbb sabtu ni..kenduri kecik2 jer...TERIME KASEH kerane memahami..*wink

SemuA oRang Da kaWEn!!

~Ramei nyer mereke yang doh kawen~

Salam 4 all...huh..hari ni..my boss was not on their desk..sorang meeting n sorang lagi masuk lambat kot...so..aku pon ape lagi..update blog ler...malam tadi sebelum tido..aku duk lorr membilang member2 aku yang da kawin..ramei loh pulok...rase epi depa da kawen..sedey pon ade..sbb aku jugok yang duk melangok sesorang..kasihan dehhh..yer lor...dulu..ramei je member2 kanvoi g umah orang kawen..skarang ni..makin kurang..tinggal 2 3 kerat jer doh...yang laen..sume ngan wife n hubby masing2...perhatian kepade semua..sile lor doakan saye ini copet2 kawen n dapat suami yang soleh n mithali...saye ini adalah sudah tue..25 maaa...huhuh....

Monday, June 29, 2009

SelamaT penGantin BaRu AzmAh

Salam 4 all..baru2 ni..aku g kenduri kawen azmah..room mate aku mase kat kipsas...aku hepi die dah kawen..selamat pengantin baru mah!!semoga ko bahagie dunia akhirat...sayang ko..mmwahhxx...

Friday, June 26, 2009

Bile aku bawok Keter

Salam 4 all...
wahh..ye ye jer aku ni nok beceriter..ntoh ade tidok orang nok bace..hehheh..
tak per lorr..sekurang2 nyer..counter aku kat tepi tu begerok lorr jugok..kire sejuk la gak ati aku
bile tgk counter tu begerok..even tak sampai 10 pon sehari..heheh...hurmmm...
rini aku nak lek kampong..bermakne..aku nok balik ke jerantot ler petang ni...
aku akan balik nek kete..n semestinyer lor aku yang drive...bile aku drive..aku ade lor tabiat burok nyer....antara nyer..speed..melebihi dah laju...tapi tak dok lor sampai meter aku tu pecoh...
abis laju pon..180...sbb nyer..aku jadi bosan kalu drive pelan2..dalam ati aku akan berkate..
"haiiihhh..bile lor nok sampai kalu gini"...make aku akan speed lorr...lagi satu..kadang2..aku tak speed pon..tapi bile ade jer keter yang aku tengok semacam jer nok ajok aku speed..make nye..aotomatically...keter aku jadi TERlaju..mintak maap yer en polis...jangan saman sayer...tak sengaje..hehehhe...lagi satu...bile kite speed..kiter
akan dapat satisfaction in driving(minta maap kepada pemandu yang behemah...mesti korang kutuk aku kan..hehe..ya ampun sihh
karena aku memang bukan pemandu yang berhemah..heheh)..pastu..aku ni jugok..sokmo la bercakap tepon+bermsg while driving..heheh.
kepada kalian sumer..sile lor jangan ikot ape yg saye lakukan..amat lah tidak bagus..heheh...mak aku sokmo ler bebel kat aku bile aku gune phone while i'm driving..heheh..tapi disebabkan kedegilan aku yang melampau ni...aku tok dengor pon cakap mak aku..hehhe..ampon ya mak..hehehe....
yea!!!time balik doh..kui 5.15 doh ni...nak singgah pasor malam jap..
patu balik...

To durian:Here i come!!!!!!hehehe..jangan jeles maaaa..

Thursday, June 25, 2009

camPoR+CamPOR Part II(ni yang betoL!!)

Salam 4 all..entry ini adalah merupakan rentetan daripade entry hok yang tak jadi sebelum ini atau lebih dikenali sebagai entry "CAmpo+CamPor Part II"...al kisohnyer...aku da siap taip doh
content nye..pastu..aku terselect all..patu aku terdelete...pastu..aku pon..dgn konpiden nyer..mengundo...tapi amat lor megeciwakan...tak leh undo...huhu...letih aku menaip...4 pargraph tuu...(ceh..tulis panjang2..macam lorr ade orang nok bace ngat blog aku ni ha..bior le..)
nak tau dok naper entry ini bername "CamPor+cAmpoR"??begini jawapannyer...bile mane entry bername "caMpoR+CampOR" ni kuor..maknenyer..citer dalam entry iniadalah tidak ade spesifikasi atau dalam bahase kampong nyer...dipanggil "iku dan" ajer...begitulorr kisohnyer...

Haihh..sebenornyer..time ni..aku amat lor rase tensen melampau..sbb nyer..of coz lorr sistem aku ni ha..tok success lagi weh..yang membuatkan aku jadi hyper tension tu..sbb aku da nak abes praktikal next week..kijer tok siap lagi..extend lorr aku(sangat imposible ini berlaku)..
aku berhajat..sblom aku tinggalkan muip ni ha...aku nok le siapkan sistem ni..tapi kalu ikut kan gaye keadaan skang ni..macam tok sempat je doh..waaaaaa..amat tension!!!malas doh rase nok wat...duk kuor error ajer...hampeh betoi!!saper yang hampeh??mesti lor aku...

Haiih..tgh tensen2 ni..bile mengenangkan esok aku nok balek kampong..terus rase teruja plak doh..yabedabedooo..esok nok balek kampong!!nok juppe mok aboh..nok juppe ayam+lembu+kebau(ceh!!sejak bile pulok aku jadi kesahkan binatang2 kat keliling umah??aahhh.dusta semata!!)..yg paling best...skang ni..DURIAN sudah menyembah ke bumi..atau kata lain nyer...DURIAN kat kampong da start gugor!!wahhhhhbapok beshh nyer..tak sabor nok balek kampong!!untuk pengetahuan umum..'tuan tanah' blackishitam.blogspot ini adalah seorang yang pengGILA durian..bile musim durian..pagi2..dalam 7 lebih or paling lambat..kul 8 pagi..aku n mak akan g kebun cari durian gugur...bile da penuh satu kereta tolak..aku akan jadi tukang belah durian itu..dan mak aku akan jadi tukang asingkan isi durian..untok dibuat tempoyak..bile musim derian...aku akan brekfast ngan durian..nyummm.bapok sedap!!(mintak maap lor kepada pemBENCI durian..saye ini memang begini...penCINTA DURIAN)..untok perhatian umom jugok..durian di kampong saye..yang mane ianya telah ditanam oleh nenda sayer yang bername KHATIJAH bt IMAM MAHMOOD..(terime kaseh lor wan..berbakti pae tanoh..kome dapat merasa..alhamdulillah..heheh)..durian wan aku ni..mmg sedap..durian kampong lorr kate kan...mmg sedap...ishh..kecur air liur...nok sangat rase makan derian tu...perhatian juga kepada semua..sile lah hadir ke kampong saye..iaitu di Kampong Pedah. Jerantut Pahang untuk memakan buah derian banyok..jika anda berminat untuk hadir..sile lorr kaborkan kepada saye..ingat yerkk..sementara stock masih ade!!

Haihhh..bos g juppe dato'seri..merangkap big boss muip ni...skang ni..jam pon da pukui 4.30..hehehe..bermakne..aku mesti kene gumbira..sbbnyer...sat lagi..dah nok balik doh...heheh..(jika sayer gumbira untok pulang..ini tidak bermakne..sy tak suke bekerja di sini yeh..saye amat suke bekerja di sini..sangat seronok.harap maklom. )

okeis..sekian..

~pen off

CampOr + CamPoR part II

bapok tension!!!!aku da taip panjang bejeler..patu terdelete!!malas da lorr aku...waaaaaaaaaaaaaaa!!!bapok tension!!!maka..tok jadi lorr entry ni...CANCEL!!

TukOr Baju LAgi

Salam 4 all..hari ni..25 Jun 2009 bersamaan 2 Rejab..buat kali ke3 nye dalam sejarah blog aku..blog ini betukor baju..baju lame doh lusuh..da koyak2..so..wat kain lap kaki ler...ganti lagi lor kaler ala pink gitu..ho sudoh ler..takkan aku tetibe minat kaler pink ni...meraban sunggoh lor...hurmm..tapi kalu aku jadi TER minat kaler pink..bukan saloh pon dak..hurmm layan aer lor...tapi..selok pulok aku nok kene tukor kaler text nyer..patu...kat follower tu..da tak lepas nok tukor kaler..heheh..dok juppe...bior la dulu...

Rasenye..pade mate aku yang rabun tak berape ni..macam da ok jer baju utk blog aku ni ha...kire layan jer lor yerk...suke or tak...kire suke jugok ler...nnt dtg rajin aku..aku tukor baju baru lagi erk..huhu..

Monday, June 22, 2009

camPor+caMpor

Salam 4 all...bile bos tak dok..maka..akan wujud lod lebih dari satu entry dalam sehari...tapi bile bos ade..seminggu skali pon susah nak letak new entry...heheheh..(saye tidaklah marah bos saye..harap maklom)..ari ni..semua staff MUIP meeting...so, opis ni..supe macam umoh tak dok orang lor...so..aku memulakan lor kegiatan bermoral aku ni...iaitu update blog...tengah aku duduk melangok sorang2 dalam bilik unit IT ni ha..aku duk lorr kelebek handbag aku..macam serabut jer dalam nyer...macam gini lor ropenye:
tetibe jer rase bosan pulok aku menengok ke beg ni(kalau lah mak or abah bace blog aku ni..alangkah bagusnye..dapat aku handbag baru..heheh)

di atas merupakan isi kandungan nye..yang mane..aku akan campak ikut suke ati aku je ape2 dalam beg ni..heheh..(kalu lor beg ni bleh becakap..mesti die bebel kat aku)

antara isi kandungannye:
1.mp3
(sbb radio dalam keter aku tak berape nak ok..so,bagi mengelakkan mengantok yang keterlampauan..mp3 ini amatlah berjasa..walaupon ianya..daku 'curi' yang adek aku punyer..heheh)
2.chewing gum
(jarang sebenornyer chewing gum ade dalam beg aku..biasenyer...mentos aje yang ade..utk pengetahuan umum..fungsinye juge same dgn mp3..untuk mengurangkan rase boring+mengantok bile drive sorang2 )
3.Lotion
(sbb kulit aku ni..kadang2 kering sangat..so..itulah gunenye lotion itu..untuk melembotkan kulit daku(ceh!!lembut ta*k Kucing!!!))
4.tisu n pen
(akan digunakan bile perlu..tisu itu, adalah merangkap sbg kertas bile aku nak tulis ape2)
5.Loose powder
(since muke aku ni spesis hok yang beminyok..so..mende alah ini sangat penting untuk cover minyok kat muke ni..yang bile mane die kuor..buleh wat goreng ikan masin)
6.hand fan
(sangat diperlukan time g kenduri kawen..maklom lor..musim panes...)

beg duit aku ni ha..sepatut nyer..kene tukor baru dah ni..(mak abah..sile lah amik perhatian..gantikannye!!hehehehe..)

Itu lor serba sedikit citer pasal handbag aku..seterusnya..aku nok citer..pasai aku tersembor time lunch tadi.hahhhahahahaha..bapok lor klakor nyer..malu??hurmm..tak de sangat..cket2 tu ade lor...gini kisah nye....

Ari ni..ade meeting semua staff..so..makan pree(makan pree lagi!!alhamdulillah)...brekfast tadi..makan okeih jer...berjalan lancar..tapi..lunch tadi..ade problem cket..heheh..pas makan..aku minum air...mase tu..olie(officemate kat sini) wat lawak mende ntoh..tok ingat...pastu..tetibe...aku tersembor air dari dalam mulut aku tu..hahaha..naseb baek tak org sebelah aku..kalu idok..mmg mandi air mulut aku lorr orang tu...time tu..org da tak ramai..so..saksi kejadian pon..tak bape ramai lor...selok bebudok yang makan semeja ngan aku gelak..hahhaahaha..asal aku ingat jer...mesti aku gelak sorang..hehe..macam mane lorr aku leh tersembor tu erk..sbb nyer..aku tgk tudung gyah..mase tu..muke die nampak bulat...terus aku jadi nok gelok...padahal...idok ler klakor mane pon...ish3x...macam2 lor aku ni ha...

T.A.M.A.T

BegIni CeritenyEEe...

Salam 4 all..cam ni citenyer...aku ni..dah lame tak blogging..sbb nyer...banyok kijer nak kene siapkan..tambahan pule...bos sentiase melekat di kerusi nyer...make nye..tok dapat lorr aku nok update blog aku ni ha...sepanjang aku tak blogging..ni lorr mende2 yang berlaku...

1.kenduri kawen:
disebabkan baru2 ni merupekan cuti skolah atau lebih dikenali sebagai musim kawen..makenyer..banyok lor kenduri kendare yang aku g..termasuk le..kenduri sedare mare n kekawan...ade gok la yg aku tok dapat datang..sbb nyer..tarikh jemputan nyer same..so..mintak maap ler kepade sesape yang menjemput..tapi aku tak datang yerk..maka nyer..ni ajer lorr gambor yang dapat di tepek di sini..

ni pelamin anak sedare sepupu aku..aish+fisyah..pelamin ajer yang sempat amik..pengantin aku tok amik pon gambornye

ni anak kawan mak..mak cik peah...mak tak dapat datang..so..aku ler wakilnye...

ni gambor matus+husbandnye..aku tak tau name..tok dan nok intebiu..

ni ijah + senol...becinte dari zaman kipsas lagi ni ha..nikah suda..

ni gambor naha+shah..wahhh..tak sangke..nikah da korang..

2.jalan-jalan cari kawan:
aku pon..ade la gak g jejalan ngan gyah..pejalanan yang tak dirancang..so..jadi lor ianye..kelam kelibut..tapi..yang best nyer..duit aku tak luak pon..sbb makan pon org belanje..heheh..sonok betol...2 hari (sabtu+ahad) makan pree...pas brekfes kat umah kakak sepupu aku..aku terbang ke kontan..singgah amansari..kat sepat..jumpe member kipsas..apik namenyer...so..apik pon belanje makan ngahari...pastu..aku n gyah g jalan kuantan...pusing2 kuantan...(macam la besor ngat kuantan tu..tapi ok la..dari pekan)..pastu..megerib..balik umah sepupu gyah..so..sah2 la..makan malam kami pree lagi...heheh..tidoooo...pastu..bangun pagi..makan pree lagi kat umah sepupu gyah..pastu..dalam kui 9 lebih g pusing2 pantai..jumpe apik lagi..apik blanje kami minum pulok..pastu...balik pekan..singgah kenduri kawen adik janah(member mase kipsas+usim)..ha...kan da cakap..makan pree lagi...alhamdulillah...rezeki...heheheh(kalu tiap2 hari gini..mesti da bejuta duit aku dalam bank...huhuhuhu)..ni jer gambor kat pantai yg ade...

gyah ni..ngah bace paper..paper yg dibace tu..paper semalam..sbbnyer..lupe nak bace ari semalam..so..bace ler ari ni..

gyah kabo..die takut pantai..so..aku merayap lorr sorang2...agak lor panas nyer..tengok ajer lorr byg2 tu..menunjukkan ari sangat panas..

pantai sepat ni..

~wink*~

hurmmm..ni ajer yang aku rase nak cite..nanti..kalu rase nak becerite lagi..aku citer yerk..

Friday, June 12, 2009

Mase oh Time!!

Salam 4 all...

Huh!!agak ler lame nyer aku duk bior blog aku ni besawang...sbbnyer..aku sekarang ni..tak sempat nak update blog sgt...kejer makin banyak...stakat ni..sistem aku baru siap sikit...n benti jap dari wat sistem..sbb bnyak kije lain lagi kene wat...hari ni, bos tak dok..aku duk tercangok sesorang kat dalam bilk ni..cik zaini+cik fairuz meeting kat kuantan...shapik ke ulu tembeling..ade program ngan TM..gyah pulok..da duk kat bilik lain..die lead untuk key in data bagi system muallaf...belambak gile data yang nak die masukan dalam sistem...muallaf since 2004-2008..perghhh..kurus lorr jari ko gyah...

Hari ni jugok..birthday OLiE..aku pon tak tau rini birthday olie..so..no present lor..hurmmm..aku n gyah ingat..nak wat macam birthday najwa ritu...kasi gambor...hurmm..akan dipikirkan kemudian..presentnyer..suprise for OLiE!!by de way...HEPPI BIRTHDDAY OLie!!

~ni OLiE..comei budaknyer..baru je masuk 22..~

~nyummm..birthday cake~

Tenkiu jugak kat shapik n mas..sbb sponsored makan..mee kari yang sedap!!tenkiu guys!!aku tukang abiskan makanan jer..tak tolong papepon...hehehe..

~pen off
Sincere...

Wednesday, June 10, 2009

Sangat Bee-Z

Salam 4 all..pada ketika, waktu dan saat ini..saye adalah sangat bz dengan kijer yang banyak...maka nye..tidak la dapat saye nak tulis panjang2 aper yang dah berlaku....nnt2 lor erk...ITS kejer TIME!!!

Thursday, June 4, 2009

My SySteM

Salam 4 all...this time..aku nak cite pasal system yang aku da start develope..ni aku da print out manae yang da siap...sile lor click pade gambornyer, untok lebih besaq..

~ni login page aku~

~next page..user kene lor pilih proses nyer~

~next page untuk delete file enakmen~

~ni page untuk update enakmen~

~next page utk nak upload enakmen baru~

Skarang ni..ngah pening cket kat databasenyer..hurmm.harapnyer..pening ni..sekejap ajer lor..esok penyelia aku nak datang..patu pagi sok..aku kene bagi tazkirah..waaaaaa..2 perkara yang menakotkan..doa kan semua berjalan lancar..ameen..

~pen off

PoweR KinetiC..pasang..jgn tak pasang

Salam 4 all..semalam..3 June 2009...dapat kijer pasang memasang..cik fairuz arahkan kami be3(aku,gyah,chapik) utk pasang power kinetic kat finance department..ade 10 bijik pc semua skali..bemakne..10 la power kinetic kene pasang..ala..mendalah ni..macam extension plug lor jugak(ni menuruk profesor chafik lor..)..functionnyer yang tetulis kat kotak die adalah:

-reliable voltage protection
-wilder input range to handle greater variation
-enhanced surge suppression capabilties
-internet line protection
-trendy and compact

sile lah paham2 kan sendiri makne nyer yeh...tengah2 wat kijer tu..sempat jugok lor begambor...

~sebelum pasang, kene check serial num dulu~

~aku tgh duk pasang power kinetic~
(sesungguhnye..i'm getting FAT)

~my opis mate..gyah n chapik~

pastu..semalam jugok..birthday officemate aku..najwa namenyer..HEPI BEFDAY WAWA..aku tak tau pon birthday die rini..makanye..tak dok lor beli present...pastu..duk pikir2 nak beli aper...dapat ler idea nak bagi frame gambor..pastu letak gambor najwa, aku n gyah..so..ini lor hasilnyer..

najwa kate.."cantik!!".means.najwa suke..maka dengan itu..aku n yati pon puas ati...cukup lor takat ni dulu..nnt pikir entry len plak...

~pen off

Tuesday, June 2, 2009

IndusTrial TraiNing

Salam for all..hurmm...ari ni..agak pagi aku berblogging...saje jer..suke2.actually bukan ade ape pon nak citer..hari ni..i'll start to develope the system..hurmm..hope dat i can make it till the end...harap2 nyer..boleh run lorr system aku ni nanti...maklom lor..aku ni..asal wat system ajer.muler lor pening..nak dapat kan success 100% tu..macam tak penah jer rasenyer..this time aku nak wat sampai success..sbb kat sini ade gyah, cik zaini n cik fairuz..hope depa sume bleh tolong aku....papepon..tenkiu yer guys...

~interface secara roughly~

~ini adalah buku laporan saye~

~my everyday task~
~boku report+enakmen+laptop+a4paper..huhuhu~

rasenyer..tak de pe da la kot...dats all for today(agak nyer lor..bukan aper..ptg kang, kalu aku rase nak isi new entry..aku wat jer..)...nak cont my task..

~pen off~

Monday, June 1, 2009

kaWan barU tapi KawaN Lame

~gyah~
Salam 4 all...

Wahhh..hari ni..aku amat lor epi sekali.kenape??sbbnyer..hari ni..aku dapat geng aku balik..huhuhu..aku da boring lagi duk sesorang..kalu idok..sebelum ni...aku ni..duk menghitung jam ajer lor...pukul baper nak balik kijer..tapi hari ni..rase macam mase tu..cepat jer..
luper lak aku nak citer pasal kawan baru aku ni..

actually..die ni..bukan aku baru kenai hari ni pon..since secondary school lagi da aku kenai die....kipsas pon same...U jer lain..aku masuk USIM..die kat UUM...n yg beza nyer lagi..die da qualified..aku ni jer..hok yg tok abes2 blajor.(sampai bile ntah..)...BTW...skarang ni..yati a.k.a Gyah duk satu department ngan aku...wahh..makin merioh ler department aku ni ha...2 pompuan..3 laki2...kire ok lor...kijer aku jadi makin senang..sbb nyer..aku akan mencedok coding2 php yang ade pade gyah..hehehe..(kire halal beralal jer lor gyah erk..)...pastu..skarng ni..aku da ade geng nok jalan2..nok makan same2...sonok sangat....

hurmmm.disbbkan opis hour da abes..aku nok balik do la ni...banyok kijer nok buet lagi...

**aku tidaklah mencuri tulang..sbbnyer...opis hour doh abes..harap maklom yerk..wink*

~pen off~

Lepas Follow, Tinggalkan Link Anda Di Sini Pulak Ye: