Sunday, May 24, 2009

noveL oo NoveLLL

salam 4 all..
ahaks...rini aku nak beciter pasal novel...actually..tetiber jer rase teringat zaman2 'gile novel' dolu..sekarang ni..aku tak de lor gile novel sangat...kire layan ajer...tu pon..asal bace ajer..aku akan main ngelat..aku bace synopsis..patu..bace main tebuk2....malas da nak mengadap novel ni..bukan aper..kalu ngadap novel ni..tak jadi kijer lain lorr gamaknyer..(hanya orang yang suke bace novel ajer yang akan memahami..hehehe)ini sumer..berlaku zaman skarang ni lor..

berikut adalah penceritaan aku..mase zaman aku gile novel dolu2..heheh

first novel yang aku beli adalah KAU YANG SATU by NIA AZALEA...macam mane aku bleh nak beli novel ni??sebenornyer..aku ni..bukan jenis suke membace pon(jujur ni..hehehhe)..tapi aku terbace synopsis cite ni darimagazine ape ntah..mingguan wanita kot...pastu, kebetulan, lepas tu..aku ade program MAMPAN(mahawsiswa anak Pahang)..progam tu kat pwtc...sementara nak tunggu time makan..aku pon merayap2 lor kat pwtc tu..tetiber..nampaksatu kedai buku...aku pon masuk jer lor..pastu round2...tgk2..ade buku tu..aku pon beli ajer...hargenyer.sangat murah.RM14 sahaje yer(zaman skang tak dok rasenyer novel muroh gini..dan sile lah jangan bandingkan dengan buku mewarna kanak-kanak yeh..tak seswai..wink*)..

masuk je dewan makan(dalam bahase omputih nyer ape ntah??)..aku pon amik port yang best2 cket..patu..bermulalah 'penjajahan' aku ke atas 'kitab' itu...aku da tak kisah pon pade makanan2 yang best2 atas meja tu..orang memekak..menyanyimenari kat stage pon aku tak tgk...novel ni lagi best daaaa...sampai lor ke dalam bus...aku bace novel tu..orang kiri kanan aku..memang aku tak kesah da...dalam bus tu...pak cik drebar tutup lampu bas..maklom laari da malam...semua orang nak tido...aku ni mmg tak puas ati lor..ye lor..wat spoil jer...ngah duk feeling2..gelap terus jadinyer...aku pon try lor bukak lampu kecik yang disediakan kat atas kepale kite tu(ntah ape namenyer lampu tu..xtau)menyale lor lampu tu..aku pon...teruskan bace..tapi yang betambah geram tu..tak sampai 5 minit..lampu aku tu mati...nampaknyer..ade orang yang sangat tak puas ati dgn aku..(hehehe.sebenornye..mmg patut pon lampu dtutup..da kui 12 lebey lorr..)..aku pon memakse mate utk tido...sampai je kat hostel (kipsas)..aku naik bilik aku....mandi2..patu sambung bace..sampai abes...esok nyer tu..aper lagi...ponteng class pagi lorr aku..hhehehehe..letih weh..ni lor penangan my first novel...
pas tu.aku jadi gian nak bace novel..pas satu..satu aku beli(membazir betol lor.)..umah aku tak de lorr byak sangat novel nyer..lebih kurang 30 lebih jer ko(jumlah ini adalah sangat sedikit sebenarnyer)....hurmmm..sebenornyer..memang lor nampak macam membazir...tapi...bagi peminat2 novel ni da tak kisah..janji puas ati..tak tido..tak makan...tak per...sbb tu..sbgai sorang pompuan..aku cadangkan..kaum sejenis aku bace novel time 'bendera merah' ajer yerk..bukan aper.takut tak solat lak nanti..dapat dosa free.. itu ajer citenyer..malas nak taip da...hehehe
ni antara koleksi novel aku:
-KAU YANG SATU (NIA AZALEA)
-BICARA HATI (DAMYA HANNA)
-SEHARUM KASIH (AINA EMIR)
-PERGILAH SEPI (FAUZIAH ASHAARI)
-HATI YANG TERUSIK (NIA AZALEA)
-NOTA CINTA BUATMU (NORHAYATI BERAHIM)
-TIADA LAGI MIMPI (SYARIFAH ABU SALEM)
-RELA KUMENANTI (DAMYA HANNA)
-TAK SEMANIS IMPIAN (SYARIFAH ABU SALEM)
-HATI SEORANG WANITA (NORHAYATI BERAHIM)
-OMBAK RINDU (FAUZIAH ASHAARI)
-ATIKA (HASREEYATI RAMLI)
-PELABUHAN KASIH (LILY SURIANI)
-BISIKAN RINDU (MIMIE AFINIE)
-BUATMU KEKASIH
-SAAT CINTA BERSEMI (DAMYA HANNA)
-SEREDUP KASIHMU (NIA AZALEA)
-KAU UNTUKKU (AISYA SOFEA)
-MANISNYA CINTA (ANIS AYUNI)
-KASIH ANTARA KITA (ALEYA ANEESA)
-SESUCI CINTA (AINA EMIR)
-JENDELA HATI (AISYA SOFEA)
-SUARA HATI (ANIS AYUNI)
-HADIRNYA CINTA (PITTERIAH ABDULLAH)
-ADAM & HAWA (AISYA SOFEA)
-DURI(FAUIAH ASHAARI)
ni yang sempat aku jumpe...ade gak orang pinjam tak pulang..adik lelaki aku bace letak merata pon ade...rasenyer..lepas ni..takbeli novel da...malas da..

**sekarang duk kumpul buku2 ilmiah lak...sape2 nak bagi birthday present..sile lor bagi buku erk(sungguh lor tak malu aku ini..ahaks..pedulik aper!!hehehhe)
**yang kaler merah itu..peberet aku lorr..
~pen off

No comments:

Lepas Follow, Tinggalkan Link Anda Di Sini Pulak Ye: