Wednesday, May 20, 2009

BeCelaRu

-gambor sekador hiasan jer weh-
- green apple design photography-
Salam 4 all..

Amatlah saye ini bercelaru otak kanan dan juga berserta otak kiri...sepertinya tidak dapat nak berfungsi dengan baek ajer....haihhh..mereng lorr aku ni ha...huhuhu....actually..nak lor beciter ni ha..semalam, mak aku tepon aku..banyak kali lor jugok...3 daripadanya, mak aku tanyer soklan yang sama..."kakde, bile nak kawen?.."....waaaaaaaaaaaa...aku memang nak sangat kawen..tapi da calonnyer tak dok weh...nak wat guane..macam aku cakap sebelum ni..aku hanya mampu berdoa..semoga aku dipertemukan dengan jodoh yang soleh....


aku tak de la nak memilih...tapi ni la ciri2 yang mesti ade pada SUAMI aku(guys,tolong doakan aku dapat ape aku nak ni erk..)


- Solat 5 waktu x leh tinggal..n of coz la die mestilah seorang yang boleh mengimam kan solat aku..


- Boleh membaca Quran dgn baek sbb kalu die tak boleh ngaji, macam mane die nak jadi imam kalu tak pandai ngaji kan..takkan nak bace 4 qul ajer selame hidop..khatam Quran at least 3 kali maaa...


- Bertanggungjawab - ni of coz la...saper nak laki yang tak sikap tanggungjawab


- Sanggup besusah senang ngan aku


- Boleh terima aku seadanya..baik n burok aku.kelebihan n kekurangan aku...ngeh3..


- Boleh membimbing aku n anak2..(anak??..hehehe)


- Boleh jaga aku lebih daripada macam mane mak abah aku jage aku...


- Selalu mengigatkan aku bile aku lupe..n tegur kesilapan aku..


- Menghormati keluarga aku..sbb kuarge..kuarge die jugak kan...


- kasih + sayang + cinta sama aku..


Di atas adalah sebahagian daripada ciri2 SUAMI aku..kalu dapat macam yang aku idam2kan ni..alhamdulillah lor...kalu dapat yang vice versa...aku terime sebagai ujian dari ALLAH..


dats all la kot untuk entry ni ha..nnt nak pikir nak tulis aper lagi..


~pen off

2 comments:

Ustaz Mohd Khir Johari bin Abas said...

Ini baru sebahgian je ni dari ciri2nyer yer. Wah! agak susah nak carikan ni. Doa banyak2. Insya Allah. Jodoh dah ada tu tapi dia belum datang menyapa lagi. hehehehe

blackishitam said...

hehehhe..
betol tu ustaz..ni baru sebahagian..
hehhe..bile lor jodoh saye tu nak datang menyapa..
ustaz doa2kan la erk..

Lepas Follow, Tinggalkan Link Anda Di Sini Pulak Ye: