Friday, April 17, 2009

TakDoK kIjER da akU nih

Salam 4 all..atoiii la..sepatotnye..skang ni aku da kat jerantot..balek kampong...tapi tak jadi balik hari ni...tak tau ler nak balek bile...agak2 nak balek...aku cabut ajer ari esok...hurmmm..tak tau nak wat mende...nak study???jgn harap ler..slagi tak ari esok nak exam..tak de nyer aku rajin bukak buku..memang ngeng la aku ni..kalu mak abah tau..siap kene bebel...ngeh3x...hurmm..disebabkan aku tak dok kijer..aku pon belek2 la folder2 aku yang aku da simpan since aku kat KIPSAS lagi..boleh tahan la bezaman nye da...pastu..jumpe pulok file 'lucu'..pastu..bace2..macam syok jer..boleh lor wat aku sengeh sorang kat dalam bilek nih...ni aku nak share ngan saper yg 'ter'singgah kat blog aku nih..(yer la..blog aku ni tak glemer mcm blog org len..sob..sob..:(..xper la..asal aku bahagie..sudoh ler:)...)

-CERITA 1-
 
Teh Panas

pada suatu hari..seorang lelaki pergi kesebuah restoran untuk minum petang...
disebabkan wang yang dibawanya cume 70sen aje,die pon bertanyer harge segelas teh panas dan teh sejuk..pastu, waiter tu pon jawab la dgn angkuhnyer(ceh!!padahal keje kat warong nak roboh jer da pon bukan kat 5star hotel pon)..
"teh panas 70sen, teh sejuk RM1.20"..
lelaki tadi pon mintak la teh panas...bila waiter(yg bongkak nak mampos tu)hantar segelas teh panas yang berasap(macam serombong ketapi) kepada lelaki itu..lelaki tu pon..dgn rakusnyer meneguk teh panas tu sampai habes...
waiter tu pon pelik jer tgok lelaki tu..sbb teh panas tu..leh abes cam sekelip mate jer..
lelaki tu pon bagi duit 70 sen pada waiter tu, n berkata(sambil tejeli2 lidah die..sbb kembang lidah die kene air panas)..
"kalau lambat diminum..air ni akan jadi sejuk..kalau dah sejuk..tak pasal2 saye kene bayar RM1.20...lebih baik saya minum cepat2...sbb duit saye ade 70sen jer.."

moral of the story:tok sah la wat dungu terlebey..sengsara diri sendiri weh..


-CERITA 2-

Seorang Ayah dan 3 anaknya

Seorang bapa yang baru pulang dari menjalani kursus diluar negara selama 1 tahun pulang kerumah.
Dia memanggil 3 orang anaknya untuk bertanyakan apakah yang telah anak2nya lakukan sepanjang 
ketiadaan beliau... Jika perbuatan baik.. ayahnya akan menghadiahkan wang RM 100 tapi jika perbuatan
yang tidak baik.. ayahnya akan merotan sebanyak 10 kali...
 
Anak 1 : "Ayah.. saya telah membunuh seorang kawan yang telah mengganggu awek saya.. tapi saya
benar2 insaf sekarang... kalau ayah maafkan saya.. saya berjanji tidak akan mengulanginya lagi"
 
Ayah : "Baiklah, nampaknya kamu benar-benar insaf.. Ayah maafkan kamu...!" 
 
Anak 2 : "Sepanjang ketiadaan ayah.. Saya telah mencuri sabanyak 10 kali di kedai mak timah.. tapi
sekarang saya benar2 menyesal..dan berjanji tidak akan mengulanginya lagi.."
 
Ayah : "Baguslah.. kamu juga nampaknya menyesal... ayah maafkan kamu...!"
 
Anak 3 : "Saya tidak pernah melakukan apa2 kesalahan... sepanjang ketiadaan ayah.. saya sangat
rindukan ayah... setiap masa saya menyebut nama ayah... tak kira siang malam.. pagi petang... saya
sayang kan ayah.."
 
Ayah : "Oh.. jadi kamulah yang selalu menyebut2 nama ayah tak kira masa itu? sampai ayah tak boleh tidur..
dan bile ayah makan..sampai ayah tercekik..jadi... kamu telah melakukan kesalahan besar dan mari kesini... ayah nak rotan!"

moral of the story:aku pon tak paham bapak jenis ape nih..ish3x..


-CERITA 3-

Teka ayam

Mamat : "Apa yang engkau bawa tu?" 
Awang : "Ayam... Cuba teka.. berapa jumlahnya? Kalu tekaanmu tepat.. kesemua dua ekor ayam yang 
aku bawa ini akan aku kasi pada mu!" 
Mamat : "Emmmm.. tiga kot..?" 
moral of the story:aku rase..mamat ni skolah sampai kat pagar skolah jer kot..bod*h terlebih lak gayenyer.

-CERITA 4-

Terlalu banyak

Tiga orang perompak berjaya merompak sebuah bank di ibu kota..
Apabila sampai di tempat persembunyian... mereka bercadang hendak membahagi-bahagikan wang 
yang telah dicuri tadi..
"Mari kita bahagikan wang ini secepat mungkin dan terus lari keluar negara..!" kata bos 
Tiba2 mereka jadi pening kerana terlalu banyak wang yang ada diatas meja itu dan tidak larat
hendak mengira kesemua sekali...
Tiba-tiba salah seorang dari mereka berkata..
"Apa susah2.. malam ni kita tidur aje.. esok pagi kita tengok dalam akhbar.. berapa jumlah wang ini" 

*sekian sahaje utk entry merapu nih..sbnrnyer..banyak lagi..tapi..malas nak copy paste...lallaaalalla
~pen off


No comments:

Lepas Follow, Tinggalkan Link Anda Di Sini Pulak Ye: