Sunday, April 5, 2009

Lame bebenor aku COTI!!

Salam 4 all..alhamdulillah..sakit mate aku da recovered..walaupon tak sepenuhnyer..tapi..aku da boleh drive..from kolumpo going back to Nilai...n esok..nak balik Jerantot semule...huh!!letih betol..letih tu satu hal da...yang lagi susah tu..mate aku ni..my vision is not so cleaq....nampak kelabu2 jer..mate kanan macam dah ok..tapi mate kiri ni...kelabu sungguh....bile aku drive..aku tawakkal aje....aku balk nilai ni pon sebabnyer nak kene settle kan 2 lagi assignment yng terbengkalai selame 2 minggu(since aku MC ritu)..huh!!idea pon da tak baper nak ade ni...2 assignment RESEARCH METHODOLOGY mesti di submit esok!!api..whateva pon..aku akan pastikan aku tidoq awal jugak malam ni(letih ar bejage wat assignment nih!)..

Mase MC baru ni..aku duk umah jer...tak p mane2 pon..sbb.abah kate.."org sakit mete..tak boleh bejalan..kene rest ajer.."..(sungguh membosankan!!)..tapi kan..memang patutu aku duk diam2 kat umah aku kat Jerantut tu pon...sebab..kalu aku byk sgt bejalan2..aku akan menyebarkan virus2 sakit mate aku ni...so..disebabkan aku consider ngan org lain..aku pon korbankan la mase jalan2 aku dgn duduk ajer diam2 kat umah...

Mate kiri aku teruk sgt..hari ke6 sakit mater..mater kiri aku da tak leh nak bukak....mase tu aku kat KL lagi..kat umah mak cu Milah aku..kat Kepong..aku menagis sorg dalam bilik bawah umah makcu..yer la..nak menangis depan org lain..natni org kate aku ngade2..manje sgt..ape2 la...tapi sebenarnyer..tu la aku..aku memang tak tahan sakit...kalu aku sakit..i need someone to pampered me...org paling aku nak skali..adalah my MAK n ABAH..aku da tak tahan sangt...nak ajak nizam(anak makCu) p klinik..sega pulak..sbb aku tak berape biase ngan die..aper yg leh aku wat..aku duk jer la dalam bilik...org makin ramai kat luar(sbb ade tahlil n kenduri arwah utk pakcu..alFatihah)..aku nak sgt keluar..tolong makcu ape yg patut...tapi aku betol2 tak larat..mate ni sakit sgt4x..aku menangis jer...pastu..aku pon tidor jer la...bile bangun tido..mate macam ok sikit..aku pon keluar la dari bilik..duk kat ruang tamu..nak dk kat dapur..tak leh sgt..mate pedih..tgh2 duduk..nizam pon pelawa g klinik...aku yg da meng tak tahan sgt ni pon...mengiakan ajer..nizam bawak p klinik kat area kepong tu jugak..tak tau ler ape name klinik tu..sampai jer kat klinik...nasib baik tak de patient...bile masuk dalm bilik dokter..dokter pon tekejut tgk mate aku.."manyak telok ooo"...kate dokter cina tu....dokter kate...aku punyer mate da ade luke2..dokter tak berani nak recommend ubat ape2..dokter suruh aku pegi specialist cepat....pastu..aku pon balik umah makcu semula dgn kecewa sekali...(TQ Nizam..bwk sy g klinik..sori erk..menyusahkan awk sekeluarge..)aku terus call mak malam tu...mak suruh lek jantut dulu..hurrmm..nak jer aku menjerit kat mak.."mak!!kakde dah tak boleh bukak mate!!!..maacam mane nak balik naik bus!!"...hurmmm...pastu...mak bg tau abah...keadaan aku macam mane...abah pon suruh mak p jumput aku kat kepon ni ari esoknyer...n bawak aku jumper specialist mata....esoknyer.mak pon datang ngan driver abah..bawak ler p klinik...klinik tu..kat jalan ipoh...Pusat Pakar Mata Shukri & Hardeep....aku sgt lah berpuas hati dengan service yg diberikan...kire worth it sgt dgn bayaran nyer...dokter kate..kornea mate kiri aku ni..dah bercalar..tu yang jadi teruk tu..dokter kater..paling sekejap pon..1 minngu baru die beransur pulih..pastu...die bagi 3 jenis ubat drop n 1 oinment..harge semua skali..RM130.00...mak yg bayar..heheh..TQ mak..:)....disebabkan jam baru pukul 3.00pm..so..mak pon ajak pegi shopping tudung kat ARIANI..(aku ni..sakit macam mane pon..kalu di ajak berjalan..sihat terus jadinyer)...mak pon borong 5 helai tudung + 1 helai aku punyer...hehehhe..double thanx 2 mak...
samapai ke bera pukul 6.00pm...

aku pon berehat2 kat umah...2 malam kat umah jerantut...n selebihnyer..kat umah bera...aku sakit..tapi ALLAH tetap murahkan rezeki aku...susu ALPHA LIPID terjual sebanyak 4 tin selame 2 hari...heheheh..walaupon tak bnyk mane..tapi aku tetap happy...mak kate..rezeki orang sakit....hheheheh

alhamdulillah..skarang aku dah makin ok...n skarang da nak smbung wat assignment...:)

~pen off

2 comments:

ppb_ppkp said...

salam kenalan..kalo org tua2 cakap..sakit mata..org yang tengok kena cakap sakit bontot..ehhehe

blackishitam said...

eh..betol3x..org kampong kome pon kate gitu weh...ngeh3x..

Lepas Follow, Tinggalkan Link Anda Di Sini Pulak Ye: