Wednesday, April 29, 2009

BesT giLe ZamaN BeBuDak

Salam 4 all...

waktu sekarang menunjukkan 4.45 petang..15 minit lagi aku nak lek jerantot(cam poyo jer ayat)..yabedabedoooo...sonok weh..nok balek kampong...skang ni kat opis lagi..ngah wat kijer benornyer..tapi terase nak update blog..so...ni lor jadinyer..

haihh la..tetiber jer teringat zaman kanak2 ribena...sonok sunggoh lor...tak dok masalah pon...happy jer..aper yang aku reti pikir mase tu...main + jalan2 + g skolah(rasenyer..mase kecik dolu..g skolah bukan niat nok blajor sangat pon..sajer..suke2 nak bekawan) sonok sunggoh lor..itu jer yang aku pikir...
Aku ni..kalu bab2 main..menang aku la hero n heroin nye..org laen aku rase macam tak bagus(budget best lor kirenye mase kecik dolu..ceh..nyampah!)...amende yang aku suke main???ni lor antarenyer(ni mainan yang pemes aku lor)..
1.Main Masak-masak:
bile aku main masak2...of coz la aku akan jadi tukang masok nyer...orang lain tu..akan jadi kuli batak aku...(ceh..sangat la bersifat kuku besi aku ni..)...yang aku jadi lagi syok tu..kengkawan aku yang laen ni.tak de pulak nak menjawab cakap aku...yer lor..mane tak nyer..da aku jer yang paling 'tue' di kalangan semua tu...(agaknyer...dalam ati diorang sumer tu..bapokla nok maroh n menyumpah gile babas kat aku ni ha..tapi tahan ajer lorr..hehehe.)..biasenyer..aku main masak2..aku akn gune kan mainan masak2 yang mak aku beli utk adik aku(beli utk adik..tapi aku yang main lebey..ish3..mmg lor kakak yang sangat tak bewibawa..ngeh3)...pastu...aku akan kutip daun2 kat luar umah..konon2nyer sayor la tu...tapi penah lor jugak aku wat kijer pandir...aku amik paper lame kat umah aku..patu aku pon amik kuali mak aku...bebudak yang lain ikot ajer aper aku cakap..redha ajer..hehehe...aku pon idupkan api..aku amik batu bate..wat sendal kuali..aku pon idupkan api..mase tu..tak tepikir pon nak amik kayu wat kayu api..(maklom la..lembap cket dulu..sbb tak minum susu DUGROW..heheh)..bile kuali da panas..aku pon masukkan la telur....suke betol aku time tu...sementara nak tunggu telor tu masak..aku arahkan 'kuli-kuli' aku sumbat paper kat tempat api tu...sampai lor telor tu masak...bile da masak..aku yang tamak halobe ni pon..nak makan sorang jer...bebudak yang lain tengok ajer aku..nak marah tak berani..(jahat nyer aku ni kan..hehehe)...aku cubit lor cket nak rase telur tu.....hahahhaha...padan muke aku..telor tu..rase asap..tak sedap langsong!!!!!..aku yang jahat ni pon ape lagi...bagi kat bebudak yang lain utk mengabiskan nyer....aku kate kat depa.."korang..sedap tau..makan la...saye da kenyang.."...diorang yang ala2 lapor tu pon..makan ler..muke diorang jadi semacam..tapi abes jugok telor tu diorang kijer kan..heheheh..kasihan korang..
2. Main Kawen-kawEN(peberet ni..hehehe)
pade kebiasaan nyer..aku akan jadi semua skali(pelakon yang hebat aku ni..hehehe)aku lah mak andam..aku la pengantin..aku lor pengapit...aku la guest yang datang kenduri(kononyer lor..)...ape2 hal..aku memang akan jadi director nyer...(ahmad nisfu pon pening ngan aku ni gamaknyer..)...bike main kawen2..abes segala barang2 kawen mak aku, aku bawak kuar...kasut tinggi nyer..selendang kawin mak..baju mak yang vogue2 pon jadi mangsa gak...yg paling penting..lipstick..(mase ni..aku tak kenal mende lain melainkan lipstick)hehehhe..aku akan arahkan 'pelakon2' aku untuk wat aper yang aku nak...acting diorang mesti perfect..hehehe...aku akan beri arahan berdasarkan daripada kenduri2 kawin yang aku penah g..cth nyer...pengantin pompuan mesti kene malu2...hehehe....terok tol aku ni kan..kasihan korang..
ade lagi..nanti aku update lagi yang part II erk..sbb ni da nak balik da...bubye..
salam 4 all..
:)
~pen off

No comments:

Lepas Follow, Tinggalkan Link Anda Di Sini Pulak Ye: