Thursday, April 30, 2009

bAnyOk lor DiaLEct..SonOK wehh

PAHANG ku TERCINTA



hahaha..bapok lor kome bangge nyer jadi oghang PAHANG weh...deh lor kite mendengor lagu nih..kaeh jumper di you tube...aokme tok paha kan???hahaha...kalu aokme boleh terang ke kome amende hok yang die kabor dala lagu nih..kome blanjer deme makai d ghumoh kome...tempoyok ikai paten weh...pepaleh lor seda' nyehhh..

KELANTAN



HAhahaha..best gak layan video nih..atoii la..aku da la kureng cket nak pahe amende dio royak..tapi balun ajer..heheh

NEGERI SEMBILAN

Hehehe..ni lor lagu peberet aku...from nogori...weh..aku hapei doh lagu ni weh...hehehe..semangat aku menyalin lagu ni..mase sem 2 ritu..kaw2 punyer ngapal lagu ni..tak tau la naper..sajer..suke2..layann ajo laaa..tak dapet den nak nolong..

TERENGGANU


ehehe..ganu kiter..kate iklim tu ler..hurmm..best gak la lagu ni..sbb die rancak gitu kan....huhuh..kalu die lentok2..tak dek nyer aku nak tepek kat cni...wehh!!weh!!weh!!ke laot nun!!!

Sekian..itu sajer erk..kalu korang nak tgk banyok lagi..g ler cari kat youtube..ngeh..aku da malas..hehehe

~pen off

Wednesday, April 29, 2009

BesT giLe ZamaN BeBuDak

Salam 4 all...

waktu sekarang menunjukkan 4.45 petang..15 minit lagi aku nak lek jerantot(cam poyo jer ayat)..yabedabedoooo...sonok weh..nok balek kampong...skang ni kat opis lagi..ngah wat kijer benornyer..tapi terase nak update blog..so...ni lor jadinyer..

haihh la..tetiber jer teringat zaman kanak2 ribena...sonok sunggoh lor...tak dok masalah pon...happy jer..aper yang aku reti pikir mase tu...main + jalan2 + g skolah(rasenyer..mase kecik dolu..g skolah bukan niat nok blajor sangat pon..sajer..suke2 nak bekawan) sonok sunggoh lor..itu jer yang aku pikir...
Aku ni..kalu bab2 main..menang aku la hero n heroin nye..org laen aku rase macam tak bagus(budget best lor kirenye mase kecik dolu..ceh..nyampah!)...amende yang aku suke main???ni lor antarenyer(ni mainan yang pemes aku lor)..
1.Main Masak-masak:
bile aku main masak2...of coz la aku akan jadi tukang masok nyer...orang lain tu..akan jadi kuli batak aku...(ceh..sangat la bersifat kuku besi aku ni..)...yang aku jadi lagi syok tu..kengkawan aku yang laen ni.tak de pulak nak menjawab cakap aku...yer lor..mane tak nyer..da aku jer yang paling 'tue' di kalangan semua tu...(agaknyer...dalam ati diorang sumer tu..bapokla nok maroh n menyumpah gile babas kat aku ni ha..tapi tahan ajer lorr..hehehe.)..biasenyer..aku main masak2..aku akn gune kan mainan masak2 yang mak aku beli utk adik aku(beli utk adik..tapi aku yang main lebey..ish3..mmg lor kakak yang sangat tak bewibawa..ngeh3)...pastu...aku akan kutip daun2 kat luar umah..konon2nyer sayor la tu...tapi penah lor jugak aku wat kijer pandir...aku amik paper lame kat umah aku..patu aku pon amik kuali mak aku...bebudak yang lain ikot ajer aper aku cakap..redha ajer..hehehe...aku pon idupkan api..aku amik batu bate..wat sendal kuali..aku pon idupkan api..mase tu..tak tepikir pon nak amik kayu wat kayu api..(maklom la..lembap cket dulu..sbb tak minum susu DUGROW..heheh)..bile kuali da panas..aku pon masukkan la telur....suke betol aku time tu...sementara nak tunggu telor tu masak..aku arahkan 'kuli-kuli' aku sumbat paper kat tempat api tu...sampai lor telor tu masak...bile da masak..aku yang tamak halobe ni pon..nak makan sorang jer...bebudak yang lain tengok ajer aku..nak marah tak berani..(jahat nyer aku ni kan..hehehe)...aku cubit lor cket nak rase telur tu.....hahahhaha...padan muke aku..telor tu..rase asap..tak sedap langsong!!!!!..aku yang jahat ni pon ape lagi...bagi kat bebudak yang lain utk mengabiskan nyer....aku kate kat depa.."korang..sedap tau..makan la...saye da kenyang.."...diorang yang ala2 lapor tu pon..makan ler..muke diorang jadi semacam..tapi abes jugok telor tu diorang kijer kan..heheheh..kasihan korang..
2. Main Kawen-kawEN(peberet ni..hehehe)
pade kebiasaan nyer..aku akan jadi semua skali(pelakon yang hebat aku ni..hehehe)aku lah mak andam..aku la pengantin..aku lor pengapit...aku la guest yang datang kenduri(kononyer lor..)...ape2 hal..aku memang akan jadi director nyer...(ahmad nisfu pon pening ngan aku ni gamaknyer..)...bike main kawen2..abes segala barang2 kawen mak aku, aku bawak kuar...kasut tinggi nyer..selendang kawin mak..baju mak yang vogue2 pon jadi mangsa gak...yg paling penting..lipstick..(mase ni..aku tak kenal mende lain melainkan lipstick)hehehhe..aku akan arahkan 'pelakon2' aku untuk wat aper yang aku nak...acting diorang mesti perfect..hehehe...aku akan beri arahan berdasarkan daripada kenduri2 kawin yang aku penah g..cth nyer...pengantin pompuan mesti kene malu2...hehehe....terok tol aku ni kan..kasihan korang..
ade lagi..nanti aku update lagi yang part II erk..sbb ni da nak balik da...bubye..
salam 4 all..
:)
~pen off

Alpha Lipid lagi

Salam for all..haih...mood tak baper nak ade ni...tak tau ler kenape..agak nyer sbb letih tak abes lagi kot...baru jer sampai dari pahang..x sempat tido lagi ini...tadi drive...memg mengantok tahap tenok betol...
ni nak citer pasal jualan alpha lipid aku ni ha..dalam mase beberapa ari yang lepas...aku p wat sale alpha lipid...sbb gap utk last paper tu agak ler lamenyer..11 ari weh..tu yang aku berani wat sale tu..aku p Politeknik Shah Alam..tak penah pon sebenornyer meniage cam ni...mule..rase segan2 la gak...tapi..lame2 tu..ok jerk..so far..alhamdulillah la...6 tin jugak la tejual ALPHA LIPID aku hari tu...2 hari..kire ok la tu kan...pas abes kat poli..malam tu jugak aku rush lek ke Bera..sbb nyer..pagi2 esok nyer tu..aku kenen p pekan pulak..nak cube nasib kat sane...letih.memang letih giler...tapi sonok...sbb aku mmg spesis suke bejalan....kat pekan..sale tak baper ok..satu tin ajer tejual..tapi kire ok la tu kan..daripade tak dok langsung....alhamdulillah...
setakat ni..aku dah ade sorang downline..alhamdulillah..rezeki...so..income pon..i'ALLAH akn betambah...so...kepada korang2 sumer..yang berminat nak tambah income..meh ler..join ALPHA LIPID...

~pen off


Tuesday, April 28, 2009

KeRinduan pD bLog

Salam 4 all..atoiiii la..pepalih lor lamenyer aku nak update blog ni ha..rindu lak rasenyer kat blog aku yang keentah ape2an ni ha.....maklom ajer lor..coti2 exam..so..aku pon balek lor ke kampong..idok ler aku 11 hari nak melangok jer kat umoh..huhuhu..macam2 aktiviti lor aku wat selame menyepi ni ha..nak cite sekarang..macam tak sompet ajo...maklom la..aku skang kat cc...so..pitih bawok tok banyok mane nih..kang tak pepasal aku jadi tukang lap cermin kat sini ha..idok ler teman...hurmmm.later lor aku bagi entry yang panjang cket erk..ni just nak menjengok ajeh...lastly..thank you HAJAR..teman kakde p cc ni ha..hehehhe..even kakde tau..hajar mengantok sekarang ni ha..hehhee..sori erk hajar...hehehe



Tuesday, April 21, 2009

BELAJOR BETINGKAT-TINGKAT!!BODO NYER..MELANTON-LANTON!!

~KOSMO,15 April 2009~

Salam 4 all..aku ni..tak dok la minat nak tules current2 issue ni..tapi..disebbkan malam tadi..pas jer aku bace dalam tenet pasal seorang manusia yang berjantina pompuan yang lebih glemer ngan panggilan NOR..aku jadi geram yang teramat sangat..aku rase..die ni cerdik kan..yer la..kalu idok..macam mane die leh jadi lecturer kat USIM kan..dalam bahasae yg kasor..boleh la die diklasifikasikan cam ni...BELAJOR BETINGKAT-TINGKAT,BODOH MELANTUN-LANTUN..maybe org nak kate aku beria sbb aku ni student USIM...of coz..aku ngaku...saper leh diam diri kalu orang nak burokkan tempat kite cari ilmu???come on la!!otak macam ape ntah..naseb bek la aku tak kenal si nor ni..walau pon aku da tau name sebenor die...tapi tak leh nak mention kat sini..nnt die sue aku..mampos aku!!..aku dgor cite...die ni..anak somebody lor...agak nyer..disebabkan itu le..die betambah la gong nyer!!untok tidak memanjang lebor kan citer..ni la antara soklan  n ape yag aku nak cakap kalu jumper si NOR ni..

1.Ape matlamat hidup PUAN CIK NOR???(die bukan PUAN lagi da..n aku rase..die tak kawen sampai sudah da la..sbb org laki da takot nak dekat ngan die..takot kene beleber n takot nnt..hal bilik tidor umah tangge masok  paper..atoiii..mampos gini..)

2.Adakah CIK NOR sangat berpuas hati dengan statement hampeh Cik Nor yang mengutuk USIM kaw2 tu???

3.CIK NOR tak de rase macam CIK NOR da malukan diri sendiri ker???

4.CIK NOR tau tak..yg CIK NOR ala2 menggelapkan mase depan CIK NOR sendirik???(saper la yg berani hak hire cik nor ni erk...ish2.ngeri aku..)

5.Lepas ni..CIK NOR mesti sonok kan..CIK NOR dah glemer skang..wahhh..mintak otograf (maap ler cik nor..sy ni..english lingkup..tak macam cek nor..)CIK NOR.

6.CIK NOR...CIK NOR ni mmg spesis suker kecikkan org len erk???ooo..kirenyer..CIK NOR ni..mmg perfectionist(eh..betol ker eja die gini cik nor??)tahap cipan erk..wahhh..teruja sy ngan CIK NOR ni..sbb tak penah jumpe org gini dalam dunia..

7.CIK NOR, bleh saye tau..pas ni..student IPT mane lak yang CIK NOR nak kejerkan??n IPT mane lak yg CIK NOR nak malukan??

8.CIK NOR..kenaper erk..CIK tak kasi tau seantero dunie name betol CIK NOR n tunjukkn wajah CIK NOR yang 'canteeekkk' sgt tu??name CIK NOR tak best ker??best jer kan..hurmm hidong CIK NOR senget + kemek ker??..tak kan....

9.Ehh..sy tau..CIK NOR bukan 'coward' kan???(huh!!!hek' die tak 'coward'!!nak mention name sendiri pon susah..tak coward ke hape!!..ustaz aku kate.."BERANI KERANA BENAR..TAKOT KERANA SALAH!!"..)

10.CIK NOR..pintu tobat masih tebuker yerkk..so..lu pikir la sendirik!!!

SEKIAN TRIME KASEH.

Maap ler guys..kalu korang rase aku ni over sangat..tapi as aku bagi tau..APE YANG TERPIKIR..ITULAH YANG TERTULIS...nak kate ikot perasaan..maybe gak kot..ade la cket2..bukan cket..tapi banyok nak mampos!!

Dalam ati ku berkate.."alangkah seronok n terujanyer aku kalu NOR sendiri yg bace entry aku nih"..

*whaevapon..same2 la kite doakan CIK NOR ni erk..moga2 die sedar ape yg die wat..n dilindungi ALLAH hendak nyer..:)

Kawan2..sile la comment ape yg patot..

~pen off



Monday, April 20, 2009

Balek KampOng yaNg menYeRonokKaN!!


Salam 4 all..Atoiiiiii..bapok la letihnyer badan aku ni ha..rase nak tecabut jer satu badan..dari pukol 12++ tadi da aku drive...sampai la ke malam ni ha...aku lek kampong..pastu angkut la 2 org adik ni ha..syafa n ziera..sajer nak ajak depa ni kenal pahang ckit..negeri nan indah permai  tersangat lah makmur dan dipenuhi pohon2 kehijauan yang amatlah menyamankan ati dan nurani mata yang memandang..perhhhh..hebat lak rase explanation aku...tapi cam over cket..aaahh..bior ler..

Yang best nyer..da 24++ tahun aku hidop ni..aku tak penah pon jejak kaki kat kubur MAT KILAU...ala...PAHANG WARRIOR tu ler...kuburnyer..ade kat jer ngan umah aku..tapi tak dok la dekat sangat..tapi kire dekat la jugak(haihhh..cakap gayer ape ntah..)..tapi disebabkan aku semangat nak bawok bebudak tu round jerantot..aku pon g la bawok diorg ziarah kubur mat kilau..sbb nak bawok g taman negara..jauh sangat..tak sempat...maka dgn itu..ni la antare gambor2 yang sempat aku amik..

~(^_^)~

~al-Fatihah~

~MAT KILAU~

~ni ade la cket...briefing pasal MAT KILAU~

~hok ni pon..briefing pasal MAT KILAU..tapi dalam bahase yg aku tak paham sehabok pon~

Disebabkan aku suker menda2 yang kait mengait ngan sejarah ni(tapi subjek sejarah aku TAK MINAT LANGSONG!!)..aku pon kire sonok jugak la..dapat ziarah kubor MAT KILAU ni...kubur ni..kat KAMPONG KEDONDONG....then..mase on de way balek..ade la jumper satu pokok ni..bapok ler besornyer..name nyer..pokok ara..pokok ni hiduo da lebih 60 tahun..rupe die..agak la menakotkan...ni ade lor gambornyer...

~Besor pepaleh lorr pokok ni weh~

~pokok Ara~

Pastu..aku pon dgn banggenyer..tunjuk kat bebudak ni..skolah lame aku...skolah tempat aku wat jahat...huhuh...ni lor cket gambor skolah aku..Sek. Men Agama Pulau Tawar...


~ni lorr ostel aku..tepmpat aku wat jahat..hehehe~

~ni skolah aku..tak cantek..tapi sonok skolah cni~


~SEkOLah Ku tErcHinTa~

Pas Balek dari kubor..mak ajak balek ke umah bera...so..aku pon angkut la bebudak ni p bera lak...kat bera bapok ler boring..xdok aper pon...ni ajer lor yg sempat posing kat bera..

~budak yg dgr kate~

pastu..balik nilai..tak ikut kolumpo..tapi ikut bahau..sonok gak..jumper tempat sejarah lagik..kat sungai Lui..kat sini.mulenyer perang dunia ke2...tapi tak sempat nak amik gambor..sbb masing2 sumer takot nak turun...pastu singgah solat kat masjid Jempol..pastu..sampai seremban...aku n bebudak 2 org ni pon..melilau ler...kitorg p jusco seremban..kat seremban 2..pastu p city park..jalan2..sambil bagi ikan makan..byk betol ikanyer...ni ler..gambor kat city park..

~itu ler ikannyer...mase ni..tak byk lagi..pastuu..sekeap je..jadi la macam bawoh ni..~

~Sonok tgk ikan ni~

~ish3x..yg besor gedabah tu la yg aku punyer..size 9 tu..hahha~

~Tak tau la nak kate mende~

~ishh..cam jakon jer..tgok mende lor tu..ngeh3~

~ngeh3..cam ape ntah budak 2 org ni ha~

~wah..kanak2..ramei..ade 5 sumernyer di citu~

Pas siap bagi ikan makan n pusing2 city park..aku pon balek..tapi singgah umah kakak zira jap..solat n minum air..sodap pulak air blackcrnt tu...tq zara n kak long..n anak kak long..ashraf yg chumelll..ni pict ashraf...

~alololoo..tomeinyer ierr~

Sekian..aku da ngantok nih..kalu rajin..sok aku letak new entry..kalu rajin lorr...
~pen off

Saturday, April 18, 2009

Ini lor penyudahnye

Salam 4 all..ari ni..aku boleh dikatekan hebat la(ceh..hampeh..puji diri sendirik!!)..sbb nyer pas solat subuh..aku tak tido da..yabedabedooo...sonok2...disebabkan aku bangon awal..so,aku pon online terus la...dari kul 6.45pagi takdi aku online..pastu..tak tau nak wat per..aku pon menatap la blog aku...yer la..nak tunggu org lain mengadap..ntah bile2..pastu..tetibe aku rase nyampah lak tgok template aku tu...aku pon, dengan penoh semangat nyer..mencarik la template2 lain yg nak ditukorkan...aku pon g la kat btemplates.com(ini ajer la web yg aku tau utk cari template blog..aku memang jakon + keduang pon...heheheh)..nak mencari template ni..satu hal da..lepas satu2 aku try..sampai la aku da malas..aku pon pilih aje template ni..

Even template ni kaler pink..n agak lari jugak la daripada BLACKISHITAM punyer color theme..tapi lantak ar...aku nak betukor angin lak...pink..girly la cket kononyer...this time..aku da malas nak add any widget..sbb aku rase cam serabot aje...kalu add pon..satu due da la...sebelom ni..aku letak counter kat blog aku..tapi this time..da maleh da...sbb aku punyer blog..bukan glemer pon..wat malu jer letak counter..sbb yg singgah pon, baru brape kerat..(sepatutnyer..aku start counter aku ritu..dgn 328777..bukan'0'..kan3x).wat sedey aku jer memandang kat counter tu...macam ni..tak dok counter..tak dek la terase sgt yg aku ni tak glemer..pastu..tulisan die pon macam ok lor..tak kecik sgt..tak besor sgt...kalu kecik2..aku nyampah nak bace....pastu lagi..template ni cam sweet la jugok...layan jer la...

Benda yg paling malas aku nak wat skang ni adalah m'add blog list..atoiiiiiiiii...banyok weh..(tak dok la bnyak mane pon..berie jer lebey)..so..kesimpulanyer..ni lor pentudohnye...pin kaler maaaaa..

Friday, April 17, 2009

TakDoK kIjER da akU nih

Salam 4 all..atoiii la..sepatotnye..skang ni aku da kat jerantot..balek kampong...tapi tak jadi balik hari ni...tak tau ler nak balek bile...agak2 nak balek...aku cabut ajer ari esok...hurmmm..tak tau nak wat mende...nak study???jgn harap ler..slagi tak ari esok nak exam..tak de nyer aku rajin bukak buku..memang ngeng la aku ni..kalu mak abah tau..siap kene bebel...ngeh3x...hurmm..disebabkan aku tak dok kijer..aku pon belek2 la folder2 aku yang aku da simpan since aku kat KIPSAS lagi..boleh tahan la bezaman nye da...pastu..jumpe pulok file 'lucu'..pastu..bace2..macam syok jer..boleh lor wat aku sengeh sorang kat dalam bilek nih...ni aku nak share ngan saper yg 'ter'singgah kat blog aku nih..(yer la..blog aku ni tak glemer mcm blog org len..sob..sob..:(..xper la..asal aku bahagie..sudoh ler:)...)

-CERITA 1-
 
Teh Panas

pada suatu hari..seorang lelaki pergi kesebuah restoran untuk minum petang...
disebabkan wang yang dibawanya cume 70sen aje,die pon bertanyer harge segelas teh panas dan teh sejuk..pastu, waiter tu pon jawab la dgn angkuhnyer(ceh!!padahal keje kat warong nak roboh jer da pon bukan kat 5star hotel pon)..
"teh panas 70sen, teh sejuk RM1.20"..
lelaki tadi pon mintak la teh panas...bila waiter(yg bongkak nak mampos tu)hantar segelas teh panas yang berasap(macam serombong ketapi) kepada lelaki itu..lelaki tu pon..dgn rakusnyer meneguk teh panas tu sampai habes...
waiter tu pon pelik jer tgok lelaki tu..sbb teh panas tu..leh abes cam sekelip mate jer..
lelaki tu pon bagi duit 70 sen pada waiter tu, n berkata(sambil tejeli2 lidah die..sbb kembang lidah die kene air panas)..
"kalau lambat diminum..air ni akan jadi sejuk..kalau dah sejuk..tak pasal2 saye kene bayar RM1.20...lebih baik saya minum cepat2...sbb duit saye ade 70sen jer.."

moral of the story:tok sah la wat dungu terlebey..sengsara diri sendiri weh..


-CERITA 2-

Seorang Ayah dan 3 anaknya

Seorang bapa yang baru pulang dari menjalani kursus diluar negara selama 1 tahun pulang kerumah.
Dia memanggil 3 orang anaknya untuk bertanyakan apakah yang telah anak2nya lakukan sepanjang 
ketiadaan beliau... Jika perbuatan baik.. ayahnya akan menghadiahkan wang RM 100 tapi jika perbuatan
yang tidak baik.. ayahnya akan merotan sebanyak 10 kali...
 
Anak 1 : "Ayah.. saya telah membunuh seorang kawan yang telah mengganggu awek saya.. tapi saya
benar2 insaf sekarang... kalau ayah maafkan saya.. saya berjanji tidak akan mengulanginya lagi"
 
Ayah : "Baiklah, nampaknya kamu benar-benar insaf.. Ayah maafkan kamu...!" 
 
Anak 2 : "Sepanjang ketiadaan ayah.. Saya telah mencuri sabanyak 10 kali di kedai mak timah.. tapi
sekarang saya benar2 menyesal..dan berjanji tidak akan mengulanginya lagi.."
 
Ayah : "Baguslah.. kamu juga nampaknya menyesal... ayah maafkan kamu...!"
 
Anak 3 : "Saya tidak pernah melakukan apa2 kesalahan... sepanjang ketiadaan ayah.. saya sangat
rindukan ayah... setiap masa saya menyebut nama ayah... tak kira siang malam.. pagi petang... saya
sayang kan ayah.."
 
Ayah : "Oh.. jadi kamulah yang selalu menyebut2 nama ayah tak kira masa itu? sampai ayah tak boleh tidur..
dan bile ayah makan..sampai ayah tercekik..jadi... kamu telah melakukan kesalahan besar dan mari kesini... ayah nak rotan!"

moral of the story:aku pon tak paham bapak jenis ape nih..ish3x..


-CERITA 3-

Teka ayam

Mamat : "Apa yang engkau bawa tu?" 
Awang : "Ayam... Cuba teka.. berapa jumlahnya? Kalu tekaanmu tepat.. kesemua dua ekor ayam yang 
aku bawa ini akan aku kasi pada mu!" 
Mamat : "Emmmm.. tiga kot..?" 
moral of the story:aku rase..mamat ni skolah sampai kat pagar skolah jer kot..bod*h terlebih lak gayenyer.

-CERITA 4-

Terlalu banyak

Tiga orang perompak berjaya merompak sebuah bank di ibu kota..
Apabila sampai di tempat persembunyian... mereka bercadang hendak membahagi-bahagikan wang 
yang telah dicuri tadi..
"Mari kita bahagikan wang ini secepat mungkin dan terus lari keluar negara..!" kata bos 
Tiba2 mereka jadi pening kerana terlalu banyak wang yang ada diatas meja itu dan tidak larat
hendak mengira kesemua sekali...
Tiba-tiba salah seorang dari mereka berkata..
"Apa susah2.. malam ni kita tidur aje.. esok pagi kita tengok dalam akhbar.. berapa jumlah wang ini" 

*sekian sahaje utk entry merapu nih..sbnrnyer..banyak lagi..tapi..malas nak copy paste...lallaaalalla
~pen off


Thursday, April 16, 2009

Hatiku BerBicaRa

Salam 4 all..ntah aper kejadahnyer entry aku malam ni..ade pulak jiwang gitu jadiknyer...hehehhe..sajer jer..skali skale...hatiku berbicara....hurmmm..tak tau la nak start cam ner..tapi aku rase ade something dalam ati aku ni..hati aku berkata sesuatu yang susah aku nak luahkan memalam ni...tapi..aku akan cube gak utk luahkan isi hati aku yang terpendam ni...hati kecil ku cuba menidakkan aper yang aku rasakan...tapi akan ku bagtahu seantero dunia...yang dalam hati ku berkata..AKU LAPAR TAHAP CIPAN BERANAK TAPIR!!!..atoiiiiii..nape la perot ni...kejer nyer..hanyer la.."sila penohkan ruang2 kosong di sini"...aku kene diet...badan aku ni da macam di pam2..gemok betol....adik aku da panggil aku bola da..abah pon suroh aku diet....heheheh..kalu duk kat nilai ni..aku leh la tak makan...tapi kalu duk kat jerantot or kat bera...sori la..jangan harap la aku nak diet...mak masak sedap sangat...kena pulak..asal aku balek jer..mak da siapkan lauk peberet aku..panggang tempoyak ikan patin...huishhh..memang meleleh la....kalu aku jumper jer lauk ni..memang tak pandang kiri kanan da...duk kejer berulang ngan nasi jer la...memang sedap sunggoh..haihhh la..naper lak setahun dua ni nafsu serakah aku terhadap makanan menjadi2 erk...berat makin naik ni...risau2 gak..tapi time makan..bedal ajer...macam mane skalipon..aku nak jugak turunkan ckit berat badan aku ni..ikot kan..nak jer p London Weight Management..tapi tu la...tengok2 duit dalam bank, tok sah kan nak g London Weight Management..nak beli teh orang kampong pon berkire2...hehhehe...nak katenyer..aku ni..tak beduit...maklom la...tak kijer lagi...mak abah tanggung lagi daaaa...huhuhu...haihh..suda2 la aku ni merepek nyer...nak sambong study ler kerjap..patu nak tido..

~pen off~ sat lagi nak menggegarkan org kg juara..nak tgk bola..huhuhu..

Wednesday, April 15, 2009

Pagi Yang GuLap

Nguaahhhhh(menguap..eee.burok benor ropenyer...)...best betol tido time2 cam ni..just imagine erk...dgn mendong nyer..gelap jerk hari...pastu ujan..dgr lak bunyi ujan tu...huishhhh..memang pukol 12 pon belom tentu sedar(bagi orang yang suker kan TIDOR la..)..tapi disebabkan aku tak baper suker bangun lambat terlebey ni...aku tak dek la rase nak tido sangat...walaupon housemate aku skang ni semua nyer masih berlegar2 di ISS(bermakne..tido ler.)...wah..ni entry aku yg kedua aku tulis time2 gini...sesuatu yg boleh dibanggekan jugak..sebab tidak terpengaruh dgn kedinginan pagi yg gulap ini..heheh...semalam aku tido kui 3.30pagi...wahhh..mesti org kate aku study..n sepatut nyer itu ler yg aku kene wat...tetapi..ni la hasilnyer yang aku dapat tido sampai 3.30:

1.Hafal pasal riwayat hidup Nafi' jer
(ni masok pekse QIRAAT ari esok...ibnu kathir n abu amru dok bace lagi..atoiiii..poning)

2. berangan dapat laki soleh + baek + betanggungjawab + penyanyang 
(ish3x..demand sungguh aku)

3.tgk youtube..layan lagu yuna-dan sebenarnyer
(best lagu ni..i like..:*)

4.cari kengkawan dalam facebook n fs
(hasilnyer??tak jumper pon..keciwa gak la)

5.cari layout baru utk blog aku
(da jumper yang bekenan..pastu terus ngantok)

6.kacau org thru msg
(tapi tak org layan..sbb org da tido..aku jer yg macm penrompak..sbb tak tido malam)

haihhh..boleh tahan jugak midnight activity aku erk..hurmm..naper la aku tak wat night walk jer erk...ngeh3x...sekian sahaja utk entry pagi yang gulap ini..aktiviti seterusnyer???masih belom difikirkan...antara kebarangkalianyer adalah..kelubung dalam simut(tapi tak tdo la)..@ mandi @ bace buku @ bermsg ngan sape2 yg sudi melayan aku yg otak tak cukup 10 nih(mereng ckit..ckt je la tau..)..n yang sudah semestinyer..surfing intenet maaaa..

~pen off 

Tuesday, April 14, 2009

Aku Sayang Adek2 Aku..BangAT!!

14.04.09 ni aje..dah 3 entry aku letak dalm blog aku ni..aku tak tau nak wat aper...sepatut nyer, aku kene la wat revision...khamis ni ade paper QIRAAT AMALI II...da la paper tu susah...tapi aku tetap wat dono jer....haihh..ntah mane la pegi mood study aku ni erk...dari pagi tadi aku duk bace mende yg same..aper la yg aku pikirkan..aku pon tak tau..

Tetibe teringatkan adek aku yang aku da lame sgt tak becakap ngan die(adik yg mane satu??hurrmm..biarla rahsia)..begaduh???eh..tak dek la...biase la..sedangkan lidah lagi tergigit..ni kan pulak adik beradik.....da lame sgt aku tak becakap ngan die...huhuhuh..aku tak tau la die tau or tak aku ni ade blog...kalu la ditakdirkan die terbace blog aku ni..bagus la...

to adek aku yang berkenaan..

marah betol gayenyer ko kat aku erk...salah ker mende aku wat kat ko tu..aku sayang kat ko..sbb tu aku wat gitu...ko marah aku bagitau mak pasal ko tu...ko kate..kite leh settle adik badik..nak setel apenyer..aku cakap ko bukan nak dengar...so..aku terpaksa bagi tau mak...sbb aku geram sangat..aku tak sangka..sbb budak tu..ko boleh marah kakak ko sendiri..darah daging ko....aku admit..memang aku menyampah + benci + tak suka +bengang + sakit ati dengan 'kawan' ko tu...sbb kalu betol die serius..da lame die bawak mak ayah die datang umah..bukan nyer angkut ko ke hulu ke hilir...asal aku cakap macam2..ko sibuk duk backing budak tu...yer la..buah hati ko la katekan...ko da besar..da boleh pikir buruk baek...sian la kat mak abah tu..jagan nak kecewakan mak abah...lastly..aku nak bagi tau yang aku sayang ko sangat2..aku rase sunyi lame tak bebork ngan ko..lame da aku tak ber 'pandir' dgn ko...i missed all the time that we had spent together....

~pen off~sekian sahaja untok kali ini.mood study da datang!!


SamaT PaGi!!

Salam 4 all..hurmm..sebenornyer..malam tadi..aku tido kul 1.30pg....hurmm..sangat awal bagi seorang pelajar yang tgh exam macam aku, tido time tu..tapi da ngantok..nak wat cam ner..cadangnyer..pagi ni nak qada' tido..baru berangan nak wat record..bangun kui 11...hurmmm tapi tak penah bejayer pon..paling lewat..kui 9(kalu kat kampong..kire lewat terlebeh tu)..heheh..burok benor pompuan bangun lambat erk..xpe2..selagi aku idup membujang ni la..aku nak wat care idop bujang..boleh bangun tdo lambat..boleh p jalan mane2 je aku nak pegi...boleh menepek kat umah sape2 yang aku suke...nanti da kawen...laen citer lak..transformers la aku jawabnyer....ntah aper yang aku mimpi malam tadi...tak dek per rasenyer...hurmm..MIMPI?..boleh pecayer ke kat mimpi erk...aku da 3 kali mimpi org yg same...hurmm..mainan tido jer kot mimpi tu..orang kater..bukan aku kater erk ni tau..kalu kiter nak mimpi kiter tu jadi realiti..kiter jangan citer kat orang aper yang kiter mimpi tu...sbb takut tak jadi..so, kalu mimpi yg burok2 tu..adalah lebih baik utk dihebohkan seantero dunia..ni antara mimpi burok yang aku penah mimpi:

-jumper raksakse
(sblum tdo..aku tgk citer ultraman mase tu..tetibe kuar lak raksakse tu dalam mimpi aku..ngeri jugak la.)

-org yang aku sayang dalam family meninggal
(tak nak2!!tak leh terime tol mimpi ni!!tukar mimpi laen la!!)

-perompak masuk umah aku
(agaknyer sbb aku memikir sgt pasal perompak yg makin aktif kat tempat aku..jerantot)

-aku nikah ngan laki orang
(ya ALLAH..mintak jauh la..tak nak sakitkan ati kaum sejenis aku)

Hurmm..ni jer yang aku ingat...malas nak recall..buang karen...mintak2..semua mimpi aku ni..tak jadi realiti la erk...mengerikan...n mimpi2 yang best2 tu..biarlah rahsia...ceh..geli aku...matahari da makin naek..bermakne..aku kene menyucikan diri ler ni...tak mandi lagi nih...celik2 mater..temenong jap..memikir aper nak wat..memikir mase depan...n terus mengadap menda alah ni...maka terciptalah entry ini pada pagi yg penoh barakah ini..wink*wink*..:)

~pen off 

Monday, April 13, 2009

Ini untOk OrAnG kG. JuaRa!!

aku ni tak dok kijer..maklom la..siang tadi 2 paper aku kene pulun...so..malam ni..aku tak bisa bukak subject baru..lek2 lu...takot mereng aku nanti...

Heh...time kaseh sbb antor gambor2 ni kat aku..cantek sangat...i'll get there soon yerk..i'ALLAH..
.tapi ade satu gambar tu..aku tak leh nak upload kat sini..sbb tetibe jer ade mat saleh pakai baju tak cukup kain..ngeh3x(pinjam trademark ko)
(^_^)




~aku paling suke gambar ni..cantekk sangat4x~

ASSALAMUALAIKUM..
aku nak cakap dalam tepon.takot terlama....walaupon aku tau ko pakai celcom blue..di mana kadar panggilan nyer cukup murah sekali (wah..skema ayat)..tapi aku tak nak la bebel panjang2 kat ko..aku tau..ko rimas dgr nanti..n paling penting..takot kredit ko abes..maklom la..ko top up 2 minggu skali jerk...ngeh3x(pinjam trademark ko lagik)...

ALLAH tu...maha adil DIA akan bagi kita rase semua pahit manis hidup...setiap manusia adalah sama..yang bezanya, mungkin ALLAH akan bagi kite rase yang pahit dulu pastu baru lah yang manis n begitulah sebaliknye..so..bersyukur lah erk..sbb sekarang ko da senang..i'm happy for u..ko ingat yer..ko kene slalu pikir positif..

n paling penting...bile idup ko da stbil nanti, ko jangn luper diri..kite kene ingat...semua ni ALLAH yang bagi...anytime DIA boleh tarik balik...mak ayah n adik2 ko tu..ko kene tolong..tu memang da tangungjawab ko sbg anak n abg...mudah2an berkat rezki ko n bertambah lagi...

last but not least...aku doakan...
-ALLAH permudahkan urusan ko
-ko bejaye dunia akhirat
-rezki ko bertambah
-ko capai target idup ko
-ko jadi anak yang berbakti pada mak ayah ko
-ko dapat bina kuarga ko sendiri dalam redha ALLAH

huhuhu..thanx for being my frenz...:)..all the best!!

p/s:mee goreng basah satooo!!patu..sotong jarum celup tepong skali!!!lalalalallala..

~pen off at 12:29hours...sbb aku nak melayan msg ko ni ha..huhuhu



Sunday, April 5, 2009

Lame bebenor aku COTI!!

Salam 4 all..alhamdulillah..sakit mate aku da recovered..walaupon tak sepenuhnyer..tapi..aku da boleh drive..from kolumpo going back to Nilai...n esok..nak balik Jerantot semule...huh!!letih betol..letih tu satu hal da...yang lagi susah tu..mate aku ni..my vision is not so cleaq....nampak kelabu2 jer..mate kanan macam dah ok..tapi mate kiri ni...kelabu sungguh....bile aku drive..aku tawakkal aje....aku balk nilai ni pon sebabnyer nak kene settle kan 2 lagi assignment yng terbengkalai selame 2 minggu(since aku MC ritu)..huh!!idea pon da tak baper nak ade ni...2 assignment RESEARCH METHODOLOGY mesti di submit esok!!api..whateva pon..aku akan pastikan aku tidoq awal jugak malam ni(letih ar bejage wat assignment nih!)..

Mase MC baru ni..aku duk umah jer...tak p mane2 pon..sbb.abah kate.."org sakit mete..tak boleh bejalan..kene rest ajer.."..(sungguh membosankan!!)..tapi kan..memang patutu aku duk diam2 kat umah aku kat Jerantut tu pon...sebab..kalu aku byk sgt bejalan2..aku akan menyebarkan virus2 sakit mate aku ni...so..disebabkan aku consider ngan org lain..aku pon korbankan la mase jalan2 aku dgn duduk ajer diam2 kat umah...

Mate kiri aku teruk sgt..hari ke6 sakit mater..mater kiri aku da tak leh nak bukak....mase tu aku kat KL lagi..kat umah mak cu Milah aku..kat Kepong..aku menagis sorg dalam bilik bawah umah makcu..yer la..nak menangis depan org lain..natni org kate aku ngade2..manje sgt..ape2 la...tapi sebenarnyer..tu la aku..aku memang tak tahan sakit...kalu aku sakit..i need someone to pampered me...org paling aku nak skali..adalah my MAK n ABAH..aku da tak tahan sangt...nak ajak nizam(anak makCu) p klinik..sega pulak..sbb aku tak berape biase ngan die..aper yg leh aku wat..aku duk jer la dalam bilik...org makin ramai kat luar(sbb ade tahlil n kenduri arwah utk pakcu..alFatihah)..aku nak sgt keluar..tolong makcu ape yg patut...tapi aku betol2 tak larat..mate ni sakit sgt4x..aku menangis jer...pastu..aku pon tidor jer la...bile bangun tido..mate macam ok sikit..aku pon keluar la dari bilik..duk kat ruang tamu..nak dk kat dapur..tak leh sgt..mate pedih..tgh2 duduk..nizam pon pelawa g klinik...aku yg da meng tak tahan sgt ni pon...mengiakan ajer..nizam bawak p klinik kat area kepong tu jugak..tak tau ler ape name klinik tu..sampai jer kat klinik...nasib baik tak de patient...bile masuk dalm bilik dokter..dokter pon tekejut tgk mate aku.."manyak telok ooo"...kate dokter cina tu....dokter kate...aku punyer mate da ade luke2..dokter tak berani nak recommend ubat ape2..dokter suruh aku pegi specialist cepat....pastu..aku pon balik umah makcu semula dgn kecewa sekali...(TQ Nizam..bwk sy g klinik..sori erk..menyusahkan awk sekeluarge..)aku terus call mak malam tu...mak suruh lek jantut dulu..hurrmm..nak jer aku menjerit kat mak.."mak!!kakde dah tak boleh bukak mate!!!..maacam mane nak balik naik bus!!"...hurmmm...pastu...mak bg tau abah...keadaan aku macam mane...abah pon suruh mak p jumput aku kat kepon ni ari esoknyer...n bawak aku jumper specialist mata....esoknyer.mak pon datang ngan driver abah..bawak ler p klinik...klinik tu..kat jalan ipoh...Pusat Pakar Mata Shukri & Hardeep....aku sgt lah berpuas hati dengan service yg diberikan...kire worth it sgt dgn bayaran nyer...dokter kate..kornea mate kiri aku ni..dah bercalar..tu yang jadi teruk tu..dokter kater..paling sekejap pon..1 minngu baru die beransur pulih..pastu...die bagi 3 jenis ubat drop n 1 oinment..harge semua skali..RM130.00...mak yg bayar..heheh..TQ mak..:)....disebabkan jam baru pukul 3.00pm..so..mak pon ajak pegi shopping tudung kat ARIANI..(aku ni..sakit macam mane pon..kalu di ajak berjalan..sihat terus jadinyer)...mak pon borong 5 helai tudung + 1 helai aku punyer...hehehhe..double thanx 2 mak...
samapai ke bera pukul 6.00pm...

aku pon berehat2 kat umah...2 malam kat umah jerantut...n selebihnyer..kat umah bera...aku sakit..tapi ALLAH tetap murahkan rezeki aku...susu ALPHA LIPID terjual sebanyak 4 tin selame 2 hari...heheheh..walaupon tak bnyk mane..tapi aku tetap happy...mak kate..rezeki orang sakit....hheheheh

alhamdulillah..skarang aku dah makin ok...n skarang da nak smbung wat assignment...:)

~pen off

Lepas Follow, Tinggalkan Link Anda Di Sini Pulak Ye: