Friday, March 20, 2009

Aku dan Bisnes

~RM150.00 per unit~

Salam 4 all...hurmm..
macam ni citer nyer...last week aku telah ke rumah mak sedara kat keramat..3 hari aku g sane..kenape aku pegi??sebab nak ziarah mak cik n cousin2 yang kat situ...salah sorang cousin aku ni,kak huda namenyer..die ajak aku wat bisnes..aku ni sebanornyer..tak minat betol ngan bisnes2 ni...tapi..lepas kak huda bagi briefing kat aku..aku jadi teruja pulak dgn bisnez yg kak huda recommend ni...kebetulan hari ahad tu ade Royalty Function organnized by company yang aku nak join ni...patu...aku pon ikut la kak huda pegi sane...ingat kan tak ramai..rupenyer...dekat 8 ribu orang yang datang...aku pon duduk jer la..tgk org amik royalty..termasuklah kak huda aku...tgk org dapat duit byk..seronok rase...paling byk dapat hari tu..RM450 000.00...cash tu..huishhh...banyak tu..kak huda aku dapat dalam 4 ribu lebih...kak huda kater..die pernah dapat sampai 30ribu cash money...seronok oooo...saper tak suker dapat duit...huhuhu...after function tu..kak huda bawak aku g umah saper ntah...die nak bagi talk..aku pon dengor la...seronok aku dengar....interesting sangat bunyi nyer....kak huda pon ajak aku wat bisnes ni...aku tak berani nak janji...sbb aku tak dak cash money sampai RM4500.00....minat tu memang berminat nak wat bisnes ni...tapi aku kena lah mintak permission dari mak n abah...sebelum tefon mak..aku da nekad..kalu mak kate tak boleh...aku takkan buat....sbb papehal..aku mesti nak restu dari mak n abah...tak berkat kalu depa tak restu aku....tapi...alhamdulilah...sekali jer aku telefon mak..mak terus setuju nak bagi modal...aku pon..ape lagi...mak dah bagi support..abah pon setuju...aku on jer...aku terus call kak huda...cakap nak join bisness ni...dari observation yang aku wat...kak huda adalah seorang upline yg sgt comitted dgn kerjenyer...kak huda pon start from '0'...tapi sekarang..kak huda dah ade everything...rumah,tadika,CRV(latest series) n paling best kak huda boleh bawak mak n abah die g haji...tu la satu2 nyer benda yang aku nak wat kat parents aku selagi aku hidup ni...aku memang tak pernah involved dalam any biznes sebelom ni...n mak abah aku pon susah nak bagi kepercayaan kat aku utk wat bisnez...tapi alhamdulillah..this time...tak payah aku terang panjang2 kat mak...terus mak setuju nak bagi modal....bagi aku...mungkin ni petanda yg baik..good beginning..dgn bantuan kak huda, i believe in my self..AKU BOLEH!!...sebelum aku start bisnez ni...aku dah pasang niat...niat aku ni..biar aku dan ALLAH jer la yang tau...

hurmm.aku ni citer bagai nak rak..pe mende bisnez yang aku nak wat erk....ok..cam ni..sku nak jual susu..ALPHA LIPID namenye...daripada testimoni2 yang aku tgk sendiri depan mater aku..aku yakin dengan produk ni...memang satu produk yang sangat baik....dengan izin ALLAH, ramai mak2 sedara aku yang minum susu ni..semua ade perubahan...mak ndak aku..selame ni..sakit lutut..tak boleh nak berjalan n berdiri sangat...tapi alhamdulillah..dgn izin ALLAH, pas mnum ALPHA LIPID.mak ndak dah tak de sakit lutu...pergi Haji ritu pon..sihat alhamdulillah...tak dek sakit...n ade lagi jugak beberaper testimoni yang tak dapat aku nak citerkan kat sini...utk tahu lebih lanjut...bleh g kat web ni:http://alphalipid.net/...



harapan aku..semoga ALLAH memberkati n merahmati aper yang aku nak wat ni...n to mak n abah..terima kasih sebab percayakan kakde...i'll do my best...harap2..semuanye berjalan lancar....ameen...

~pen off~

Thursday, March 19, 2009

Ada ApA DeNaGan MoViE???

Hurmmm.entry aku kali ni mungkin akan menyakitkan ati individu2 yang kaki wayang...kaki VCD...n segala kaki yang berkaitan ngan movie la..sejujur n seikhlasnyer..aku memang tak reti nak layan movie ni...(tak minat betol!!)stakat cerekarama tv3 tu leh la...tapi kalo Filem2 ni...huh!!terime kaseh jer ler...filem pertama aku tgk sampai abes adala..KUCH KUCH HOTA HAI...aku bukan hantu industan..tapi mase ni sbb terpakse tgk..zaman kuch2 hota hai tu..saper yg tak tengok movie tu..kononnyer rugi ler...(huh!!ntah pape..)..pastu..next movie adalah MY BEST FRIEND WEDDING..tgk pon terpakse...sebabbye aku kene wat movie review...utk subject english...huh!!!bosan aku....pastu yang the latest ni..aku layan PIRATE of DE CARABIAN...hurmm..adik aku la punyer kerjer...ajok aku tgk citer ni...tapi best gak citer ni..layan ajer la....stakat yang aku ingat..ni jer filem yang aku tengok sampai abes...filem2 yang len tu..memang aku tak tgk samapai abes...tengah2 duk tgk...aku tido...tgh2 duk tgk..aku g makan...huh!!tak rajin aku melayan filem2 nih...banyak lagi kejer len aku nak wat...sbb tu..antara barang2 dalam rumah yang aku tak perlukan sangat adalah PETI TELEVISYEN(btol kan aku eja?)..aku leh hidop jer kalu tak de TV..kalu ade..aku tgk jer...kalu tak de..aku tak de la nak mencari....asalkan bace PAPER..hurmm..ok.da tak tau nak tuleh aper...pen off..

Friday, March 13, 2009

Kepenatan Yg Melampau

Huh!!!boleh dikatakan semua assignment and project kene submit within minggu ni....kepale otak ni dah rase macam nak pecah...dengan test Braille..Research Methodology...multimedia individual project..bukan satu..tapi 2 flash movie kene submit..presentation proposal lagi..everything kene wat dalam minggu ni jugak!!memang boleh dikatekan tiap malam menangis..tension oooo...tapi so far..alhamdulillah...semua tu da lepas....yang tinggal sekarang ni kene hantar proposal n siapkan multimedia project..patu ade la ckit2..nak kene terjemah kan subject orientalis...letih...tension..tapi bile dah lepas..rase seronok pulak...sbb  rasenyer..stress belajar ni..tak de la seteruk stress org bekerja....40 kali ganda tension nyer...

Semester ni rase macam sekejap sangat....maybe sbb banyak public holiday kot..pastu kejer belambak...so rase agak rush...seminggu tu rasenyer cepat sangat berlalu...tak sangka..ade 2 weeks lagi utk class(habiskan silibus)...pastu study week...pastu..final exam..(waaaaaa!!takot betol!!!)...then..praktikal....huh!!cepat sungguh mase berjalan....sedar tak sedar...blackishitam dah nak habis tahun 3...rase macam baru sangat lagi blackishitam masuk USIM ni....hurmmmm...whatevapon..mudah2an ALLAH akan selalu mempermudahkan urusan blackishitam n kawan2....keletihan yg melampau ni....minggu ni...paling awal tdo pon..pukul 3 pg....letih sgt rase...so.malam ni..kene le tidoq awal...huhuhu..nak qada' tido...huhuhu...salam sayang utk semua..

semoga ALLAH memberkati hidup kita semua...AMEEN..:)


SETELAH SEKIAN LAMA

ASSALAMUALAIKUM...setelah sekian lame blackishitam tak msuk new entry(dekat 2 minggu da kot..)..hari ni baru la ade free sikit tuk nak merepek dalam ni ha...hurmmm...ceriter pertame adalah pasal perkahwinan kawan blackishitam mase kat KIPSAS dolu2...TIMAH..name glemernyer..name tak glemer..wan siti fatimah...timah telah melangsungkan perkahwinan pada 28 Februari 2009....ni ade la ckit2 gambor mase kawin timah...tak sangke erk...nikah da timah...huhuhuh..congratulation timah..semoga perkahwinan ko ni diberkati ALLAH..bahagia selamanye dalam rahmatNYA bersama suami...blackishitam doakn yang terbaik utk timah dan suami...

SELAMAT PENGANTIN BARU TIMAH

~jumpe zai n izan~

~ni la 'rodong' blackishitam..Nurul(tudung kuning)..~

~amik berkat..huhu~

mase g kenduri timah..blackishitam terjumper nurul..nurul ni kire kacik la ngan blackishitam...kenal kat kipsas..asal jumper jer nurul...nak pecah perut..tak tau le kenape...ilmu mende la die pakai...ish3x...anyway..perangai macam tu ler...'gile2'...tapi..nurul skang da jadi tutor kat 'tanah air tercinta' blackishitam..iaitu...KIPSAS...waaaa..blackishitam amat berbangga dgn nurul...huhuhu..nurl da kejer..blackishitam...tak abes2 blajo...hurmmmm..tapi tak per la...sbb blajor lagi seronok dari kerje....


Tuesday, March 3, 2009

Abah @ Hospital


-ni bilik ABAH-

Ni la wad yang menempatkan abah blackishitam selama 5 hari 4 malam...wad bunga raya, Hospital Temerloh.  wad yang boleh dikatakan selesa n nurse2 semer nyer baik2...tapi...pak guard nyer..bapokla 'kerek'...nyampah rase...mengade lebih...huh!

-1st day-

hehhehe.ni first day masuk sepital...hari isnin, 23 Februari 09...abah sangat ler boring..sebab abah blackishitam ni..jenis yang tak reti sangat nak duk diam..heheheh...tapi Dokter suh abah rest..sebab abah nak operate esok nyer...pastu..mak kate...darah abah naik time ni..abah takut..heheh..maklumler..tak pernah2 mask wad...sekali masuk..kene operation..hehhehe..

-after operation, 2nd day-

2nd day kat sepital...24 Februari 09...ni abah after operation..abah start operation kul 10 pagi...abis operation kul 3 petang...lame kan!!blackishitam call mak setiap jam..risau betol..sebab lame sangat...dok ter kater, lame sebab byk urat2 berselirat kat situ...

ni la die benda yg dikeluarkan dari pipi abah...tak tau la ape die namenyer..lupe nak tanyer dokter...bayang kan ler...benda ni tumbuh since umur abah 15 tahun..sekarang ni..umur abah da 53 tahun...38 tahun abah 'menyimpan' benda ni...


-3rd day-

hari ni..25 Februari 09...semalam abah sedar sepenuhnye pukul 10 malam...hari ini...abah dah boleh bangun..abah kater..ade gak rase sakit2...

-4th day-

26 februari 09...hari ke4 abah blackishitam kat sepital..abah da makin ok...tapi..hari ni..tampalan tu..tak ditanggal lagi...


-5th day-

27 Februari 09..kalu ikut kater dokter..abah da bleh discharge hari ni...pagi..nurse bukak tampalan kat pipi abah...nampak macam sakit...tapi abah kater..tak rase aper pon..(mase ni..blackishitam n adik blackishitam on the way balik ke jerantut..excited sangat nak jumpe abah)

-we love each other-

-ahmad's daughter(hajar jer takde)-

blackishitam n imah sampai hospital pukul 11.30 pg...bukan time melawat lagi...so.pak guard tak bagi masuk..sbb time melawat..kul 12.30...huh!!satu jam ke nak tunggu???pastu..10 minute after that..sarah turun..bawak pas melawat utk blackishitam n imah...rupenyer..kene cakap kat pak guard..nak pegi wad bunga raya..baru ler die tak banyak tanyer..hehehhe...so..dapat la blackishitam naik jmpa abah....abah nampak 'slim' sikit..abah kater..berat abah 3 kilo da turun..abh suka...sbb abah memang ngah nak turunkan berat badan...abah tak duk diam..kejap keluar..kejap masuk..sebab abah da boring..heheh..abah kate..dokter bagi abah keluar hari ni...mak, blackishitam,imah,sarah pon kemas la semua barang2 abah..banyak betol barang....macam duk sebulan..hehehhe...buah pon byk orang bagi..bunga..magazine pon ade org bagi....tunggu punya tunggu..pukul 3.30 petang baru lah dokter datang..dokter tu..sangat baik....(tq dokter...bagi service yang baik utk abah blackishitam)...dokter kater.."Tuan, hari ni Tuan dah boleh discharge"..abah suker sgt...blackishitam n family pon happy..abah da leh balik umah....alhamdulillah....then...mak yang drive..sebab abah tak bileh drive lagi..kepala abah tak boleh bergerak sangat...sampai di jerantut dekat pukul 5 petang..alhamdulillah..semua berjalan lancar...abah MC sampai 6 Mac 09...

Lepas Follow, Tinggalkan Link Anda Di Sini Pulak Ye: