Sunday, February 22, 2009

Tikus O Tikus

hello!!Name saye..TIKUS..

Salam 4 all...hahah..entry kali ni nak citer pasal sejenis haiwan perosak yang bernama tikus...ceritenyer begini...semalam..blackishitam tak jumpa nasi langsung...wat assignment punyer pasal(tapi xsiap2 gak...hehhehe)...pastu..da pukul 10 mlm semalam..baru lah blackishitam jumpa nasi..g beli kat kedai kat akasia ni..d'pepper kot name kedai tu...syafa(housemate blackishitam) kate..nasi goreng ayam die sodap..so..blackishitam pon try la..boleh tahan gak sedap nyer(kalu tak sedap pon..ku pelahapkan jugak.perut da lapor..huhu)...tgh2 makan..pika,hani,zatul (housemate blackishitam)pon pulang daripade membeli belah di sebuah pasaraya yang terkemuka di Malaysia(haih..skema tol ayat..)..tgh2 kami borak2...tetibe blackishitam rase cam nampak something yg bergerak2 kat belakang rak letak tv...macam tikus....hahahaha..rupe2  nyer..bukan macam lagi daa..memang TIKUS pon...haaaa ape lagi..hani,pika n zatul pon melompat ler..mencari port yang bersesuaian supaya tak kene tikus(cam tak best jer ayat..hurm..bior le..asal korang paham suda..)...depa takut tikus...tapi blackishitam tak takut sgt la(geli sikit2 tu..biase ler...)..hani la yg obvious skali...hahahaha..klakor lak nengok korang...blackishitam pon dengan macho nyer g dapur amik penyapu...puas cari2..zatul(tahniah zatul anda berani..hehehhe) pon angkat satu beg yg ade kat bawah tangga..tetibe..kuar la makhluk tu..berlari kedapur umah..time tu..gegak gempita umah..hehehhe...blackishitam nampak macam die berlari ke bawah mesin basuh...kami pon berpakat utk balut mesin basuh tu...supaya pagi sok senang nak bawak kuar die....kul 12 lebh baru kami naik bilik...tikus punyer pasal la ni..huhuhu...pagi tadi..blackishitam bangun awal...sebab nyer..orang belakang umah memekak..pagi2 da duk berjamming...suare kalu sedap tak per gak....macam tikus panggil ujan suare die..dipendekkan citer..blackishitam ke dapur utk mencari makhluk itu...blackishitam godam punyer godam washer machine tu...tak gak jumper tikus...pastu..blackishitam nampak something kat blakang freezer...hampeh punyer tikus!!kat situ ko duduk rupernyer...yo oo jer kami duk balut washer machine.....adui la..blackishitam diperkotak kasutkan oleh seeokor tukus....hampeh!!!blackishitam pon tarik peti ais...patu nampak tikus tu..parking baik punyer tempat..huhuh...halau2 ngan penyapu..die tak nak gak lari..lame2 die bosan duduk situ..die pon berlari kebawah....patu..berlari2 kuar dari umah blackishitam melalui pintu dapur yg terbuka luas utk tikus tu kuar...hani la yang paling gembira bila tikus tu da kuar....jangan la tikus tu masuk umah kami lae..tak larat nak kejor die da....huhuh...dats all pasal tikus..huhuhu
*blackishitam sangat bencikan LIPAS!!tak boleh bla betol ngan LIPAS!!menyampah!!benci!!tak suke3x!!

p/s utk hani,zatul,pika:"wei korang..gambor kat atas tu..sebijik cam tikus yang wat kecoh lam umah kiter kan!!comel lor tikus tu..hahahha"

No comments:

Lepas Follow, Tinggalkan Link Anda Di Sini Pulak Ye: