Friday, February 27, 2009

Talk Show with Us. Hasrizal(saifulislam.com)

AKU TERIMA NIKAHNYA..by US. HASRIZAL


sempat la jugak mintak signature ustaz


ustaz tgh dk sign autograph


sorry yer..gambar tak cantek..(baju biru is us. hasrizal)

Salam 4 all..entry kali ni..blackishitam nak share ngan u all satu talk show yang blackishitam pergi tadi...sempena minggu integriti USIM..tlk show malam ni...organized by JAKSA(jawatankuasa asrama) JATI.bertempat di DKP 4(dewan kuliah pusat)...personaliti yang dijempu..cukup istimewa..Ustaz Hasrizal Abdul Jamil...(saifulislam.com)....blackishitam sempat me'record' ucapan2 ustaz..memang seronok di dengar..hari2 pon tak per...hehheheh...aper yang paling blackishitam ingat adalah..ustaz kata.."ERTI HIDUP PADA MEMBERI"...bermakna..kita jangan la selalu mengharapkan sesuatu, sebaliknya..adalah lebih mulia jika kita yang memberikan sesuatu..itu lebih bermakna....ustaz jugak banyak share pengalaman ustaz semasa berada di luar negara...11 tahun ustaz merantau di negara orang...antara yang ustaz kongsikan bersama adalah 'perbandingan' kehidupan di negara orang dan negara sendiri....ape yang menarik..ustaz mengeluarkan kata2 dari Sheikh Muhammmad Abduh..numyi nya..lebih kurang macam ni..."jika kamu mahu melihat ISLAM tanpa MUSLIM,pergilah ke negara BARAT dan jika kamu mahu melihat MUSLIM tanpa ISLAM, pergilah ke negara TIMUR"..hurmmm..bila difikirkan semula..betul kata2 Sheikh ni...memang la buntinya agak kasar..tapi itu lah realiti....selain tu, ustaz jugak menggalakkan kita utk bertanding dengan diri kita sendiri atau dalam kata lain, mencabar diri kita sendiri..memang menarik...banyak lagi yang ustaz perkatakan..so..rugi la..sape2 yang tak pegi...

2 comments:

Abu Saif said...

wah wah... :)

assalamualaikum wbt

blackishitam said...

waalaikumussalam w.b.t..teruja saye ustaz sudi singgah ke teratak buruk saye ni..hehehhe..syukran ustaz..:)

Lepas Follow, Tinggalkan Link Anda Di Sini Pulak Ye: