Wednesday, February 25, 2009

Macam2 pe'el orang

Blackishitam memang pantang manusia yang sebenarnyer TAK PANDAI..tapi still NAK BERLAGAK pandai!!!susah sangat ker kiter nak mengaku yang kiter ni still memerlukan tunjuk ajar orang lain????malu bertanyer..sesat jalan...blackishitam tak tujukan pada saper2..cume nak ajak u all berfikir...malu ker kiter nak mintak org yang lebih pandai dari kiter untuk ajarkan kiter something yang kiter betol2 tak tau...mungkin sebab ade sifat ego..n takut org kater.."lorr...cakap jer lebih..ingat kan tau...rupenyer tak tau aper..."...bagi blackishitam...org yang ego lebih ni..takkan sampai ke mana....n org macam ni..akak menyusahkan diri sendiri..sampai sudah ler jawabnyer die takkan tau ape2....orang lain takkan rugi ape2 disebabkan sifat bodoh sombong die...tapi diela yang paling rugi sebab..BODOH SOMBONG....hurmmm.kenaper blackishitam emotional sgt ni???sbb nyer..blackishitam tak suker manusia dari golongan ni....malu tak bertempat...sbb blackishitam ni jenis yang tak malu nak tanyer..specially dalam menuntut ilmu...kalu blackishitam tak tau..blackishitam takkan kate tau...blackishitam tak nak jadi org BODOH SOMBONG...

hurmmm..manusia ni..agak nyer..memang die susah nak sedar kalu die da wat salah kan...n susah benor nak ngaku salah die...manusia yang ade "mine is better habit"..adalah antara golongan manusia yang patut duk sorang2 dalam hutan...betul..memang la self-confidence tu bagus..tapi kalu OVER self-confindence ni..memakan diri pulak..memang pening kalu menda dah salah..nak kater betul..tak ke gile namenyer tu...

ade lagi ni..orang yang rase diri die bagus sangat...ni pon susah gak..bile manusia ade sifat "budget best"...memang sakit ler org ni..die rase aper die wat semua nyer betul...salah org nampak..salah sendiri tak nampak pulak..(ibarat kater karam singh walia:semut di seberang laut mediteranien nampak..gajoh depan mate tak nampak)...

ape lagi erk..haaa..ni satu lagi pe'el yang blackishitam tak berkenan....wat amal ibadat...patu menunjuk2....ish3x..ade gak org cam ni dlm dunie erk...tau la awk tu solat tahjud tak tinggal...dhuha tak tinggal..khatam 30x...baca ma'thurat tak penah tinggal...tapi..cube la nawaitu tu ikhlas kerana ALLAH..tak payah la nak bagi tau seantero dunia...tu antara kita dengan ALLAH..cukup lah ALLAH jer yang tau...That would be better...sbb..bukan per...nnt timbul sifat riak dalam hati tu..haaa...kan ke da ilang pahale..datang pulak dosa lain....

n last but not least...org yang blackishitam tak suka is...orang yang selalu menyusahkan orang lain...n orang yang selalu bergantung hidup ngan orang lain..tanpa berusaha sendiri...huiisshhh...org cam ni..memang susah la nak idup...sbb tak independent...

hurmmm...kepada siapa2 yang 'ter'makan cili api kampung...(yang pedas gile tu..)..cepat2 la minum air yerk......RENUNG2KAN..DAN SELAMAT BERAMAL..huhuhu

2 comments:

pu3yas said...

bsabo je la ye blackishitam... org yg mcm tu Allah dh janjikan ujian satu hari untuk sedarkn org2 yg mcm ni..
waktu tu manusia2 ni xdpt lari ke mane2..ke depan, ke blakang ke kanan dan ke kiri..sume jalan penyelesaian di tutup..ble tibe mase tu moge die sedar yg Allah je yg bleh tolong die..
mngkin xmgape lau die ego ngan manusia pn..
harap2 die xego dan bodoh sombong ngan Allah..

Anonymous said...

erm...manusia...mcm2 peel ada..kalo xde peel mcm tu bukan manusia namanyer....yg penting tak tergolong di kalangan mereka...haha...rilek2...buat cara kita..yg penting selesa and Allah suka...hehe

Lepas Follow, Tinggalkan Link Anda Di Sini Pulak Ye: