Friday, January 23, 2009

blackishitam..punyer citer

BLACKISHITAM

kenapa blackishitam ek??sebb blackishitam sangat suka akan warna itam..(ikutkan ati..nak jer cat umah..bilk warna itam..tapi tak boleh)...85% daripada barang2 kepunyaan blackishitam adalah berwarna hitam..termasuk..bagpack..handbag..kasut
tudung...jeans...kipas...jubah...lagi pon..orang kate..kalu pakai warna itam ni..takde la nampak G_MOK sangat(blackishitam tak gemOk.tapi american size la..(tak nak ngaku gak..))..blackishitam start skolah mase umur 5 tahun..tu pon sebab 'ter'pergi ke sekolah..angah(abang blacishitam)takut nak masuk kelas(die akan menangis je..shame la)..die nak kene ade orang teman die(sepatutunyer..abg jage adik..ni tak..terbalik lak)...pastu..ustazah pon cakap kat mak abah blackishitam supaya dftarkan blackishitam masuk ke taski tu..bermula lah alam taski blackishitam..di TASKI ABIM RAUB(sekarang dah tak de dah..sedih..).blackishitam selalu bekepit ngan abang blackishitam...die penakut...agaknyer..die takut tengok orang ramai2..bila umur blackishitam 6 tahun..ustazah suruh masuk darjah satu terus...so..jimat la umur blackishitam..angah pon darjah 1 jugak..kami sekelas...kami bersekolah di SRI ABIM Raub...dari darjah 1 sampai darjah 4 je(sbb skolah tu mmg sampai darjah 4 jer.)...masa kat SRI ABIM, student tak ramai pon..antara nama2 yang blackishitam tak lupa is..kak yah,kak nor,huda(adik beradik),hanafi,farah(adik ustazah asmah),mutalib,azhan,asmadi,amar,munirah..blackishitam tak tau mana diorang semua ni skarang..kecuali 3 beradik tu jer yang still contact..kalu dapat buat reunion..mesti seronok..pastu..disebabkan SRI ABIM sampai darjah 4 jer...abah pon masuk kan blackishitam ke SEK. KEB. RAUB..jadi masalah ckit bila masuk sek tu sebb umur blackishitam 10 tahun..tapi abah nak daftar utk darjah 5..pihak sekolah tak benarkan..so..blackishitam pon..masuk la darjah 4 semula(2 tahun berturut2..darjah 4..bosan betol)..2 bulan jer skolah tu..abah kene tukar ke kuantan..blackishitam pon tukar sekolah lagi...kat SEK KEB CENDERAWASIH,KUANTAN..2 bulan lepas tu..abah tukarkan lagi blackishitam ke SEK KEB TERUNTUM, KUANTAN..bayangkan la..darjah 4  je..blackishitam dah ade 4 buah sekolah..(sbb tu la ramai kawan)..SKTeruntum sampai darjah 6...masuk form 1, blackishitam pilih nak masuk sekolah agama..so..pergi la interview SEK MEN (A) al-IHSAN,KUANTAN..alhamdulillah..pass...blackishitam bersekoloh kat ihsan samoai form 4..pastu blackishitam tukar ke sekolah lain..iaitu..SMAPT(sekolah menengah agma pulau tawar)..sampai lah form5..

odah,sara,gyah,wan,jijon,gnab,waniain,naha,mus..rindu kat korang(KIPSAS)

after form 5..blackishitam masuk KIPSAS(Kolej Islam Pahang Sultan Ahmad Shah ) kat kuantan..kat sane, blackishitam wat diploma teknologi maklumat(internet dan multimedia)..seronok sangat duk kat kipsas..kawan2.happening semuanyer...rindu sangat kat kipsas n member2..kat kipsas la blackishitam belajar cara hidup di ipt..tapi kat kipsas..tak de la ketara sangat culture shock nye..sbb still ade 'bi'ah islamiah' tu...alhamdulillah la..tak banyak sangat dugaan hidup di kipsas..segalanya berjalan dengan baik sekali..belajar pon ok..kat kipsas..blackishitam mula aktif dalam berpesatuan...seronok..sbb gain new experience n knowledge gak...lepas 2 tahun setengah blackishitam kat kipsas..blackishitam pon tanam anggur di belakang rumah..a.k.a menganggur..

tak sampai sebulan duk rumah..blackishitam pon gatal2 cari kerja..blackishitam di'offer' utk mengajar kat SMAPT(seminggu 2x je pon)..blackishitam suka..sebabnyer..dapat berbakti pada sekolah blackishitam sendiri(arwah aki mesti suka kalu die tau cucu dia mengajar kat sekolah yang aki asaskan..(alfatihah untuk aki))..sambil tu..blackishitam pon wat kejer lain..iaitu..admin assistant kat smart reader(Jerantut branch)..first time kejer ngan chinese..schedule sangat pack..tapi seronok kejer kat situ..sbb ramai budak2..selain tu..miss ng(owner smart reader) pon banyak ajar blackishitam benda baru kat situ..seronok sangat..walaupon gaji die ciput jer..tapi tak per la...experience tu penting..


.mira.sob.kaka atul.rindu nyer.(UNISEL)

pas 3 bulan kejer..blackishitam rasa nak belaja pulak..blackishitam bagi tau abah..then..kebetulan..mase tu..ade new students intake kat UNISEL..abah pon bawa blackishitam ke bestari jaya(former known as batang berjuntai) utk walk-in registration...sampai kat unisel..blackishitam confuse dah..nak amik course aper ni...nak amik IT..cam tak best..mase tu..zaman kegemilangan biotech..so..lepas pegawai pendaftar tu tgk blackishitam punyer qualification...die pon suggestkan blackishitam the new course..DEGREE OF BIOINFORMATICS..sounds interesting...blackisjitam pon setuju..n pindah pulak ke seksyen 7..campus shah alam..ni la kali pertama blackishitam bercampur dengan variety of kaum in malaysia dalam sebuah institusi...memang rasa janggal..bukan senang nak adapt dengan dunia baru..banyak cabaran yang kena tempuh...blackishitam mesti cekalkan hati..kawan2 kat unisel..baik2.sob,ayu,mas,k.siti,yaya,ciren,mira,che'ah,fida,ani,salida,mimi,nawar,anje,sofea,
fariza,amy,sha.ramai lagi la.specially yang duk dorm 4C(cantik,comel,cun,comot)rindu semua kat unisel..

muke skema.ida.mira.ciren.ani(mase ni,baru 1st year)

lepasn 3 sem duk kat unisel..blackishitam dapat offer belajar kat KUIM(curently.known as USIM)..blackishitam pon terima offer tu..keluar dari unisel dan terus ke KUIM..tinggalkan kawan2 kat unisel..sedih sangat sebenarnyer..korang sumer..best sangat...
masuk ke KUIM..jumpa pulak dunia baru..sampailah sekarang...blackishitam belajar kat USIM(masa blackishitam sem 2,tukar name USIM)...sekarang dah tahun 3..tak lame lagi nak praktikal..tampat praktikal..tak dapat lagi..pening kepala...

~~VICTORY FOR ISLAM~~

2 comments:

Anonymous said...

ingatkan blaclIsHitam belajar habis br pegi usim rupanyer tukar nama daaa...wat ever pn tahniah la...
kui2.seronok dapt tgk perkembngan anak didik sri...terus berjuang!!!salam perjuangan..

Anonymous said...

salam..

Aisyah..saya Munirah.

Lepas Follow, Tinggalkan Link Anda Di Sini Pulak Ye: